Beste kattenvoer voor alle katten

Het beste kattenvoer uitkiezen is best lastig. Voor welk merk moet je gaan en hoe zit het met de voedingswaarde? Misschien twijfel je ook over de hoeveelheid voer die je moet geven. Om het beste kattenvoer uit te kiezen zijn er een aantal dingen die je moet weten. Bekijk de kattenvoer tips, je wil toch ook gezonde voeding voor je huisdier? Mooi zo.

Kattenvoer: brokken of natvoer

Wat is het beste kattenvoer: kattenbrokjes of natvoer? Dit is niet zomaar te zeggen. Beide hebben hun voor- en nadelen.

Voordeel van brokken voor de kat is dat dit veel calorieën en voedingsstoffen bevat. Hierdoor heb je minder nodig om toch aan de benodigde hoeveelheid energie te komen. Brokken zijn dan ook aan te raden wanneer de kat weinig eet. Bovendien zijn kattenbrokken lang houdbaar.

Populair

Whiskas 1+ Adult

4 x 100 gram

Het voordeel van natvoer is dat het beter aansluit op de eetbehoefte van de kat. Het bevat voldoende vocht waardoor de kat niet zoveel hoeft te drinken. Bovendien heeft natvoer een sterke geur en smaak en wordt hierdoor makkelijker geaccepteerd. Natvoer heeft een lagere voedingswaarde waardoor je er meer van moet geven.

Het beste kattenvoer uitkiezen

Hoe weet je nu wat het meest geschikte kattenvoer is? Bekende merken bieden altijd een betere kwaliteit. Vaak worden deze merken ook beter door de kat geaccepteerd. Enig minpuntje is dat bekende merken ook duurder zijn, niet zo handig wanneer je een beperkt budget hebt.

Om te ontdekken wat het product is kijk je naar de best verkochte merken. Katteneigenaren weten echt wel wat ze hun huisdier geven. Je zult zien dat bepaald kattenvoer altijd beter verkoopt, simpelweg omdat katten het hier beter op doen.

Felix natvoer

Het zal je vast niet verbazen maar het Felix natvoer is volgens kattenliefhebbers het beste kattenvoer. Dit zeggen gebruikers erover:

 • De kat geniet van de smaak
 • Het meest favoriete voer bij katten
 • Goede kwaliteit
 • Ideaal als hoofdvoer of tussendoortje
 • Geschikt voor moeilijke eters

De Felix Mix selectie in gelei wordt het best verkocht. Dit is een variatie van vis en malse stukjes kip. Voor 44 verpakkingen betaal je ongeveer € 12. Dit komt uit op € 0,28 per verpakking, wat best goedkoop is. Hiermee is Felix een van de goedkopere merken maar wel van een topkwaliteit.

Bekijk Felix natvoer

Royal Canin brokken

Wanneer je voor goed voer op het gebied van brokken gaat dan kies je voor Royal Canin. Dit is namelijk een heel bekend merk dat niet alleen kattenvoer maar ook hondenvoer verkoopt. De Royal Canin Urinary wordt het best verkocht, dit is een voer voor katten met blaasgruis en blaasstenen. Je moet namelijk weten dat veel oudere katten hier vroeg of laat last van krijgen.

Als tweede is de Royal Canin Fit 32 razend populair. Dit is bedoeld voor gezonde en fitte katten die wel extra weerstand kunnen gebruiken. Vooral voor buitenkatten is dit erg belangrijk. Het kattenvoer van Royal Canin is niet super goedkoop maar wel van een hoge kwaliteit.

Naar Royal Canin kattenvoer

Gourmet Gold

Als derde in het rijtje kom je Gourmet tegen. Dit merk ken je misschien wel van de televisiereclames. Het heeft een luxe uitstraling, maar hoe zit het met de kwaliteit? Katten eigenaren zijn hier zeer enthousiast over. Ze zijn te spreken over de hoge kwaliteit en het feit dat katten hier dol op zijn.

Gourmet biedt verschillende variatieboxen aan waarbij je meerdere smaken toegestuurd krijgt. Heb je een kieskeurige kat dan moet je er wel rekening mee houden dat deze misschien één of twee smaken niet lust. Met meerdere katten heb je dit probleem niet.

Gourmet Gold wordt goed verkocht maar ook Gourmet Perle is onder kattenliefhebbers een veel verkocht product.

Bekijk Gourmet Gold

Whiskas natvoer

Natuurlijk is het merk Whiskas je niet onbekend. Wist je dat het Whiskas natvoer ook tot het beste kattenvoer behoort? Voordeel van dit merk is dat het niet al te duur is, gemiddeld betaal je rond de € 0,29 per verpakking. Ter vergelijking, Gourmet is een stuk duurder.

Whiskas is misschien wel het best verkochte merk en iets waar veel katteneigenaren voor kiezen. Dit zeggen mensen met een kat over Whiskas:

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • De juiste porties per zakje
 • De kat vindt het heerlijk
 • Whiskas heeft de voorkeur

De meeste mensen kiezen voor Whiskas 1+ (adult). Je hebt ook Whiskas Junior, speciaal voor kittens van 2-12 maanden oud.

Naar Whiskas natvoer

Beste kattenvoer test aankoop

Is er zoiets als de kattenvoer test/ aankoop? Uit Nederlandse tests blijkt dat de merken Felix, Whiskas en Gourmet als beste uit de bus komen. Het gaat hierbij om natvoer voor katten. Op het gebied van kattenbrokken kom je uit op het merk Royal Canin.

De kattenvoer test aankoop België: volgens de Belgische consumentenbond is dit Hill’s. Uit een Duitse test komt het merk Animonda vom Feinsten als beste naar voren. Dit merk is niet in Nederland of België verkrijgbaar.

Nog enkele kattenvoer tips

De discussie tussen brokken of natvoer is oneindig. Daarom hieronder nog enkele kattenvoer tips. Bekijk wat op jou van toepassing is, wat je belangrijk vindt, en waar je dus uiteindelijk voor kiest.

 • Spierbehoud: natvoer
 • Gezondheid van de blaas: natvoer
 • Hydratatie: natvoer
 • Stabiele bloedglucose: natvoer
 • Overgewicht voorkomen: natvoer
 • Gemak: brokken
 • Compleet dieet: brokken of natvoer
 • Prijs: brokken of natvoer
 • Gebit: brokken

Aan de hand van onderstaand overzicht kun je best wel een goede keuze maken. Ga in ieder geval voor een van bovenstaande merken, dan zit het met de kwaliteit wel goed.

Schuiven naar boven