Honden tandarts – kosten & vergoeding

Nagenoeg elke hond zal vroeg of laat naar de hondentandarts moeten. Dit is een dierenarts, gespecialiseerd in tandheelkunde. De behandeling kan vaak ook door de gewone dierenarts worden uitgevoerd. De honden tandarts brengt kosten met zich mee. Heb je een dierverzekering afgesloten, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een vergoeding. In deze blog alle kosten met betrekking tot de hondentandarts op een rij.

Röntgenfoto’s maken

Soms moet voorafgaande aan een behandeling een röntgenfoto worden gemaakt. Dit is ook aan te raden wanneer er twijfel over een mogelijke behandeling bestaat.

  • Röntgenfoto hondengebit: tussen de € 80 en € 120

Vergoeding door de dierenverzekering

Heb je een dierverzekering afgesloten dan kom je voor verschillende vergoedingen in aanmerking. De verzekeraar vergoedt in ieder geval behandelingen aan het gebit zoals gebitsreiniging, het trekken van tanden of kiezen maar ook een wortelkanaalbehandeling.

Let op met orthodontie (beugel). Dit wordt niet door alle dierenverzekeraars vergoed. Daarnaast zijn er verzekeraars die alleen een gebitsreiniging vergoeden. Voordat je een verzekering voor je hond afsluit is het goed om naar de dekking te kijken. Hoe beter de dekking, hoe hoger de maandpremie. Kijk ook eens naar de maximale vergoeding per jaar, dit kan per verzekeraar afwijken.

DierDier