Beste ontwormingsmiddel kat (2022)

Met het beste ontwormingsmiddel kat verlos je het huisdier van parasitaire wormen. Dit is belangrijk voor de gezondheid van je kat.  Al op jonge leeftijd moeten kittens voor het eerst worden ontwormd. Een ontwormkuur oftewel wormenkuur herhaal je regelmatig. Bekijk het overzicht beste ontwormingsmiddel kat 2022.

Waarom en wanneer je kat ontwormen?

Veel kattenbezitters staan er niet bij stil maar ontwormen van het dier is ontzettend belangrijk. Wanneer een kat een wormbesmetting oploopt dan kan het diarree krijgen, overgeven, uitdrogen of sterk vermageren. Maar ook kunnen er problemen aan de organen of de ogen ontstaan.

Er zijn verschillende soorten wormen. De meest voorkomende wormen bij katten zijn de spoelwormen en lintwormen. Wat je misschien niet weet is dat veel kittens via de moedermelk besmet raken met spoelwormen. Naast spoelwormen en lintwormen zijn er ook nog haakwormen, hartwormen en zweepwormen.

Katten besmetten elkaar met wormen maar besmetting kan ook via de aarde (grond) of zandbakken plaatsvinden. Omdat katten in tuinen en zandbakken poepen is er ook een kans dat volwassenen en kinderen besmet raken.

Dit is het ontwormschema:

  • 4 weken oud
  • 6 weken oud
  • 8 weken oud
  • 4 maanden oud
  • 6 maanden oud
  • Vervolgens elke 3 tot 6 maanden

Beste ontwormingsmiddel kat 2022

De best verkochte ontwormingsmiddelen zijn vaak van bekende merken zoals Beapher en Exil. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer merken verkrijgbaar. Je hebt de keuze uit wormtabletten of een pasta. Het hangt een beetje van je huisdier af wat het prettigst werkt. Bekijk snel 5X het beste ontwormingsmiddel kat.

1. Milbemax Ontwormingsmiddel – volwassen kat

Het merk Milbemax is redelijk nieuw op het gebied van beste ontwormingsmiddel kat. Dat is goed want er moeten regelmatig nieuwe merken op de markt komen. Zo voorkom je dat normen immuniteit opbouwen. Dit ontwormingsmiddel is in tabletvorm en ter preventie en behandeling van spoelwormen, lintwormen, zweepwormen en haakwormen. Werkt ook tegen hard vormen.

Een verpakking bevat 2X2 tabletten. Dit middel is bedoeld voor volwassen katten. Meer dan 150 keer beoordeeld en ontvangt een zeer goede score van 4,7 van de 5 sterren. Gebruikers zijn vooral tevreden over de goede werking. Dit ontwormingsmiddel voor de kat wordt regelmatig ook door dierenartsen aanbevolen.

Bekijk Milbemax Ontwormingsmiddel

2. Beaphar Totaal Wormmiddel – Kat tot 5 kg

Van het bekende merk Beapher deze voordelig geprijsde ontwormingsmiddel tabletten. Bedoeld voor katten met een lichaamsgewicht  tot maximaal 5 kg. Is werkzaam tegen alle spoelwormen en lintwormen. Werkt ook tegen andere wormen en is hiermee een totaal ontwormingsmiddel.

Een verpakking bevat 10 tabletten. Per kilo lichaamsgewicht heb je één tablet nodig, houd hier rekening mee. Makkelijk toe te dienen want katten eten het zonder problemen op. Ontvangt een score van 4,1 van de 5 sterren en is hiermee een prima product. Vooral de voordelige prijs is positief.

Naar Beaphar Totaal Wormmiddel

3. Exil No Worm Pasta – hond en kat

Vind je kat het niet prettig om tabletten in te nemen? De ontwormingspasta van het merk Exil is hier een goede oplossing voor. Deze pasta zit in een handig spuitje dat je zo in de bek van de kat leegmaakt. Per 2 kg lichaamsgewicht heb je 1 milliliter pasta nodig. Een milliliter komt overeen met vier doseerstreepjes, dit staat duidelijk aangegeven.

Werkt tegen spoelwormen, lintwormen, haakwormen en zweepwormen. Dit middel is geschikt voor honden en katten van verschillende leeftijden. Kan dus ook aan puppy’s en kittens worden toegediend. Lees vooraf de aanwijzing op de verpakking. Dit product is door gebruikers goed beoordeeld en ontvangt een score van 4,5 sterren.

Naar Exil No Worm Pasta

4. Milbemax Ontworming Kat – 2 Tot 8 kg

Alweer van het merk Milbemax dit beste ontwormingsmiddel kat. Dit keer een middel dat bedoeld is voor katten met een lichaamsgewicht van 2-8 kg. Een verpakking bevat twee tabletten die werkzaam zijn tegen alle voorkomende wormen. Veel dierenartsen werken met dit middel, vooral vanwege de uitstekende werkzaamheid.

De tabletten zijn klein waardoor ze goed door katten worden geaccepteerd. Is geschikt voor kittens vanaf zes weken oud maar natuurlijk ook voor volwassen katten. Dit product is door een aantal gebruikers beoordeeld waarbij vooral het gebruiksgemak naar voren komt. Kieskeurige katten eten dit ontwormingsmiddel moeiteloos op.

Bekijk Milbemax Ontworming Kat

5. Panacur Ontworming – Hond En Kat

Een driedaagse ontwormingsmiddel voor honden en katten. Vanwege de goede werkzaamheid en de lage prijs behoort ook dit product tot het beste ontwormingsmiddel kat. De verpakking met vermelding KH250 vraagt per 5 kg lichaamsgewicht een tablet, dit gedurende drie dagen. De tabletjes kun je door het voer verkruimelen, oplossen in water of rechtstreeks in de bek aanbrengen.

Werkt tegen verschillende soorten wormen waaronder spoelwormen en lintwormen. Dit middel is ook werkzaam tegen de darmparasiet Giardia, iets dat vooral bij kittens veel voorkomt. Dit ontwormingsmiddel voor de kat is beoordeeld met een 4,3 van de 5 sterren. Al met al dus een prima product.

Naar Panacur Ontworming

Weet je niet voor welk beste ontwormingsmiddel voor katten je moet kiezen? Ga voor het product waar jij het beste gevoel bij hebt. Accepteert de kat het ontwormingsmiddel zonder problemen dan is het verstandig om je ook aan dit merk te houden.

Wanneer je een ontwormingsmiddel bij de dierenarts koopt ben je vaak duurder uit waarbij het product precies hetzelfde werkt. Om kosten te besparen is het dus altijd beter om zelf een ontwormingsmiddel (online) aan te kopen. Dit kan zonder dierenartsrecept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven