Het beste duivenvoer/ postduivenvoer

Duiven hebben kwalitatief en energie rijk voer nodig. Daarom kies je voor het beste duivenvoer zodat de vogels lang gezond blijven. Er zijn veel verschillende soorten merken verkrijgbaar. Elk merk heeft zijn eigen samenstelling. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit duivenvoer voor sportduiven, voor postduiven of voor sierduiven. Het duurste merk hoeft niet gelijk het beste te zijn. Aan de andere kant moet je uitkijken met hele goedkope samenstellingen.

Duivenvoer: dit moet je weten

Noem het duivenvoer of postduivenvoer, het is belangrijk dat duiven alle voedingsstoffen en de nodige energie binnenkrijgen. In de natuur eten duiven voornamelijk bessen, zaden en insecten. Duivenvoer bevat verschillende zaden, gerst en een mengsel van tarwe, gele en groene erwten. De samenstelling van duivenvoer is afhankelijk van de fabrikant.

Hoeveel je moet bijvoeren is ook weer een bepalende factor voor de gezondheid van de duiven. Vetrijke voeding helpt de duif om ongeveer 3 g vet per uur vliegen kwijt te raken. Een duif met overgewicht draagt niet bij aan een goede gezondheid. Een goed voerschema is vooral gevarieerd. Postduiven hebben mogelijk extra eiwitten en koolhydraten in de vorm van supplementen of speciaal voor nodig.

Beste duivenvoer /beste postduivenvoer 2020 & 2021

Wat moet je duiven of postduiven nu voeren? We hebben een overzicht gemaakt van het beste duivenvoer, ook wel het beste postduivenvoer genoemd. Je zal best wel wat bekende merken voorbij zien komen. Maar misschien ook wel merken duivenvoer waar je nog nooit van gehoord hebt.

1. Versele-Laga Mariman 4 Seizoenen

Van het bekende merk Versela Laga Mariman dit beste duivenvoer dat geschikt is voor alle seizoenen (vier seizoenen). Bevat 35% cribsmais 10% gele erwten en 8% groene erwten. Hier is ook nog eens 20% witte duiventarwe en 10% duivengerst aan toegevoegd. Uiteraard met een beetje bruin lijnzaad.

Dit duivenvoer wordt door kenners zeer goed beoordeeld. Ideaal voor postduiven, sierduiven en voor de kweek.

2. Versele-Laga Mariman Kweek & Sport Zonder Gerst

Veel duivenhouders of duivenfokkers vinden gerst geen toegevoegde waarde hebben. Gerst is licht verteerbaar maar door de ruwe celstof komt het onverteerd eruit. Dit is de reden dat veel duiven de gerst laten liggen. Dit duivenvoer bevat geen gerst en is geschikt voor kweekduiven en sportduiven/postduiven.

Dit product is van een hoge kwaliteit en bevat hoogwaardige grondstoffen. Dankzij de samenstelling wordt dit duivenvoer goed verteerd. Bevatten 33% cribmais, 10% gele erwten, 10% groene erwten, 15% witte duiventarwe, wat zonnebloempitten, kempzaad en overige ingrediënten.

Het behoort zeker tot het beste duivenvoer van dit moment, iets dat kenners onderstrepen. Dit voer is online verkrijgbaar, bijvoorbeeld hoe de dierenweb. Ook koop je het bij de Boerenbond, Welkoop of een van de betere dierenspeciaalzaken.

3. Versele-Laga Tradi Kweek Subliem

Tijdens de kweek is er behoefte aan krachtig voer met een goede voedingswaarde. Daarom is er dit speciale kweekduivenvoer, alweer van het bekende merk Versele Laga. De graanmengeling ondersteunt tijdens het kweekseizoen. Bevat dan ook 17% Platamais, 11% rode mais en 6% sojabonen. Dit is aangevuld met 6% gele erwten, 4,5% groene erwten en 4% vitsen. Daarnaast vind je nog veel overige belangrijke ingrediënten in dit beste duivenvoer tijdens de kweek.

Een prima product voor een prima prijs. Let op op dat je nooit teveel voorraad koopt. Een zak duiven behoor is enkele maanden houdbaar. Toch kan het dat het al eerder bederft, iets in de zomermaanden snel voorkomt. Wanneer je er eenmaal de voedselmot in hebt zitten kun je het voer weggooien.

4. Prestige Duivenvoer

Heb je duiven in huis of in een duivenren en vliegen ze niet uit? Of op zoek naar strooivoeder voor duiven in de achtertuin of het park? Dit is het ideale duivenvoer voor tuinvogels aan binnenvogels. Niet alleen duiven maar ook andere vogels zijn er dol op. Bevat een mengeling van tarwe, dari, haver, gebroken erwten en milet.

Veel gebruikers geven het aan tuinvogels. Opvallend is dat kopers hier erg tevreden over zijn, wat ook terug te zien is aan de score (4,8 van de 5 sterren). Het voer is lang houdbaar en van een hoge kwaliteit. Een verpakking bevat 20 kg strooivoer.

5. Versele-Laga Mariman Junior

Duivenvoer voor jonge duiven, natuurlijk ook niet onbelangrijk. Daarom van het merk Verssellalager-Mariman dit duivenvoer van zeer goede kwaliteit. Ook weer met een mengeling van verschillende ingrediënten. Dit zijn onder andere 22% cribsmaïs, 20% witte duiventarwe en 10% duivengerst. Er zit ook 6% paddy rijst en 1% gebroken rijst. Daarnaast bruin lijnzaad en zwart koolzaad. Het ideale voer voor jonge duiven, zodat ze gezond opgroeien.

Ook nu weer bestaat een bestelling uit 2 maal 25 kg duivenvoer, wat natuurlijk samen 50 kg maakt. Zo heb je altijd voldoende voorraad in huis.

Welk voer voor duiven?

Hierboven heb ik getracht om een overzicht te maken van het beste duivenvoer of postduivenvoer van dit moment. Het is gebruikelijk om duiven tweemaal per dag te voeren. Doe dit altijd met echt duivenvoer, dan weet je zeker dat ze alles binnenkrijgen wat ze nodig hebben. Naast normaal duivenvoer is er ook nog kweekvoer, voer voor tijdens de rui maar ook voor tijdens de winter. Twijfel je over het voer dat je nodig hebt, neem dan het vier seizoenen voer. Hiermee zit je altijd goed.

Wat kun je een duif te eten geven? Naast het standaard voer eten ze eigenlijk van alles. Denk maar eens aan verschillende granen en zaden, insecten maar ook een beetje rijst. Let wel op met bepaalde planten en zaden die in het wild groeien, deze kunnen giftig zijn voor de vogels. Dit is dan ook absoluut geen duivenvoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven