Beste kattenbakvulling (2022) – voor de kattenbak

Van grit tot houten korrels: wat is de beste kattenbakvulling? Veel katten houden van een fijnkorrelige vulling. Hierbij is het belangrijk dat de kattenbak niet kan stuiven. Geur speelt ook een rol. Weet je niet wat je moet kopen? Ontdek 5x de beste kattenbakvulling 2022.

Welke kattenbakvulling heb je nodig?

Wanneer je op zoek gaat naar de beste kattenbakvulling dan kom je heel wat merken en soorten tegen. Zo heb je het standaard grit met fijne of grove korrel, grit met een geurtje, houtkorrels, houtsnippers en nog veel meer.

Sommige katten hebben een specifieke voorkeur. Maar het ligt ook aan de kattenbak die je hebt. Zo is het bij de zelfreinigende kattenbak wel nodig om gebruik te maken van houtskorrels. Een klonterende kattenbakvulling  is zacht voor de pootjes, absorbeert geurtjes goed en veroorzaakte weinig stof. Niet klonterende kattenbakvulling hoef je alleen maar te schudden om te verversen en je hoeft niet te scheppen.

Je ziet dat er dus heel wat verschillen tussen alle kattenbakvullingen zijn.

Beste kattenbakvulling 2022

Op het gebied van kattenbakvulling kom je vaak toch bij merken als Biokat’s en Catsan uit, deze verkopen het best. Maar er is natuurlijk nog veel meer verkrijgbaar. Gemiddeld betaal je tussen de € 7 en € 15 per verpakking van 20 l. Benieuwd welk merk of productje moet nemen? Hieronder 5X de beste kattenbakvulling 2022. Geselecteerd op best beoordeeld of best verkocht.

1. Biokat’s Kattenbakvulling Micro Classic

Een klontvormende kattenbak mijn op een basis van klei. Het betreft hier kattengrit met een hoog absorptievermogen. Deze korrels kunnen tot wel 300% aan vocht opnemen. Dit betekent dat een liter grit tot 3 l vloeistof kan opnemen, wat natuurlijk ontzettend goed is. Dankzij dit uitstekende absorptievermogen worden geurtjes gegroeid gebonden. Hierdoor ruik je de kattenbak minimaal.

Extra voordeel is dat deze kattenbakvulling zelf ook een geurtje heeft. Dat is prettig want de uitwerpselen van een kat kunnen zeer sterk ruiken. Deze beste kattenbak is meer dan 100 keer beoordeeld. Consumenten geven dit product een 4,5 van de 5 sterren. Ze zijn vooral tevreden over de frisse geur en het groot gebruiksgemak.

Bekijk Biokat’s Kattenbakvulling Micro Classic

2. Biokat’s Classic Fresh 3 In 1

Ook weer van het merk BioKat’s maar dan een 3 in 1 kattenbak. Dit betekent dat deze kattenbak uit drie verschillende korrelgroottes bestaat. Wat is hier het voordeel van? De allergrootste korrels absorberen de vloeistoffen en geurtjes. De middelgrote korrels zijn klontvormend. Ze vangen het overige vloeistof op en vormen daarna een klont, makkelijk eruit te scheppen. De kleinste korrels vangen het laatste vocht op.

Door de werking van de 3 in 1 kattenbakvulling gaat deze langer mee. Je hoeft de vulling dus minder snel te vervangen. Bijkomend voordeel is dat deze kleikorrels voorzien zijn van een frisse lentegeur. Deze kattenbak vulling wordt zeer goed verkocht. Meer dan 400 consumenten gaven er een  gemiddelde score van 4,4 sterren aan. Vooral de frisse geur en de goede werking valt op.

Naar Biokat’s Classic Fresh 3 In 1

3. Catsan Hygiene Plus

Een zeer effectieve kattenbakvulling dat voor een goede hygiëne zorgt. Het grit is sterk absorberend met betrekking tot vocht en geurtjes. Het vormt geen klonters waardoor de katten brak er niet snel vies uitziet. Bevat een samenstelling van mineraalkorrels van kwartszand en kalk. Deze bijzondere samenstelling is 100% natuurlijk en effectiever dan veel andere merken.

Doordat dit merk gebruik maakt van de beste materialen is het absoluut stofvrij, wat natuurlijk wel zo prettig is. Kattenliefhebbers die deze kattenvulling gebruiken hebben dit product beoordeeld met 4,4 van de 5 sterren. Verspreidt geen nare luchtjes en is van een goede kwaliteit.

Bekijk Catsan Hygiene Plus

4. Peewee Kattenbakvulling (houtkorrel)

Dit keer de beste kattenbakvulling met houtskorrels. Geschikt voor de normale maar ook voor de automatische kattenbak. Het voordeel van houtkorrels is dat het goed vocht opneemt, geurloos is maar ook weinig stof verspreidt. Bovendien neemt de kat houtkorrels minder makkelijk mee buiten de kattenbak. Bijkomend voordeel is dat deze korrels geen krassen in de vloer veroorzaken.

De korrels van Peewee kunnen tot 2,5 keer hun eigen gewicht aan vocht opnemen. Volledig natuurvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Deze korrels bestaan uit samengeperst fijn houtstof. Een verpakking bevat 25 l inhoud. Deze kattenbakvulling is door consumenten meer dan 150 keer beoordeeld en ontvangt een score van 4,6 sterren. Een uitstekende keuze!

Naar Peewee Kattenbakvulling

5. Vitakraft Magic Clean

De laatste in het overzicht beste kattenbakvulling is het merk Vitakraft. Deze kattenbakvulling is verpakt in kleine handzame verpakkingen van 5 l. Per bestelling ontvang je een of meerdere verpakkingen. De kleine verpakking van 5 l is vooral handig voor mensen met rugklachten (niet zwaar kunnen tillen) of weinig opbergruimte. De kattenbakvulling zelf is niet klonterend en bestaat uit minerale balletjes. Deze wegen niet veel en absorberen uitstekend.

Voordeel van de Vitakraft kattenbakvulling is dat het geurtjes snel bindt, bacteriën afremt en ook nog eens stofarm is. De korrels blijven niet aan de pootjes van de kat kleven. Dit product ontvangt een score van 4,4 sterren. Ook dit is dus een prima aankoop.

Bekijk Vitakraft Magic Clean

Waar maak jij je kat blij mee? In ieder geval met de beste kattenbakvulling uit bovenstaand overzicht. Soms is het even  uitproberen wat voor jou het prettigst werkt maar ook waar je kat zich goed bij voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven