Apps voor honden: deze moet je zeker installeren

Je hebt al langer de apps voor katten, hartstikke leuk want de kat raakt hierdoor geboeid. Heb je ook apps voor honden? Ja hoor die zijn er zeker. De meeste applicaties zijn voor de baasjes van honden, maar je hebt er ook een paar die dus echt voor je huisdier zijn. Ontdek de vijf leukste apps voor honden.

BarkCam – foto van je hond maken

Je hond zit of ligt zo leuk, daar moet je echt een foto van maken. Maar net wanneer je de smartphone erbij neemt kijkt je hond een andere kant op. Vervelend? Niet wanneer je gebruik maakt van de BarkCam. Kies binnen de app een geluid en speel dit af, dit trekt de aandacht van het dier. Je kunt aan de foto leuke stickers of filters toevoegen.

[do_widget id=custom_html-36]

De app is natuurlijk niet alleen handig voor het maken van een foto, ook trek je hiermee de aandacht. Bijvoorbeeld tijdens de training waarbij de hond met andere dingen bezig is. Door een geluidje via de app af te spelen heb je weer zijn aandacht.

YouTube

Geloof het of niet maar honden vinden het leuk om naar hondenfilmpjes te kijken. Vooral wanneer er veel beweging zichtbaar is en de hond ook nog eens geluid maakt. Op YouTube vind je heel veel grappige of leuke hondenfilmpjes. Sommige van deze filmpjes zijn ook speciaal voor honden gemaakt. Anderen gaan alleen over trouwe viervoeters maar ook dit soort films trekt de aandacht.

Kun je niks op YouTube vinden? Zoek dan specifiek op ‘movie for dog’. Je ziet dan genoeg resultaten voorbijkomen. Bijvoorbeeld filmpjes over honden maar ook over andere dieren. Dit laatste is vooral interessant voor jachthonden, die zullen er geboeid naar kijken. Installeer YouTube als applicatie op je smartphone, dan heb je hem altijd bij je.

ICam

Als de kat van huis is dansen de muizen op tafel. Of in dit geval: als de baas van huis is danst de hond op de bank. Dat is nog het minst erge, want sommige honden maken er echt een potje van. Ook zo nieuwsgierig wat je huisdier uitvreet terwijl jij er niet bent? Download en installeer de iCam applicatie op je smartphone.

Deze applicatie werkt als een babyfoon met camera. Hij werkt samen met de webcam van je computer of laptop. Zo kun je live meekijken naar je lieve viervoeter. Maar let op, schrik niet van de dingen die hij doet. Om vervolgens, wanneer je thuiskomt, heel onschuldig uit zijn ogen te kijken.

Tip: er zijn speciale hondencamera’s, die zijn een stuk goedkoper (rond de €35) dan je smartphone. Ze werken ook samen met een app op je smartphone.

Naar hondencamera’s

Games for dogs

Deze applicatie is vooral voor puppy’s heel erg leuk. Hij is gemaakt voor honden en katten. Kies uit verschillende dingen die je op je smartphonescherm voorbij laat komen. Bijvoorbeeld een rennende muis, zwemmende vissen maar ook slierten, cirkels of iets anders. Houd er wel rekening mee dat het vooral katten zijn die zich hierdoor laten boeien. Niet elke hond houdt zijn aandacht bij deze app. Het is in ieder geval het proberen waard, de app is namelijk gratis te downloaden.

Laser Pointer for Dogs

Ook weer leuk voor puppy’s of speelse honden: Laser Pointer for Dogs. Ook dit is een van die apps voor honden die met beweging werkt. Feitelijk doet de app niets anders dan het rode laserlicht op je smartphone activeren. Dit licht wordt bijvoorbeeld gebruikt bij een hartslagmeting via de vinger.

Richt de laserstraal ergens op, bijvoorbeeld laag op de muur of op de grond. Een speelse hond zal de lichtbundel volgen en het misschien wel achterna gaan. Zo houd je jouw hond wel even bezig. Tip: schijn nooit in de ogen van de hond, dit is erg hinderlijk.

App voor honden uitlaten

Je zoekt iemand die op je hond kan passen en hem uit wil laten of je bent benieuwd hoeveel kilometers jullie dagelijks afleggen. Een app voor honden uitlaten heeft dus verschillende intenties. Allereerst heb je de mobiele hondenuitlaat app Wag. Via deze applicatie vind je mensen die jouw hond kunnen en willen uitlaten. Dit werkt op basis van gps, zo vind je mensen in de buurt.

Je hebt ook de DoggyDating App. In deze app vind je loopgebieden zodat je hond lekker met andere honden kan spelen. De app is ook bedoeld voor het vinden van leuke hondenwandelingen of misschien wel advies van andere hondenbezitters. Een gebruiksvriendelijke applicatie, zeker eens proberen.

Tip: bekijk de nieuwste smartphones

Wat je hond echt leuk vindt

Al die apps voor honden is natuurlijk grappig of misschien wel praktisch, maar weet je wat je hond echt leuk vindt? Samen iets met de baas of bazin doen. Een mooie wandeling, een spelletje spelen of gewoon wat kunstjes doen.

Honden zijn ontzettend trouw aan hun baas en werken graag voor ze. Zorg dat je hond de juiste aandacht krijgt maar overdrijf het niet. Bij teveel aandacht kan je hond uiteindelijk jaloers, angstig, bezitterig en zelfs agressief worden. Leer daarom goed met je hond om te gaan. Lukt dit niet, dan is er altijd nog hulp. Bijvoorbeeld via een puppycursus of hondencursus maar je zou ook een hondenfluisteraar in kunnen schakelen.

Problemen los je natuurlijk niet met apps voor honden op. Toch blijft het leuk om er eens een of meerdere uit te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven