Beste middel tegen katten in de tuin

Met het beste middel tegen katten in de tuin voorkom je dat deze dieren schade aanrichten. Katten zijn leuke huisdieren maar het is niet zo prettig dat ze in je tuin hun behoefte doen of je planten kapotmaken of op kleine huisdieren jagen. Hoe kom je van katten af? Dit doe je met het beste middel tegen katten in de tuin: hieronder het overzicht.

Katten verjagen uit de tuin

Heb je een tuin dan komt er regelmatig een kat langs. Niet je eigen kat maar die van de buurman, twee deuren verderop maar ook die van een straat verder. Want katten hebben best een groot territorium.

Het nadeel van katten in de tuin is dat ze in de aarde of misschien wel de zandbak poepen en plassen. Ze woelen planten om of knagen hieraan. Heb je kleine huisdieren zoals een konijn  of vogels in de tuin dan is er ook een kans dat katten hierop (willen) jagen. Katten verjagen uit de tuin bleek niet zo heel makkelijk te zijn. Er zijn veel natuurlijke middelen maar je kunt het ook op een andere manier aanpakken.

Beste middel tegen katten in de tuin

Katten verjagen uit de tuin maar dan wel op een diervriendelijke manier. Er zijn een aantal middelen die voorkomen dat katten in de tuin terechtkomen. Andere producten zorgen er juist voor dat katten worden afgeschrikt en snel weer verdwijnen. Hoe je dit doet? Hieronder 5X het beste middel tegen katten in de tuin. Plus nog een bonustip (zie nummer 6).

1. Anti-klimstrip

Heb je schuttingen als erfafscheiding dan is de kans groot dat katten hier overheen klimmen. Het beste middel tegen katten in de tuin is een anti klimstrip. Dit is een strip met pinnen die je aan de bovenzijde van een schutting of hek bevestigt. Werkt niet alleen tegen katten maar ook tegen vogels en zelfs als anti inbraak middel.

De strips zijn zeer eenvoudig te bevestigen middels de voorgeboorde bevestigingsgaten. Een strip bestaat uit drie rijen punten van elk 1,5 cm. Dit product is gemaakt van thermoplastic en hiermee onderhoudsvriendelijk. Het gaat hier om nog eens om zeer stevig materiaal met een uitstekende werking. Dit product wordt dan ook goed beoordeeld.

Bekijk de anti-klim strips

2. Ultrasone kattenverjager op zonne-energie

Katten maar ook andere dieren nemen ultrasone tonen waar, iets dat voor mensen niet hoorbaar is. Het is het ultrasoon geluidsignaal dat katten irriteert. Ze gaan dit soort geluiden liever uit de weg. De ultrasone verjager is voorzien van een bewegingsdetectie. Zodra er beweging gedetecteerd wordt produceert dit apparaat een ultrasoon geluidssignaal dat katten afschrikt.

Op deze manier verjaag je katten uit de tuin maar wel op een diervriendelijke manier. Werkt ook tegen andere ongewenste dieren zoals ratten en muizen. Dit product werkt volledig op zonne-energie. Hierdoor heb je geen bekabeling of batterijen nodig. Vanwege de goede werking behoort deze kattenverjager dan ook zeker tot het beste middel tegen katten in de tuin. En hij is ook nog eens voordelig geprijsd!

Naar de ultrasone kattenverjager

3. Verjager – werkt ook door glas

 Vind je het vervelend om een apparaat in je tuin neer te zetten? Of wil je niet alle dieren uit je tuin weren of verjagen? Met deze verjager bepaal je zelf welk dier ongewenst is en welk dier mag blijven. Het gaat hier om een praktisch apparaatje dat makkelijk in de hand ligt Bij het waarnemen van een kat richt je het apparaat op het dier. De knop indrukken en het apparaat produceert een ultrasoon geluid. Dit schrikt de kat meer dan voldoende af.

Werkt ook voor het trainen van de eigen kat of hond, bijvoorbeeld omdat deze in bepaalde kamers niet mag komen. Het mooie aan deze verjager is dat deze dwars door het glas werkt, je hoeft dus niet naar buiten. Een prima oplossing voor training van de kat of wanneer je zelf wil bepalen welk dier weg moet of mag blijven.

Bekijk verjager

4. Anti kattenspray

Een anti kattenspray helpt met het stoppen van ongewenst kattengedrag. Denk hierbij aan krabben en sproeien. Spuit het middel op plaatsen waar katten niet mogen krabben of sproeien of waar je het dier liever niet ziet. Het is belangrijk om vooraf de plek goed schoon te maken zodat de geur van het kat er niet meer hangt.

De meeste katten reageren hier goed op en worden er vooral rustiger van. Dit voorkomt dat ze op ongewenste plaatsen sproeien en krabben. Ideaal voor het opvoeden van katten en het voorkomen van ongewenst kattengedrag. Werkt minder goed om katten uit de tuin te weren of te verjagen.

Naar Anti kattenspray

5. Kattenschrik

Kattenschrik behoort zeker tot het beste middel tegen katten in de tuin. Het is een natuurlijk afweermiddel dat uit weerbestendige kleikorrels met een sterke geurstof bestaat. Deze geur stof is voor katten zo doordringend dat ze de directe omgeving liever vermijden. Geschikt voor de tuin, de bloemen zijn maar ook de moestuin/groententuin. Dit product is namelijk veilig voor planten en bloemen.

Strooi de korrels op plaatsen waar je katten wilt weren. Denk hierbij aan de erfafscheiding maar ook looppaden van katten. Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat katten het verband leggen tussen de intensieve geurstof en het vermijden van de tuin. Een prima product dat erg duurzaam is en in veel gevallen goed werkt. Kan ook voor de mensenneus onaantrekkelijk zijn.

Bekijk kattenschrik

6. Mottenballen

Komen katten de tuin binnen door onder het hek, door een haag of onder de schutting door te kruipen? Leg dan mottenballen langs de erfafscheiding.

Katten vinden de geur van mottenballen erg onprettig en zullen de tuin dan liever vermijden. Bovendien is dit een diervriendelijke manier om katten uit de tuin te weren. Plaats de mottenballen op gelijke afstand van elkaar en vervang deze wanneer ze zijn uitgewerkt.

Dit waren de beste middelen tegen katten in de tuin. Hopelijk ben je nu voorgoed verlost van ongewenste huisdieren van andere mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven