5x beste GPS tracker voor de hond

Tijdens een wandeling of wanneer je hond er alleen op uit gaat: verlies hem niet uit het oog. Een GPS tracker toont de locatie waar het dier zich bevindt. Ideaal tijdens een dagje uit, op vakantie of wanneer je hond vaker aan de wandel gaat. Ontdek 5x de beste GPS tracker voor de hond.

Hier moet een GPS tracker aan voldoen

Er is een ruime keuze aan GPS trackers. Helaas zijn ze niet allemaal geschikt voor het lokaliseren van je huisdier. Ten eerste is het belangrijk dat de tracker makkelijk aan de halsband te bevestigen is. Je hebt ook modellen met geïntegreerde halsband, dat is helemaal top.

Ten tweede moet je een keuze maken tussen de gps tracker met of zonder abonnement. Een abonnement kan duur zijn, aan de andere kant weet je van tevoren wat je betaalt. Ga je voor een model zonder abonnement dan heb je altijd een simkaart met prepaid tegoed nodig.

De beste GPS tracker voor de hond is niet alleen stevig maar ook nog eens waterdicht. De kans is namelijk groot dat het apparaat vochtig of nat wordt, denk maar eens aan een wandeling door het vochtige gras of struikgewas maar ook door de regen.

5X beste GPS tracker voor honden

Een GPS tracker bestaat uit een pasje dat signalen naar verschillende satellieten uitzendt. Aan de hand hiervan worden coördinaten doorgegeven zodat je ziet op welke locatie de hond zich bevindt. Deze informatie ontvang je realtime, dus op exact hetzelfde moment waar de hond is.

Wat is de beste GPS tracker er voor honden? Merken als Invoxia en Membeli richten zich op huisdieren. Er zijn ook nog een aantal andere modellen verkrijgbaar, vaak goedkoper. Lees snel verder en ontdek de beste GPS tracker voor je trouwe viervoeter.

1. Invoxia GPS tracker

Deze naam heb je al even voorbij zien komen: de Invoxia GPS tracker. Zeer geschikt voor het volgen en lokaliseren van honden en katten. Hierbij is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken. Het fijne aan dit product is dat het zonder simkaart werkt. Het is namelijk werkzaam op het zogenaamde Sigtfox netwerk. Hier heb je wel een netwerkabonnement voor nodig. Dit kost ongeveer een tientje per jaar, op zich valt dit wel mee.

De tracker zal bij beweging elke 5-10 minuten de positie doorgeeft. Wanneer de tracker stilstaat dan ontvang je elke 4 uur de positie. De locatie wordt tot op de straat en het huisnummer nauwkeurig doorgegeven.

Je kunt veilige zones instellen. Zolang het huisdier zich binnen deze veilige zone bevindt gebeurt er niets. Gaat het huisdier buiten deze zone dan ontvang je direct de afgelegde route en locatie.

Eenvoudig aan de halsband te bevestigen. Van hetzelfde merk vind je ook een model met een koordje, deze kun je eventueel aan het tuigje of de halsband hangen. Kosten: tussen de € 99 en € 125.

Bekijk Invoxia GPS tracker

2. Membeli GPS tracker

Ook dit model behoort tot de beste gps tracker voor de hond. Het merk Membeli heeft een enkel model tot zijn beschikking. Wel gaat het hier om een model zonder abonnement. Je hebt alleen een simkaart met prepaid tegoed nodig. Zorg dat er altijd voldoende tegoed op de kaart staat, anders ontvang je geen locatiegegevens.

Voordeel van deze gps tracker is dat hij een lange accuduur heeft. Dit model gaat tot wel 120 uur lang mee. Met de bijgeleverde oplaadkabel is het apparaat binnen enkele uren weer volledig opgeladen.

Natuurlijk kun je ook bij deze gps-tracker veilige zones instellen. Wanneer je een telefoonnummer aan de tracker koppelt dan word je bij noodsituaties gebeld. Je ontvangt dit waterdicht model inclusief verstelbare halsband. Hij is geschikt voor honden en katten. Kosten: rond de € 80.

Naar Membeli GPS tracker

3. Sinotrack mini GPS tracker

Een goedkoper alternatief is de mini gps tracker van Sinotrack. Hij is bedoeld voor het volgen van kinderen of senioren, honden en katten, bagage en nog veel meer. Dankzij de geïntegreerde lus kun je hier makkelijk een (dunne) halsband doorheen halen. Eventueel kun je hem ook met een extra koordje aan de halsband of het tuigje bevestigen.

Ga voor de mini persoonlijke GPS tracker, deze is het meest geschikt. Het merk Sinotrack heeft namelijk ook nog andere modellen in het assortiment. Werkt zonder abonnement en is hierdoor extra interessant. Bij verplaatsing van de tracker ontvang je een sms.

Hoewel een hond deze functie niet zal gebruiken is er ook een SOS-alarm aanwezig. Daarom kun je deze tracker dus ook kinderen of senioren gebruiken. Zodra de persoon op de SOS-knop drukt ontvang je direct een melding met de locatie.

Bekijk live en realtime waar het huisdier zich bevindt. Dit doe je heel eenvoudig vanuit de speciale app voor Android of hij ORS. Je ontvangt naast de gps tracker ook een oplaadkabel, keycord en gebruikershandleiding. Kosten: tussen de € 25 en € 50.

Bekijk Sinotrack mini GPS tracker

4. DTM GPS tracker

Dat dit model tot de beste gps tracker voor de hond hoort heeft voornamelijk met de prijs-kwaliteitverhouding te maken. Dit model is specifiek ontworpen om aan een halsband te bevestigen. Vervolgens lokaliseer je op elk gewenst moment waar je hond zich bevindt.

Je zit nooit aan abonnementskosten vast want je maakt gebruik van een prepaid simkaart. Die hoef je alleen maar af en toe op te waarderen, zo eenvoudig is het. Bekijk livelocaties of afgelegde routes. De locatie wordt tot op 10 meter nauwkeurig aangegeven.

Hij weegt niet veel en is erg compact, zeer geschikt voor kleinere huisdieren. Ook bij grotere hondenrassen misstaat hij niet. Kosten: ongeveer € 59 tot € 69.

Naar DTM GPS tracker

5. Bluetooth tracker

Hoef je niet vanaf hele grote afstand je hond of kat te lokaliseren? Kies dan voor een goedkope Bluetooth tracker. Dit model is klein en compact, hang je makkelijk aan de halsband en is ook nog eens erg goedkoop. Een Bluetooth tracker heeft een direct bereik van ongeveer 50 meter, sommige modellen gaan tot 100 meter.

Ben je de hond in een onoverzichtelijke of drukke omgeving kwijt, lokaliseer hem dan via de app. Het apparaat toont een geluid zodat je de hond makkelijker terugvindt. Daarnaast kun je via Google-Maps door heel Nederland het huisdier lokaliseren. Makkelijker kan niet, en het is ook nog eens hartstikke goedkoop.

De Bluetooth tracker is van oorsprong bedoeld voor het terugvinden van huissleutels maar wordt steeds vaker op huisdieren toegepast. Kosten: tussen de € 7 en € 20.

Bekijk bluetooth trackers

Dat waren ze, 5X de beste gps tracker die je maar kunt bedenken. Tip: laat je huisdier eerst aan de gps tracker wennen. Sommige honden merken namelijk dat ze iets extra’s aan de halsband hebben zitten. Wees er zeker van dat het dier de tracker niet eraf probeert te krijgen. Houd daarom in het begin toezicht.

Schuiven naar boven