Populaire Poedel Kruisingen die leuk zijn als huisdier

Doodles zijn poedel kruisingen en hebben allemaal wat opvallende kenmerken. Ze zijn zeer geschikt als gezinshond. De meest bekende is de Labradoodle. De naam zegt het al, dit is een kruising tussen een labrador en een poedel. Dit ras is ideaal voor mensen met een allergie. Daarnaast heeft deze hond een zachtaardig karakter. In dit artikel vind je maar liefst negen populaire poedel kruisingen.

Labradoodle

De Labradoodle is een kruising tussen de Poedel en de Labrador. Dit ras is afkomstig uit Australië en wordt gefokt in verschillende kleuren. Bijvoorbeeld chocolade, kalk en cream. Het is een hypoallergene ras. Dit betekent dat mensen met een allergie voor honden, probleemloos een Labradoodle in huis kunnen nemen.

Dit ras heeft een doorgroeiende vacht. Hierdoor verliezen ze minder haren dan andere rassen. Losse haren blijven in de vacht hangen, die kom je niet zo snel in huis tegen. Wel moet de Labradoodle regelmatig worden geborsteld om van zijn losse haren af te komen. Ben je allergisch voor honden dan kun je dit beter door iemand anders laten doen.

De hoogte van de Labradoodle ligt tussen de 54 en 65 cm. Hij weegt tussen de 25 en 35 kg. De meeste labradoodles worden tussen de 13 en 15 jaar oud.

Het eerste boek over de Australian Labradoodle!


Schnoodle

De Schnoodle lijkt op een schnauzer, maar het is een kruising tussen een schnauzer en een poedel. Meestal maken ze bij de fok gebruik van de kleinere schnauzer, waardoor de Schnoodle tussen de 10 en 20 kg weegt. Maar er zijn ook grotere varianten van wel 40 kg.

Schnoodels zijn uitstekende waakhonden, hoewel ze nooit als dusdanig zijn gefokt. Helaas hebben deze honden de neiging om veel te blaffen. Hierdoor is het lastig om deze hond alleen thuis te laten. Wel hebben ze een aanhankelijk karakter en staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Het zijn ook slimme honden. Ze gebruiken hun voorpoten om objecten vast te pakken, net als katten.

Ondanks dat ze eigenzinnig zijn, kunnen ze prima samen met kleine kinderen. Houd er wel rekening mee dat ze het getrek en geduw van jonge kinderen niet altijd tolereren.

Aussiedoodle

Deze poedel kruising is ontstaan door de Australische herder met de poedel te kruisen. Beide rassen zijn erg intelligent, iets dat je in de Aussiedoodle terugziet. Zowel de miniatuur poedel als de standaard poedel wordt voor de fokkerij gebruikt. Hierdoor is dit ras in verschillende hoogtes gefokt.

Het zijn vrolijke en enthousiaste honden met veel energie. Het zijn echte gezinshonden die erg loyaal zijn. Ze kunnen helaas niet zo lang alleen blijven. Wel kunnen ze prima samen met kleine kinderen.

Qua vachtverzorging is hier niet veel voor nodig. Wel is het goed om hem minstens drie keer per week te borstelen. Eventueel is het mogelijk om hem af en toe naar de trimsalon te brengen.

Cockapoo

Houd je van de intelligentie en het enthousiasme van een Cocker spaniël, maar wil je niet teveel haren en huis terugvinden? Dan moet je voor de Cockapoo kiezen. Dit is een kruising tussen een Cocker spaniël een poedel. Hoe groot de Cockapoo is, hangt af van de poedelsoort die gefokt wordt.

Het gaat hier om een zeer aanhankelijk ras en een leuke gezinshond. Hij heeft een liefdevol karakter en een uiterlijk waar je helemaal van wegsmelt. Met een goede verzorging wordt de Cockapoo 14 tot 15 jaar oud.

Borstel de vacht meerdere keren per week. Wees waakzaam voor klitten en knopen, die moet je er zeker uithalen. Verder is het aan te raden af en toe met hem naar de trimsalon te gaan. Laat hem hier mooi in model knippen of scheren.

Met hondenspeelgoed verveelt je hond zich nooit. Nu het leukste speelgoed verkrijgbaar.

Goldendoodle

Naast de Labradoodle is ook de Goldendoodle een populaire poedel kruising. Het gaat hier om een kruising tussen een poedel en een van de populairste hondenrassen: de Golden Retriever. Deze hond heeft de beste eigenschappen van beide ouders geërfd. De Goldendoodle is ontzettend intelligent en loyaal. Daarnaast heeft hij een zachtaardig karakter. Kortom: de ideale gezinshond.

Dit ras verhaart weinig en in sommige gevallen helemaal niet. Hierdoor verliest hij ook minder huidschilfers. Daarom is dit ras erg geliefd bij mensen met een allergie.

Houd er rekening mee dat dit iets grotere honden zijn dan de andere kruisingen. De kleinste Goldendoodle is ongeveer 38 cm hoog, en de grootste heeft een hoogte van gemiddeld 55 cl.

Yorkipoo

Dit ras zie je minder vaak, misschien omdat hij een wat minder schattig uiterlijk heeft. Toch hij zei intelligent en leert snel. Een Yorkipoo trainen moet dus geen problemen met zich meebrengen.

De Yorkipoo is een kruising tussen een Yorkshire terriër en vaak een miniatuurpoedel. Hierdoor blijft het een klein ras met een schofthoogte van 18-23 cm. Het lichaamsgewicht bedraagt tussen de 3 en 5 kg. Dit hondje kan de vacht van de poedel erven, maar ook die van de Yorkshire terriër. Het is belangrijk om de vacht elke dag te borstelen.

Maltipoo

Net als voorgaande rassen behoort ook de Maltipoo tot de zogenaamde designer honden. Hij is niet officieel erkend als ras, maar wel populair. Het gaat hier om een kruising tussen een Maltezer en een poedel. Vaak betreft het de toypoedel of de dwergpoedel. Zijn hoogte ligt tussen de 24 en 36 cm. Meestal heeft hij de krullende vacht van een poedel.

Veel kleine rassen zijn erg spraakzaam en blaffen veel. Dat is bij de Maltipoo ook het geval. Omdat dit hondje de intelligentie van de poedel heeft geërfd, is hij makkelijk te trainen. Wel is het belangrijk om hem een basistraining te geven.

De Maltipoo kan prima samen met kinderen en andere huisdieren. Hij vindt het fijn om dagelijks actief te wandelen. In huis is hij waakzaam, zodra hij iets waarneemt blaft en waarschuwt hij.

Shihpoo

De Shihpoo is een kruising tussen een Shih Tzu en een toy poedel. Het is een speelse en vriendelijke hond die ook nog eens zeer aanhankelijk is. Ondanks zijn intelligentie, is hij ook koppig. Daarom moet hij goed getraind worden.

Het zijn echte gezelschaphonden en ze vinden het fijn om tijd met hun eigenaar en in huis door te brengen. Het zijn geen honden die je lange tijd buiten kunt laten, dan worden ze niet blij van. Wel zijn ze gelukkig als ze samen met hun eigenaar wandelen.

Cavapoo

Heb je wel eens van de Cavapoo gehoord? Dit is een kruising tussen de poedel en de Cavalier King Charles Spaniël. In Australië is dit een populair hondenras.

Kijk je naar het uiterlijk dan heeft hij de vacht van een poedel, en het voorkomen van een Cavalier King Charles Spaniël. Het is een hond die bijna niet verhaart en ook weer ideaal voor mensen met een allergie.

De meeste Cavapoos wegen tussen de 5 en 11 kg. ze hebben een brede bouw en naar verhouding een klein kopje. Dit laatste kan soms voor erfelijke aandoeningen zorgen.

Het zijn speelse honden die het leuk vinden om activiteiten zoals behendigheid of interactieve spellen te doen. Ook gaan ze graag wandelen. Sommige Cavapoos doen mee aan hondensport. Zorg dat deze hond dagelijks voldoende beweging krijgt.

Nog meer poedel kruisingen (Doodles)

Er zijn nog een aantal populaire Doodles die geschikt zijn als huisdier. Dit zijn onder anderen de Bidoodle (Poedel x Bichon Frise), de Schapenpoedel (Poedel x bobtail) en de Pomapoo (Pomeriaan x Poedel). Deze poedelkruisingen zijn wat minder populair, maar dit maakt ze niet minder geschikt als gezinsbond.

Maak ook kennis met de Sint Berdoodle. Zoals je misschien al vermoedt is dit een kruising tussen een Sint-Bernard en een poedel. Dit is een van de grootste Doodles die gefokt worden. Het is een aanhankelijk en liefdevol ras met een hoge intelligentie. Hij is beschermend maar doet dit op een zachte manier. Helaas kan deze hond niet zo goed alleen blijven, hij ontwikkelt makkelijk verlatingsangst.

Ben je op zoek naar een Doodle? Koop alleen pups van verantwoorde en ervaren fokkers. Het is belangrijk dat beide ouderdieren gezond zijn en zijn getest op erfelijke afwijkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven