Beste paardenshampoo (2022) – manen, staart en vacht

Was je paard of pony met de beste paardenshampoo. Mane ’n tail wordt zeer goed verkocht maar er is natuurlijk nog veel meer verkrijgbaar. De een vast nog beter dan de ander, maar waar moet je voor kiezen? In ieder geval voor een shampoo die goed vlekken verwijdert maar ook de vacht en manen verzorgt. Je ontdekt het in het overzicht 5X de beste paardenshampoo.

Hoe vaak je paard wassen?

Als paardenliefhebber weet je alles van: paard of pony rolt graag door het zand of de modder. Het liefst vlak nadat hij gewassen is. Maar ook voor een wedstrijd is het wel zo prettig dat je dier goed schoon is. Hoe vaak moet of mag je een paard wassen?

Tijdens het wassen gaat belangrijk en beschermend huidvet verloren. Het duurt enkele dagen voordat het huidvet weer is opgebouwd. In principe zou je het paard niet vaker dan eens per maand mogen wassen. Soms is dit wel vaker nodig, bijvoorbeeld wanneer je op wedstrijd gaat. Probeer dan alleen de belangrijkste dingen zoals de benen en de staart te wassen.

Beste paardenshampoo 2022

Zweetplekken, mestplekken of urineplekken zie je het vaakst. Opgedroogd borstel je dit er eenvoudig vanaf. Paardenshampoo moet de ergste vlekken goed op kunnen lossen. Daarom is het niet aan te raden om babyshampoo of een hondenshampoo voor je paard of pony te gebruiken. Wat je wel moet gebruiken zie je in het lijstje beste paardenshampoo van dit moment.

1. Massion Shampoo Tea Tree Horse

Een zeer goede paardenshampoo die maanden, staart en vacht van het paard goed schoonmaakt. Je ontvangt een fles had 0,5 l shampoo, van hetzelfde merk is ook conditioner verkrijgbaar. Het gaat hier om een tea tree shampoo die zeer geschikt is voor de droge of geïrriteerde huid. Kalmeert de rode of geprikkelde huid en heeft een zuiverende werking.

Maak de vacht met water nat en masseer een kleine hoeveelheid shampoo in. Laat dit 2 minuten inwerken en daarna goed uitspoelen. Hierna nog nabehandelen met de conditioner, die je ook weer goed uitspoelt. De conditioner is ideaal voor zachte manen en staart.

Bekijk Massion Shampoo Tea Tree Horse

2. Cavalor Derma Wash Shampoo

Prettig geprijsde en huidvriendelijke shampoo voor paarden en pony’s. Het doodt bacteriën, virussen en schimmels en is hierdoor de beste paardenshampoo voor een intensieve verzorging. Houdt de huid en vacht gezond en vrij van bacteriën en virussen. Minimaliseert de kans op een schimmelinfectie, hoewel dit natuurlijk nooit 100% zeker is. Was paard of pony regelmatig met deze shampoo waarbij je ziet dat de vacht straalt en de huid veel gezonder is.

Ruikt ook nog eens fris,  een mooi bijkomend voordeel. Een verpakking bestaat uit twee flessen shampoo waardoor je voldoende op voorraad hebt.

Naar Cavalor Derma Wash Shampoo

3. Mane ’n Tail gloss shampoo

Van het razend bekende merk Mane ’n Tail deze uitstekende paardenshampoo. Wordt niet alleen voor paarden en honden gebruikt, ook mensen wassen hier hun haren mee. Het geeft namelijk een volle en sterke haardos. Ideaal voor paarden met veel klitten  in de manen of staart maar ook zeer geschikt voor dieren die een niet al te volle staart/ manen hebben. Reinigt zacht en geeft een mooie diepe glans mee. Dit product is natuurlijk uit vriendelijk en hiermee geschikt voor dagelijks gebruik.

Tevens bedoeld voor paarden met een droge huid, roos of huidschilfers. Zelfs bij huidproblemen verwijdert deze shampoo moeiteloos het meest hardnekkige vuil. Eenvoudig aan te brengen en uit te spoelen. Heeft ook nog eens een zeer prettige geur. Het is aan te raden om deze shampoo in combinatie met de conditioner van hetzelfde merk te gebruiken. Zie volgend product.

4. Mane ’n Tail Shampoo

Alweer van het merk Mane ’n Tail de beste paardenshampoo. Dit keer de klassieke variant, geschikt voor alle huidtypen. Reinigt uitstekend en creëert een mooie glans. Dit is allemaal te danken aan de extra speciale formule met extra proteïne.

Ook deze shampoo werkt het beste wanneer je deze in combinatie met de conditioner gebruikt. Dit hoeft natuurlijk niet, de shampoo alleen geeft al een prachtige glans. Vanwege de samenstelling van deze shampoo soms wel wat moeilijk aan te brengen zijn. Het is aan te raden om een beetje shampoo met water te mengen, dit maakt het inmasseren een stuk eenvoudiger.

Naar Mane ’n Tail Shampoo

5. Cowboy Magic Rosewater Shampoo

Het merk Cowboy Magic is qua kwaliteit natuurlijk op en top. Je krijgt dan ook de beste paardenshampoo, enige nadeel is dat hij wat duurder is dan andere merken. Zorgt voor een glanzende en schone vacht maar natuurlijk ook schone manen en staart. Geschikt voor verschillende huidtypen.

Deze shampoo kun je zowel verdund als onverdund gebruiken. Het is echter aan te raden om de shampoo vooraf met water te mengen. Doe dit in een verhouding 1/4. Hierdoor doe je veel langer met de shampoo en wordt deze ineens een stuk voordeliger. Deze  paardenshampoo verkoopt niet alleen goed maar ontvangt ook uitstekende beoordelingen (4,5 van de 5 sterren). Een echte aanrader dus. Bekijk hem op bol.com.

Dit was vijfmaal de beste paardenshampoo. Zoals je ziet zitten hier echt goede en bekende merken tussen. Dit is natuurlijk niet zomaar, want dit soort shampoos reinigt als de beste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven