Beste spinnen spray, voor binnen en buiten

Spinnen zijn beschermende dieren, je mag ze eigenlijk niet doodmaken. Toch kun je in de woning of de tuin veel last hebben van deze spinachtigen. Wil je spinnen maar ook andere kruipende insecten weren, gebruik dan een goede spinnen spray. Het is eigenlijk de makkelijkste manier om op een natuurlijke methode van ze af te komen.

Spinnen-spray Spray-Away

Dit product is 100% natuurlijk en hierdoor diervriendelijk. Het gaat hier om een natuurlijk afweermiddel dat perfect tegen verschillende soorten spinnen werkt. Het houdt ze op afstand zonder op een wrede manier met ze af te rekenen. Maar hoe werkt dit dan precies?

Behandel de plekken waar je overlast van spinnen ervaart. Denk hierbij aan hoeken en plafonds, bij kozijnen en plinten. Besteed extra aandacht aan rustige ruimtes zoals de zolder, kelder of de schuur. Het zorgt ervoor dat de oppervlakken te glad worden om een web te bouwen. Feitelijk verplaats je de diertjes dus, daarom moet je in de gaten houden waar ze naartoe gaan. Leid ze naar buiten toe en voorkom dat er nieuwe webben verschijnen.

FLGT – spray

Fulgator (FLGT) is een middel dat veel ingezet wordt tegen spinnen, kakkerlakken, mieren, vlooien en bedwantsen. Het is niet heel goedkoop maar wel zeer effectief. Vanaf 3 meter afstand spray je naar de insecten, waarbij ze effectief gedood worden. Dit middel werkt vooral bij een grote insectenplaag, maar is te duur voor de aanwezigheid van een individuele spin.

Van dit merk zijn verschillende sprays verkrijgbaar. Ze mogen dan wel allemaal een ander uiterlijk hebben, maar de werking blijft gelijk. Reken snel en effectief met verschillende kruipende insecten af. Eerder kwam ik deze spray in webshops tegen maar ik zie dat hij (bijna) niet meer verkrijgbaar is.

Spiderfree Concentraat

Het is niet altijd even makkelijk om van spinnen af te komen. Een enkel exemplaar kun je met een speciale spinnenvanger opvangen en buiten neerzetten. Maar bij een grote plaag is dit bijna niet te doen. Probeer dan eens het concentraat van Spidersfree. Dit is een schoonmaakmiddel dat je op kozijnen en meubels aanbrengt, of op andere (grote) oppervlakten. Het voorkomt aanhechting van vuil of spinnenwebben.

Het is aan te raden om de oppervlaktes vooraf schoon te maken en dan pas te benevelen met dit product. Draag tijdens het benevelen rubberen handschoenen. Advies: een verhouding van 1:4. Dit wil zeggen dat je één deel concentraat mengt met vier delen water. Per vierkante meter oppervlak heb je ongeveer 12 ml van dit product nodig.

Wat je kunt doen tegen grote spinnen in huis

Niemand zit te wachten op joekels van spinnen in de woning. Gelukkig valt het in Nederland en België wel mee en heeft de grootste spin lange poten met een lengte van 5 cm. In Brazilië leven spinnen met een spanwijdte tot wel 29 cm!

Toch wil je van die engerds af, hoewel ze eigenlijk alleen maar nuttig zijn. Gebruik in ieder geval de beste spinnen spray en denk ook eens aan de geur van citroen. Hier zijn spinnetjes helemaal niet dol op, dus je houdt ze hiermee op afstand. Probeer wat citroenen bij de kozijnen neer te leggen, of spuit ze in met een citroen concentraat. De woning ruikt dan ook nog eens lekker fris.

Verder houden ze niet zo van de geur van azijn. Gebruik dit om ze te weren, bijvoorbeeld door een schaaltje met azijn (eventueel vermengd met water) op de vensterbank neer te zetten.

Een spin doden op afstand

Eigenlijk zou je geen spin moeten doden, dit is zelfs verboden. Deze nuttige dieren vang je en zet je buiten. Wanneer je dit niet durft of het is niet mogelijk dan kun je een spin op afstand doden. Gebruik hiervoor een bezem met een lange steel, dit is de meest veilige methode. Ook de spray werkt zeer effectief en is op afstand te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven