Over

Hoe een prachtige zwaan
een prachtige zwaan bleef


Waarom houdt de een onvoorwaardelijk van dieren en moet de ander er niets van hebben? Liefde kun je niet afdwingen maar één ding is wel duidelijk: dieren delen zonder tegen voorwaarden hun trouw, loyaliteit en liefde.

“De liefde voor dieren begon al heel vroeg. Als kind zat ik urenlang in de bibliotheek om alles over vlinders te leren. Wat een fascinerende insecten! Mijn eerste huisdier was een goudhamster. Kruimel, ach wat was ze lief. Later volgde nog een aquarium met goudvissen en nóg later tropische vissen.”

Bibi, oprichter Zodier.nl

“Toen ik eenmaal op mezelf ging wonen was er geen houden meer aan. Van een hond, konijn en dwergpapegaai groeide het aantal huisdieren uit naar meer dan 50 stuks. Zo kwam ik in de fokkerij voor raskonijnen terecht. Ik werd lid van de plaatselijke konijnenvereniging en deed mee aan konijnententoonstellingen. Verder werd ik ook lid van de VEZ (Vereniging Exotische Zoogdieren).”

In het jaar 1998 volgde ik de opleiding ‘hondentoileteerbedrijf’ en startte een hondentrimsalon. Daarnaast draaide ik enkele uren per week mee bij een dierenarts, waar ik assisteerde. Tegenwoordig ben ik werkzaam als gedragsdeskundige zoogdieren & vogels.

Alles wat loopt, rent, vliegt, zwemt of kruipt is mij lief. Zodier.nl is dan ook vanuit deze liefde én passie ontstaan. Maar ook vanuit mijn passie voor schrijven.

De artikelen op deze website zijn met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Toch kan het gebeuren dat er ergens een foutje in zit of informatie verouderd is/ niet klopt. Informatie die je op het internet tegenkomt kan nooit en te nimmer een vervaging zijn voor een bezoek aan de dierenarts of persoonlijk advies.

Met passie voor dieren.

Schuiven naar boven