Gps tracker kat zonder abonnement

Een mini tracker voor je huisdier is heel praktisch, je weet altijd waar hij of zij is. Met een gps tracker kat zonder abonnement zit je nergens aan vast. Je gebruikt deze tracker door heel Europa, dus ook handig wanneer je in het grensgebied woont of de kat meegaat op vakantie. Het grootste voordeel: bij vermissing spoor je de kat snel weer op.

Weenect CATS² , GPS Tracker voor katten
Ontdek de prijs

De werking van een gps tracker

Hoe werkt een gps tracker voor de kat? Gps staat voor Global Positioning System. Het gaat om een netwerk van satellieten die microgolfsignalen uitzenden. Deze signalen gaan naar gps-apparaten. Zo wordt er informatie over de locatie, richting, snelheid en tijd gegeven.

GPS is vooral bekend van navigatiesystemen, maar wordt ook gebruikt voor het lokaliseren van personen, dieren of voertuigen.

Dit heb je ervoor nodig

Wanneer je middels gps je kat wil lokaliseren heb je in ieder geval een gps tracker kat nodig. Dit is een klein apparaatje dat aan een halsband vastzit. Deze bevestig je om de hals van het huisdier. Het gebruik van deze halsband is veilig, mits je deze ook goed bevestigt.

De gps tracker communiceert met de satellieten, hier heb je geen abonnement voor nodig. Om de informatie naar je smartphone, pc of ander apparaat te versturen is internet vereist.

Gps tracker kat zonder abonnement

Die internetverbinding, dat is toch wel een dingetje. Veel gps trackers werken dan ook met een abonnement. Hierdoor zit je maandelijks aan (hoge) kosten vast. Vervelend want misschien gebruik je de tracker niet elke dag.

Een gps tracker kat zonder abonnement is de perfecte oplossing. Je werkt dan met een simkaart. Gebruik gewoon een goedkope 2G simkaart met internet. Houd er rekening mee dat de gps tracker voor de kat maandelijks ongeveer 30 MB verbruikt. Je moet dus op zoek naar een simkaart met 2G oftewel GPRS. In Nederland wordt dit voor 99% ondersteund.

Je kunt ook voor een simkaart met 3G gaan, dit wordt in vrijwel heel Nederland ondersteund. Dit mobiel internet heeft een hogere snelheid. Een andere optie is een simkaart waarbij je per MB betaalt. Meestal komt dit op € 0,10 per MB uit. Bij een verbruik van 30 MB per maand zou je dus maandelijks € 3 kwijt zijn.

Dit kost een gps tracker kat

Met de aanschaf van een prepaid simkaart ben je er natuurlijk nog niet, je moet ook nog de gps tracker kat zonder abonnement aanschaffen. Wat kost dat?

De prijzen variëren een beetje maar gemiddeld ben je tussen de € 50 en € 80 kwijt. Op zich valt dit echt mee.

Overzicht gps trackers kat zonder abonnement

Een gps tracker kat zonder abonnement bestel je gewoon online. Wanneer je deze vandaag bestelt heb je hem vaak de volgende werkdag al in huis, zo eenvoudig is het.

Bekijk overzicht gps trackers voor de kat

Bovenstaand overzicht gaat alleen over gps trackers zonder abonnement en bedoeld voor kat of hond. Deze tracker bevestig je met de bijgeleverde halsband of aan de eigen halsband.

Bluetooth gps tracker

Een andere optie is het gebruik van een Bluetooth gps tracker. Hierbij heb je helemaal geen abonnement of simkaart nodig. Je lokaliseert het huisdier of producten via Bluetooth.

Het kleine apparaatje bevestig je aan de halsband van je kat (of hond). Via smartphone of tablet lokaliseer je het huisdier. Vaak kun je ook nog eens gebruik maken van Google Maps, zo zie je helemaal waar je kat zich bevindt.

Een Bluetooth gps tracker heeft een beperkt bereik. De meeste Bluetooth trackers komen niet verder dan 15 m, enkele exemplaren reiken tot 50 m. Je kunt je voorstellen dat dit niet erg handig is om je kat te lokaliseren. Overigens wel praktisch wanneer je vaak je sleutels kwijtraakt.

Naar Bluetooth gps trackers

Is gps straling schadelijk?

Je kat de hele dag met een gps tracker rond laten lopen, hoe schadelijk is dat? Er is geen wetenschappelijk bewijs dat gps straling schadelijk zou zijn. Het enige dat wel schadelijk kan zijn is de schijnveiligheid die een gps tracker met zich meebrengt.

Doordat je het gevoel hebt dat je de kat altijd kunt lokaliseren laat je hem misschien vaker buiten. Of je stelt hem bloot aan gevaarlijke situaties (drukke wegen). Blijf de veiligheid van je kat goed in de gaten houden.

Chip waarmee je een kat kan lokaliseren

Sommigen vragen zich af of het niet makkelijker is om een chip in de kat in te brengen. Zo eentje met gps of een ander navigatiesysteem. Op die manier kun je de kat lokaliseren zonder gebruik te maken van een gps tracker. Want een gps tracker kan natuurlijk ooit kwijtraken.

Ondanks wat wilde verhalen die de ronde gaan is er geen chip met gps. Dit komt omdat deze techniek wat ruimte vraagt. Hierdoor zou er een hele grote chip onder de huid aangebracht moeten worden.

Het chippen van huisdieren

Toch worden katten (en honden) gechipt. Waarvoor is dit? Het gaat hier om een buisje dat de grote heeft van een rijstkorrel. De dierenarts brengt de chip met een naald onder de huid aan. In de chip zit een microchip met een registratienummer.

Met een speciaal apparaat kan dit nummer worden afgelezen. Het nummer is te herleiden naar de eigenaar. Zo komen gevonden huisdieren terug bij de geregistreerde eigenaar. Het is daarom belangrijk om bij aankoop of verkoop van een kat de eigenaar aan te laten passen.

Huisdier vermist? Meld deze zo snel mogelijk bij de dierenbescherming en Amivedi aan.

Schuiven naar boven