Beste scheermachine paard (2022)

Op zoek naar de beste scheermachine voor paarden? Er zijn heel wat scheerapparaten verkrijgbaar. Het is vooral belangrijk dat het apparaat door een dikke vacht heen kan. Maar de scheermachine moet ook licht van gewicht zijn, want scheren is een intensieve klus. Hier volgt 5X de beste scheermachine paard.

Waarom het paard scheren?

Veel paardeneigenaren vragen zich af of ze hun paard wel of niet moeten scheren. Wanneer het paard of de pony in de winter een dikke wintervacht krijgt dan kan dit soms nadelig zijn.

Tijdens het werken zweten paarden, door de dikke vacht zweten ze meer en drogen moeilijker op. Het paard kan te snel afkoelen en ziek worden. Vooral voor paarden die op hoog niveau worden getraind is scheren wel wenselijk.

Lees ook: beste paardenshampoo

Beste tijd om paard te scheren

Scheren is soms ook nodig wanneer er sprake is van luis of andere parasieten. Daarnaast wordt scheren soms gedaan om een leuk patroon in de vacht te creëren.

De meeste paarden worden in het najaar voor het eerst geschoren, vaak begin november. Vervolgens wordt in december en januari nog eens herhaald. Scheer het paard bij voorkeur twee weken voor een keuring of wedstrijd. De vacht ziet er dan op zijn mooist uit.

Beste scheermachine paard 2022

Wat is nu het beste scheerapparaat paard van dit moment? Bekende merken zoals Kneizer en Sectoilin zijn altijd een goede keuze maar er is natuurlijk nog veel meer verkrijgbaar. Vaak te koop onder de benaming scheerapparaat, scheermachine of tondeuse.

Het is vooral belangrijk dat de scheermachine krachtig genoeg is en op een goede snelheid werkt. Daarom hieronder het overzicht beste scheermachine.

1. Schapentondeuse 6-delig

Ze noemen het een schapen scheermachine maar het is ook zeer geschikt voor het scheren van paarden. Met dit merk en model weet je zeker dat je de beste scheermachine paard in handen hebt, want hij is zeer krachtig. Bovendien werkt dit scheerapparaat ook nog eens stilletjes. Dit is ideaal voor paarden omdat deze toch al wat schrikachtig zijn.

Dit model heeft één scheersnelheid en weegt in totaal slechts 1200 g. Hiermee is deze redelijk licht van gewicht, wat natuurlijk prettig is wanneer je gedurende lange tijd moet scheren.

Hij werkt op het stroomnet (geen batterijen). Voorzien van interne koeling waardoor het apparaat niet te warm wordt. Je kunt gerust uren achter elkaar scheren, waarbij je de messen heel makkelijk vervangt. Gezien de prijs een uitstekende aankoop.

Bekijk Schapen scheermachine

2. Scheermachine Sectolin SE-210

Dit model is vooral heel voordelig geprijsd. Ideaal wanneer je het paard jaarlijks scheert of de vacht bijwerkt. Licht van gewicht (1108 gram) waardoor je zeer goed met dit scheerapparaat kunt werken. Zeer geschikt voor af en toe of regelmatig gebruik, niet voor professioneel gebruik.

Vanwege de kracht kun je met dit apparaat geen schapen scheren, houd hier rekening mee. Je kunt er uiteraard wel paarden, honden, katten en knaagdieren mee scheren.

Absoluut voordeel van de Sectolin scheermachine is de zeer voordelige prijs. Het leven is immers al duur genoeg. Voorzien van oplaadbare batterijen, een laaddock, opzetstukken en smeerolie. Je krijgt er ook een reinigingsborstel bij.

Naar Scheermachine Sectolin SE-210

3. Kerbl Scheerapparaat FarmClipper 4

Ben je op zoek naar de beste scheermachine paard dan moet je zeker eens voor dit model kijken. Van het bekende merk Kerbl, dat voor kwaliteit staat. Misschien niet het allergoedkoopste paarden scheerapparaat maar zeker wel een van de beste.

Met optimale gewichtsverdeling voor onvermoeibaar werken. Heeft een krachtige 200 Watt Motor dat voor een verrassend mooi resultaat zorgt.

Voordeel van dit scheerapparaat is de zijventilatie. Hierdoor draaien de geschoren haren niet de hele tijd rond. De handgreep is ergonomisch gevormd waardoor dit model prettig in de hand ligt. Kortom: een uitstekend scheerapparaat tegen een goede prijs. Voorzien van een kabel van goede lengte, wordt geleverd inclusief gereedschap en borstel.

Bekijk Kerbl Scheerapparaat FarmClipper 4

4. Hauptner Electric 2000Plus

Een uitstekende aankoop voor het scheren van paarden, koeien en verschillende soorten huisdieren. Het gaat hier om een bekabelde scheermachine waardoor deze onbeperkt bruikbaar is. Hij is uitermate sterk en is voorzien van trilanker aandrijving.  Hij levert maar liefst 4700 snijbewegingen per minuut.

Uiteraard zijn de messen heel makkelijk verwisselbaar. Je krijgt niet alleen de scheermachine maar natuurlijk ook de messen erbij geleverd.

Naar Hauptner Electric 2000Plus

5. VidaXL Paardentondeuse 6-delig

De laatste in het overzicht beste scheerapparaat paard. Deze scheermachine wordt veel voor paarden, kleinvee, honden en katten ingezet. Snel en probleemloos scheren met een mooi resultaat.

Het voordeel van dit scheerapparaat is dat het vooral krachtig werkt. BHiermee is het geschikt voor de dikkere paardenvacht. Heeft een stille en borstelloze motor, wat natuurlijk op het onderhoud bespaart. Het mooie is dat deze scheermachine krachtig en met een constante snelheid werkt. Dit bevordert het mooie eindresultaat.

Pluspunt is dat de VidaXL scheermachine ook nog eens stilletjes werkt. Ideaal voor nerveuze paarden en huisdieren. Gemiddeld geprijsd maar wel een toppertje onder de scheermachines voor paarden.

Bekijk vidaXL Paardentondeuse

Al een keuze kunnen maken uit het overzicht beste scheermachine? Vergeet ook zeker geen scheermachine olie bij te bestellen. Dit houdt de messen soepel en zorgt dat de tondeuse optimaal werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven