Onaangename geur voor honden

Net als mensen kunnen ook honden een hekel hebben aan bepaalde geurtjes. Vaak houden ze niet van parfum, dit ruikt veel te sterk. Maar er zijn nog meer geuren die honden vreselijk vinden. In dit artikel ontdek je wat een onaangename geur voor honden is. Handig om het dier uit je plantenbak te weren, of om ervoor te zorgen dat hij ergens niet zijn behoefte doet.

Citroen is niet prettig voor de hondenneus

De meeste honden hebben een hekel aan citroengeur. Niet alleen pure citroen, maar ook schoonmaakmiddelen met citroengeur. Heeft je hond binnenshuis zijn behoefte gedaan? Maak dan schoon met een schoonmaakmiddel waaraan citroen is toegevoegd. Dit voorkomt dat de hond hier de volgende keer opnieuw zijn behoefte doet.

Bedenk dat veel vloerreinigers ook zijn verrijkt met citroengeur. Niet zo prettig voor je hond, want die leeft elke dag heel dicht met zijn neus bij de vloer. Zoek een vloerreiniger of een allesreiniger die een andere geur heeft. Daar maak je jouw hond blij mee.

Maar gebruik van citroen om je hond te leren dat hij ergens niet mag komen, of niet mag plassen. Met citroenschillen bereik je het meest.

Hete pepers

Kan jij de geur van chilipepers niet weerstaan? Jouw hond rent er liever voor weg. Een hond ruikt ongeveer 40 keer sterker dan de mens. Dit betekent dat chilipepergeur 40 keer zo sterk binnenkomt. Dit is zo’n onaangename geur voor honden, dat hij ervan gaat niezen. Het kan zelfs de luchtwegen aantasten.

Chilipeper of hete peper is dan ook geen middeltje om je hond te leren dat hij niet binnenshuis mag plassen. De geur trekt door je hele woning. Niet fijn voor het dier.

Neutraliseer urinegeurtjes met een speciale verwijderaar. Zowel jij als je hond ruiken niks meer van de urine.


Azijn

Of het nu om witte azijn of schoonmaakazijn gaat: ook weer een onaangename geur voor je hond. Ideaal om ongelukjes binnenshuis mee schoon te maken. Bovendien kun je hem hiermee zindelijk maken, mits je er niet teveel van gebruikt. Let wel op want azijn op een houten vloer gebruiken is niet zo verstandig, daar kan de vloer niet goed tegen.

Wist je dat azijn ook goed is voor het vangen van fruitvliegjes en het weren van verschillende insecten? Het werkt dus niet alleen tegen honden maar ook tegen hinderlijke insecten. Of misschien wel ongewenste dieren in je tuin zoals katten, muizen en ratten.

Mottenballen

Misschien heb je mottenballen in de kledingkast liggen. Handig om textielvretende motten te weren. Wanneer je mottenballen in de container hangt, voorkom je maden. Het werkt dus tegen verschillende insecten. En ook tegen honden, katten en andere dieren.

De geur van mottenballen is erg hinderlijk voor verschillende diersoorten. Maar let op, het is ook nog eens hartstikke giftig wanneer het gegeten wordt. Vooral jonge honden bijten overal in. Zorg dat ze niet bij de mottenballen kunnen.

Wil je jouw kleding beschermen tegen motten, of geen maden in de container? Maak dan gebruik van lavendel. Dat werkt net zo goed en is minder giftig voor mensen. Maar ook nu weer geldt: honden en katten moeten geen lavendel eten. In grote hoeveelheden kan dit zeer giftig zijn.

Ammonia of ammoniak

Ammonia is een huishoudelijk middel waarmee je ramen streeploos schoon krijgt. Het wordt ook gebruikt voor het verwijderen van vuil, vet en vlekken op verschillende oppervlakken. Bijvoorbeeld hardnekkige vlekken op tapijten of stoffering, wanneer je hond hier heeft geplast of zijn behoefte heeft gedaan.

Ammoniak ruikt zeer sterk. Wanneer je hiermee werkt, moet je de ruimte goed ventileren. Verder is het aan te raden om de dampen niet in te ademen. Dit geldt niet alleen voor jou maar ook voor je hond. Honden ruiken zo sterk dat ze letterlijk wegrennen wanneer je een fles ammoniak opentrekt.

Ongewenst gedrag afleren met onaangename geurtjes

Nu je weet welke geurtjes onaangenaam zijn voor honden, kun je hier tijdens de opvoeding gebruik van maken. Je gebruikt een geur die de hond vies vindt, om ongewenst gedrag af te leren. Bijvoorbeeld wanneer een pup continu in een hoek van de kamer plast. Door deze hoek te maskeren met de geur, zal het dier dit gaan vermijden.

Stel dat je hond niet op de bank mag liggen, maar hij doet het toch steeds. Maak ook dan weer gebruik van geurtjes waar de hond van terugschrikt. Kijk wel uit dat je vloeistoffen niet zomaar over je bankstel giet. De stoffering kan hier niet tegen.

De hond is allergisch

Sommige honden reageren allergisch op bepaalde geuren. Wanneer je merkt dat het dier continu moet niezen en over zijn neus wrijft, dan kan het dat hij ergens last van heeft. Bij een allergie kan de hond last krijgen van een loopneus en tranende ogen. Er kan zelfs huiduitslag ontstaan.

Wanneer je hond allergisch is voor een geur, dan mag je dit niet gebruiken om ongewenst gedrag af te leren. Gezondheid staat altijd voorop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven