Goudvis trucjes leren? Dat kan heel goed

Een goudvis die kunstjes doet, je ziet het niet zo vaak. Toch zijn goudvissen heel goed in staat om bepaalde trucjes te leren. Een goudvis trainen kan echt, je moet er alleen de tijd voor nemen. Het leuke aan de training is dat je een betere band met deze vis krijgt. Dit laat zien dat goudvissen helemaal niet ‘wat dom rondjes zwemmen’.  Kijk maar eens welke trucjes je de goudvis kunt leren.

Spelen met een goudvis

Het leuke aan spelen met een goudvis is dat je al snel ziet hoe slim deze diertjes zijn. Laat hem door een hoepel zwemmen, een voetbal in een net duwen of voer uit je hand eten. Dit heb je de goudvis niet op één dag geleerd, en dat hoeft ook niet. Door je goudvis trucjes te leren speel je op een leuke manier met hem. Dit geeft een goudvis de nodige afleiding en aandacht.

SuperFish Start 20 Goldfish

Startset voor goudvissen

Goudvis door hoepel: het stappenplan

Wil je de goudvis door een hoepel laten zwemmen? Hier heb je een kunststof hoepeltje voor nodig. Bij voorkeur met een zuignap, zodat je hem aan de wand of de bodem van het aquarium kunt bevestigen. Plaats de hoepel af en toe in het aquarium, zo kan de goudvis alvast aan dit voorwerp wennen. Het is immers niet de bedoeling dat hij er bang voor is.

Als tweede heb je een voederstok nodig. Je kunt hier een lange pipet voor gebruiken. Aan het uiteinde van de pipet klem je wat voer of iets lekkers. Dit doe je door in de pipet te knijpen waardoor hij vacuüm zuigt en het voer vast blijft plakken. Het is aan te raden om enkele keren de goudvis te laten zien dat er voer uit de voederstok komt. Wanneer hij dat eenmaal gewend is zal hij er eerder op afkomen.

Koop pipetje voor de goudvistraining

Plaats de hoepel in het aquarium. Haal de voeders tot of het pipetje een stukje door de hoepel en wijs deze inrichting van de goudvis. Wanneer de vis hierop afkomt trek je het pipetje langzaam door de hoepel. De vis zal volgen. Wanneer hij eenmaal door de hoepel is beloon je hem. Bedenk dat dit enkele dagen tot drie weken kan duren voordat de vis zelfstandig door de hoepel gaat.

Goudvis springt door hoepel

Wil je de goudvis door de hoepel laten springen? Dan moet je het dier leren dat er aan je vinger voedsel zit. Vervolgens houd je de hoepel halverwege het wateroppervlak. Houd de vinger met voedsel aan de bovenkant van de hoepel. De vis zal hiernaar proberen te springen. Later kun je de hoepel weer wat hoger houden.

Bedenk dat niet alle goudvissen door een hoepel leren springen. Kleine soorten kunnen dit leren, maar bijvoorbeeld de sluierstaart niet. Deze laatste is namelijk niet zo een soepele en snelle zwemmer.

De vis leren voetballen

Kun je een goudvis leren voetballen? Ja, dit is ook een van die trucjes die je het dier kunt aanleren. Natuurlijk kan hij niet zo voetballen zoals wij mensen doen, hij gebruikt hier zijn lichaam voor. Hoe leer je dit de goudvis aan?

Je hebt een mini voetbalveld met gevoel nodig. Je zou bijvoorbeeld voor een stuk speelgoed kunnen gaan. Zorg wel dat hier geen giftige stoffen vanaf komen. Laat de vis aan de voederstok wennen. Vervolgens plaats je de voetbal op het voetbalveld. Ga met de voederstok om de bal heen. Zodra de vis per ongeluk de bal aanraakt, beloon je hem direct met voer.

Na een tijdje heeft de goudvis in de gaten dat hij de voetbal moet aanraken om iets lekkers te krijgen. Het is dan een kwestie van de voetbal aanwijzen en de goudvis scoort hem in het doel.

Trainingsset goudvis

Op zoek naar een trainingsset goudvis? Dit wordt ook wel als vissen trainingsset verkocht. Deze trainingsset voor de goudvis bestaat uit een voetbalveld met doel, verschillende hoepels, een springstok setje, voederstok, basketbal, football en nog wat andere benodigdheden. Helaas is de vissen trainingsset alleen op Amazon verkrijgbaar. Je moet hem dus uit het buitenland bestellen, de kosten bedragen ongeveer € 25 (inclusief verzenden).

Natuurlijk kun je ook je eigen goudvis trainingsset creëren. Wees creatief want er is echt voldoende verkrijgbaar. Vaak kom je dan op kinderspeelgoed uit. Bestel dit in een Nederlandse webshop, dan weet je zeker dat er geen giftige stoffen vanaf komen. Stel je een goudvis trainingsset via een Aziatische webshop samen, dan kan het dat de materialen gevaarlijke stoffen af kunnen geven. Dat wil je de goudvis natuurlijk niet aandoen.

Tips en ideeën

Als hoepel kun je heel goed van die kunststof speelringen voor kinderen gebruiken. Extra tip: kijk eens bij het kunststof vogelspeelgoed, hier zit ook heel veel bij. Wanneer er iets van metaal aan het speelgoed zet dan haal je dit ervan af.

Hier vind je kunststof vogelspeelgoed

Het is aan te raden om al het speelgoed of trainingsmateriaal vooraf met lauw water af te wassen. Laat het materiaal ook niet in de vissenbak of het aquarium liggen. Na de training haal je alles weer weg, zo weet je zeker dat het aquariumwater schoon en veilig blijft.

Schuiven naar boven