Beste spinnengif om spinnen te bestrijden

Mensen leven al eeuwenlang samen met spinnen, dus voor velen zou dit dier een normaal verschijnsel moeten zijn. Toch blijft het telkens weer schrikken wanneer je er een ziet. Er zijn verschillende middelen om spinnen te bestrijden. Een van deze methoden is het gebruik van spinnengif. Vaak in de vorm van een spray, maar soms ook in poedervorm.

Het gebruik van mierenpoeder

Spinachtigen komen vaak via het kozijn binnen. Soms ook via de ontluchtingsroosters in de gevel. Wanneer je dit weet kun je gebruik maken van mierenpoeder. Dit middel werkt namelijk niet alleen tegen mieren maar ook tegen kruipende insecten en spinnen. Je hoeft het alleen maar uit te strooien op plekken waar deze diertjes lopen. Ze komen automatisch met het gif in aanraking en zullen het niet lang overleven.

Uiteraard houd je het poeder buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Bij inname kan dit namelijk giftig zijn.

Vlooien omgevingsspray

Een zeer krachtig spinnengif is de vlooien omgevingsspray. Eigenlijk bedoeld voor het doden van vlooien maar het rekent met alle insecten in de woning af. Na een behandeling is de ruimte dus gelijk volledig insecten- en parasietenvrij.

Voor gebruik eerst huisdieren en huisgenoten uit de ruimte verwijderen. Een aquarium afdekken en de filterpomp uitzetten. Vervolgens de gehele ruimte bespuiten, het liefst laag bij de grond. De nevel trekt vanzelf omhoog. Hierna de ruimte verlaten en ramen en deuren gedurende 30 minuten goed gesloten houden. Dan nog eens goed ventileren en je ziet dat spinnen en andere insecten dood zijn. Bovendien blijft de ruimte de eerste tijd ook vrij van insecten en parasieten.

Spinnen spray: op afstand verjagen of doden

De meeste spinnen sprays zijn op natuurlijke basis. Met behulp van geur of door het achterlaten van een gladde laag weer je hiermee deze diertjes. De gladde laag werkt vrij eenvoudig: het voorkomt dat de spin ergens een web kan bouwen. De geur is juist effectief om de dieren buiten te houden.

Een spinnen spray is dus in verschillende vormen verkrijgbaar. Sommige sprays doden het insect door het zenuwstelsel lam te leggen. Je spreekt hier specifiek van spinnengif. Kijk dus even wat het beste bij de situatie past. Het is altijd beter om voor een diervriendelijke methode te kiezen. Is er last van een ernstige spinnenplaag, dan moet je grover geschut inzetten.

Een mengsel van azijn en water

Zoek je het beste spinnengif dat niet veel kost, maak dan zelf iets. Neem azijn en meng dit met water. De beste verhouding is één deel al zijn op twee delen water. Schud het mengsel en spuit dit op de spin. Veel spinnen kunnen hier slecht tegen en zullen vluchten of zelfs gedood worden.

Het is misschien niet de allerbeste methode want het is matig effectief. Maar wanneer er een joekel vlakbij je gezicht zit, dan wil je er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Daarom is het altijd handig om een mengsel van azijn en water binnen handbereik te hebben. Doe dit in een spuitfles, dan is het ook direct klaar voor gebruik. Bedenk wel dat het mengsel sterk ruikt.

Etherische oliën met water mengen

Wil je niet dat de woning gaat stinken door azijn, maak dan zelf spinnengif door een mengsel van etherische oliën en water. Gebruik vooral geurtjes waar de diertjes niet van houden zoals lavendelolie, citrusolie of pepermuntolie. Voeg enkele druppeltjes aan 500 ml water toe en doe dit in een verstuiver. Richting de spin spuiten en je ziet hem ervandoor rennen.

Het is niet echt bedoeld om spinnen te verjagen of te doden, maar meer om ze te weren. Spuit vooral de plekken in waar deze dieren de woning binnenkomen. Denk hierbij aan raamkozijnen, de ruimtes onder deuren en ventilatieroosters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven