Afbeeldingen kleine vliegjes

Heb je last van kleine vliegjes in huis? Met de afbeeldingen kleine vliegjes zie je direct welke insecten dit zijn. Dit is best belangrijk want sommige vliegjes zijn schadelijk voor de gezondheid. Ontdek met welke vliegen je direct af moet rekenen.

De meest voorkomende kleine vliegjes (in huis)

Onder kleine vliegjes verstaan we vaak de fruitvliegjes of rioolvliegjes. Huisvliegen zijn volgens sommigen ook kleine vliegen. Wanneer je de huisvlieg tegenover de bromvlieg zet dan is de huisvlieg zeker kleiner.

Kleine vliegjes kunnen ook rondom en op kamerplanten zitten. Dit soort vliegjes zijn niet schadelijk voor mensen maar wel voor kamerplanten en tuinplanten. Bekijk hieronder wat afbeeldingen van kleine vliegjes en welke je zeker uit je huis moeten weren.

1.Fruitvliegjes – bananenvlieg

Het fruitvliegje is de meest bekende soort die je in de zomermaanden binnenshuis tegenkomt. Fruitvliegjes komen vooral op gistend fruit af. Daarnaast kunnen ze de geur van lege alcoholglazen/ wijnflessen niet weerstaan. Het fruitvliegje wordt ook wel de bananenvlieg vlieg genoemd.

Fruitvliegjes zijn erg nuttig wanneer het op onderzoek aankomt. Het fruitvliegje bevat vier paar chromosomen (de mens 23). Dit maakt het goed mogelijk om het DNA en veranderingen in DNA goed te onderzoeken. Fruitvliegjes in huis zijn minder nuttig. Ze leggen eitjes in gistend fruit of groente. Sommige fruitvliegjes zijn met salmonella besmet.  Een grote salmonella-uitbraak door fruitvliegjes is nog niet aangetoond maar niet ondenkbaar.

Wanneer je naar de afbeeldingen kleine vliegjes hierboven kijkt zie je het fruitvliegje flink ingezoomd, zodat je hem duidelijk herkent.

2. Huisvlieg

Nummer twee in de afbeeldingen kleine vliegjes de huisvlieg. Hij is een stuk groter dan het fruitvliegje en dan ook niet direct een klein vliegje te noemen. Toch is het een klein en voor irritant insect. Ze gaat nu snel op je armen of benen zitten aan blijven terugkeren.

Huis vliegen eten alles oplossen was het punt van dode dieren (karkassen) tot uitwerpselen en je boterham. Huisvliegen kunnen meer dan 100 verschillende ziekten verspreiden. Vooral in derde wereld landen zijn huis vliegen de verspreider van ziekten als lepra en tuberculose.

3.Vleesvlieg

Op de derde afbeelding kleine vliegjes zie je de vleesvlieg. Deze vlieg is een stuk groter dan de fruitvlieg en steekt iets boven de huisvlieg uit. De vliesvlieg is groen tot groenblauw van kleur. Hierbij heeft deze metaalachtige glans.

Op vleesvliegen het zijn vooral schadelijk wanneer je huisdieren hebt. Ze leggen hun eitjes uitwerpselen, dode dieren maar ook een ander organisch afval. Daarnaast zijn er bepaalde vleesvliegen die hun eitjes in levende duren lijken.

Wanneer je huisdier een wondje heeft dan is er een kans dat een vleesvlieg hier eitjes inlegt. Dit kan voor infecties zorgen, waardoor het huisdier erg ziek wordt.

4. Muggen

Wanneer je naar de vierde afbeelding kleine vliegjes kijkt dan zie je hier een insect met een smal uiterlijk. Het gaat hier niet om een vliegje maar om een. Dit insect zuigt bloed bij mensen, zoogdieren of vogels. Alleen de vrouwtjes muggen zuigen bloed, de mannetjes leven van nectar.

Sommige muggen kunnen ziekten overbrengen zoals malaria. Steeds vaker wordt de tijgermug in Nederland aangetroffen, een mug die verspreider is van ziekten.

Rioolvliegje of motmug

Misschien tref je kleine vliegjes in de keuken, badkamer, toilet of in een vochtige kelder aan. Waarschijnlijk heb je last van rioolvliegjes oftewel motmuggen. Dit zijn kleine vliegjes met een compact lichaam. Ze leven in verstopte afvoeren of het riool waar ze zich voeden met organisch afval. Hier plantten ze zich ook voort.

Zoek je afbeeldingen kleine vliegjes wanneer het om het rioolvliegje gaat? Ze lijken op behaarde motjes, met een driehoekige vorm.

Rouwvliegjes in kamerplanten

Stoot je tegen een kamerplant aan en vliegen er zwarte vliegjes op? Dit zijn rouwvliegjes. De benaming rouwvliegje is verklaarbaar: de volwassen vliegjes worden slechts twee dagen oud. De larven van rouwvliegjes richten schade aan de wortels van kamerplanten en tuinplanten aan.

Witte vlieg op kamerplanten en tuinplanten

Vaak zie je aan de onderkant van bladeren kleine witte vliegjes zitten. Dit tref je zowel op kamerplanten als tuinplanten aan. De witte vlieg richt schade aan de bladeren van de plant aan. Ze zijn vaak in grote aantallen aanwezig. Stoot maar eens tegen de plant aan: je ziet een hele zwerm witte vliegjes omhoog komen.

Deze kleine vliegjes zijn zeer goed herkenbaar. Afbeeldingen van kleine witte vliegjes vind je op het internet, maar eigenlijk hoef je niet naar afbeeldingen te kijken. Geen enkele andere vlieg heeft zo een opvallend witte kleur.

Bestrijden van kleine vliegjes

Het bestrijden van kleine vliegjes is afhankelijk van de vliegensoort. Huisvliegen, muggen en bromvliegen kun je prima met een speciale vliegenlamp vervangen.

Bekijk de vliegenlamp

Voor fruitvliegjes gebruik je een fruitvliegjes.

Naar de fruitvliegjesval

Heb je last van witte vliegjes of rouwvliegjes op kamerplanten, maak dan gebruik van een speciale spray.

Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk van kleine vliegjes i n huis afkomt. Ze kunnen namelijk bepaalde ziekten verspreiden. Dit geldt natuurlijk ook voor de normale vliegen die de meeste ziekten verspreiden. Zoek je nog afbeeldingen kleine vliegjes, kijk dan eens bij Google afbeeldingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven