Beste hamsterkooi (2022) – glas/ plastic/ tralie

De beste hamsterkooi zorgt ervoor dat hamsters veilig kunnen leven, spelen en eten. Er zijn verschillende soorten hamsterkooien. Denk hierbij aan een kooi met tralies, van glas of van plastic. Sommige kooien zijn voorzien van een (uitbreidbaar) buizensysteem. We zetten 5 x de beste hamsterkooi 2021 op een rij.

Het gebruik van een hamsterkooi

Een hamsterkooi is speciaal bedoeld voor hamsters, ratten en muizen. Gebruik nooit een caviakooi of konijnenkooi voor een hamster! De tralies staan te ver uiteen waardoor het knaagdier kan ontsnappen. Hamsters houden van spelen en bewegen van nature veel. Daarom is het belangrijk om verschillende soorten speelgoed maar ook verstopte mogelijkheden aan het diertje aan te bieden.

Het is mij een hamsterkooi natuurlijk ook van belang dat deze eenvoudig is schoon te maken. Hygiëne speelt een grote rol bij de gezondheid van hamsters.

De beste hamsterkooi 2022

Er zijn veel leuke hamsterkooi in verkrijgbaar. Sommigen zijn voorzien van buizen en een speelparadijs. Andere hamsterkooien zijn goedkoop maar eenvoudig. Bekijk hieronder de vijf beste hamsterkooien.

1. Interzoo hamsterkooi pinky3 mocca

Een grote hamsterkooi met drie plateaus. De hamster kan klimmen, klauteren, spelen en ontdekken. Deze hamsterkooi is voorzien van een buis, looprad, verschillende trapjes en een huisje. Natuurlijk is er ook een voerbak aanwezig. Het betreft hier een traliekooi met horizontale tralies. Hierdoor kan het diertje ook nog eens omhoog en omlaag klimmen. De hamster zal zich zeker niet vervelen.

Deze hamsterkooi is verkrijgbaar in verschillende kleuren, , waarbij dit model de kleur mocca heeft. Gebruikers vertellen dat de hamsterkooi makkelijk in elkaar te zetten is. Qua beoordeling ontvangt dit product 4,5 van de 5 sterren.

Bekijk Interzoo hamsterkooi pinky3 mocca

2. Ferplast Hamsterkooi Favola

Het lijkt misschien op een cavia- of konijnenkooi maar dat is het absoluut niet! Vanwege het leuke design behoort dit model zeker tot de beste hamsterkooi. Inclusief onderbak heeft deze hamsterkooi een hoogte van 30 cm. Hiermee is deze hamsterkooi een leuk meubelstuk voor de woonkamer of slaapkamer. Deze kooi is niet alleen geschikt voor hamsters maar ook voor muizen, ratten en gerbils. De hamsterkooi wordt geleverd inclusief plateau, een slaaphuisje en voederbak.

Duurder dan vorige model maar wel een echte aanrader. Gebruikers vinden het vooral een hele mooie hamsterkooi met een stijlvol design. Ook het feit dat deze hamsterkooi ruim is mag natuurlijk als pluspunt genoemd worden.

Naar Ferplast Hamsterkooi Favola

3. Duvo+ Hamsterkooi Alex panorama

Niks mis met deze hamsterkooi, het is namelijk een waar pronkstuk. Niet alleen voor het interieur maar zeker ook voor de hamster zelf. Deze hamsterkooi is namelijk voorzien van een uitgebreid buisnetwerk, een spaceshuttle, een looprad, slaaphuis en verschillende accessoires. Het leuke aan deze hamsterkooi is dat alles doorzichtig is. Hierdoor kun je er een naar het geschreeuw en gegraaf van de hamster blijven kijken.

Hoe wordt deze beste hamsterkooi beoordeeld? Sommige gebruikers vinden het lastig om de buizen schoon te maken en deze weer in elkaar te zetten. Dit is echter een probleem waar iedere hamstereigenaar tegenaan loopt. Dit heeft niks met de hamsterkooi zelf te maken. Veel gebruikers gaan voor het mooie design, de hoge kwaliteit en de vele activiteiten die deze hamsterkooi te bieden heeft. Keuze uit veel verschillende kleuren.

Bekijk Duvo+ Alex panorama

4. Hamsterkooi zwart met glas

In het overzicht beste hamsterkooi is ook gekozen voor een model met glazen onderkant. Leuk en veilig voor alle kleine klagers waaronder hamsters, muizen en andere diertjes. Het voorbeeld van een glazen onderkant is dat de bodembedekking niet uit de kooi valt. Ondertussen kun je uitgebreid het hamstergespeel in de gaten houden. De bovenkant van deze hamsterkooi bestaat uit traliewerk inclusief plateau met trapje, een looprad en natuurlijk een slaaphuisje. Ook een voederbak is aanwezig.

Deze hamsterkooi is beoordeeld met vier van de vijf sterren, wat gewoon goed is. Het gaat bij gebruikers vooral om de veiligheid en het mooie design. Natuurlijk is het ook leuk dat je door het vlas heen het gedrag van de hamster observeert. Daarom behoort dit model ook tot de beste hamsterkooi.

Naar Hamsterkooi zwart met glas

5. Hamsterkooi Savic Geneva

We belanden bij de laatste in het overzicht beste hamsterkooi. Deze kooi voor hamsters en andere kleine knagers moet je gewoon gezien hebben! Het design is namelijk heel modern en uniek. De onderbak is van transparant plastic waardoor je altijd goed zicht hebt op de hamster. De bovenkant bestaat uit traliewerk inclusief een plateau, looprad, voederbak en drinkflesje. De hamster heeft meer dan voldoende ruimte om te graven, te klauteren en te spelen.

Het betreft hier niet de allergoedkoopste hamsterkooi maar wel met een absoluut modern ontwerp. Een echte eyecatcher in de woonkamer, bijkeuken of misschien wel op de slaapkamer. Deze hamsterkooi is ook nog eens zeer goed schoon te maken, wat allemaal te danken is aan de uitneembare onderbak. De hamsterkooi sluit zich af middels een grote en makkelijk toegankelijke deur. Kortom: een echte aanrader op het gebied van hamsterkooien.

Bekijk Hamsterkooi Savic Geneva

Dat waren ze. Er zitten echt leuke modellen bij, vind je ook niet? Ik had vroeger een veel te kleine hamsterkooi, gelukkig verkopen ze die niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven