Beste rijbroek voor ruiters en amazones

Een rijbroek moet vooral comfortabel zitten, dat is een feit. Daarnaast biedt deze broek veiligheid. Het is namelijk belangrijk dat je nergens achter blijft hangen en een goede zit hebt. Wat is de beste rijbroek? Een goede vraag want er zijn veel verschillende merken en modellen verkrijgbaar. Het is niet zo dat de duurste rijbroek ook de beste is. Kijk maar eens wat er allemaal verkrijgbaar is.

Bekende en onbekende merken

Ben je op zoek naar de beste rijbroek dan kom je bijna altijd bij een bekend merk uit. Bijvoorbeeld Pfiff of Harry’s Horse. Voor dit soort rijbroeken betaal je tussen de € 65 en € 100. Er zijn uiteraard ook duurdere modellen verkrijgbaar. Een minder bekend merk is een stuk goedkoper. Gemiddeld ben je dan tussen de € 25 en € 50 kwijt.

Moet je nu voor een duur of goedkoop merk gaan? Over het algemeen is het zo dat dure merken kwalitatief beter zijn. Toch betekent dit niet dat je gelijk maar voor een model van € 100 moet gaan. Een rijbroek die rond de € 60 kost is namelijk net zo goed. Ga echter niet voor rijbroeken die minder dan € 40 kosten. De kwaliteit ligt hier een stuk lager, en dat merk je.

[do_widget id=custom_html-19]

Beste rijbroek van dit moment

Misschien vraag jij je af wat de beste rijbroek is. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen voorkeur. Om te ontdekken wat nu echt de beste rijbroek is kijk je naar de modellen die zeer goed verkopen. Maar ook modellen die goede beoordelingen ontvangen. Het zijn tenslotte gebruikers (ruiters en amazones) die jou exact kunnen vertellen welke rijbroek heerlijk zit en lang mee gaat.

Hieronder vind je een kort overzicht van de beste rijbroek die op dit moment verkocht wordt. Ik pas dit artikel regelmatig aan, zo blijft het ook actueel.

Pfiff rijbroek

De Pfiff rijbroek wordt als beste verkocht. Het mooie aan dit merk is dat het voordelig geprijsd is. Je betaalt tussen de € 36 en € 49, dat valt echt wel mee. Er zijn verschillende soorten rijbroeken verkrijgbaar, allemaal in hun eigen maat en in moderne kleuren. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon voor zwart of grijs gaan.

Een opvallende is de rijbroek Zahra in blauw-roze, met aan de binnenkant een opvallend printje. Je hebt ook de rode rijbroek (Thea) met een versterkte zit. Wanneer je naar gebruikersbeoordelingen kijkt dan zit je met dit merk altijd goed. De rijbroeken hebben een mooie pasvorm en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Veel dragers zijn dan ook heel enthousiast over Pfiff.

Bekijk Pfiff rijbroeken

Harry’s horse rijbroeken

Wie kent het merk Harry’s horse niet? Ze hebben verschillende producten in het assortiment waaronder rijbroeken, caps, kleding, zadeldekjes en nog veel meer. Een Harry’s horse rijbroek zit altijd goed, die mening deelt iedereen. De kwaliteit is perfect, deze rijbroeken hebben een lange levensduur. Daarnaast zitten ze comfortabel en zorgt het voor een stevige zit. Absoluut pluspunt is dat het materiaal als een tweede huid zit.

Voor een rijbroek van dit merk betaal je tussen de € 65 en € 100. Iets duurder geprijsd dan voorgaande merk maar wel van de beste kwaliteit. Dat vinden gebruikers ook, daarom worden deze rijbroeken zo goed verkocht. Enkele populaire modellen zijn de Rijbroek Equitights full grip en de rijlegging Equestrian Society.

Naar Harry’s horse rijbroeken

Imperial Riding rijbroek

Als laatste wil ik je nog de Imperial Riding rijbroek laten zien. Dit is echt een topmerk en nóg beter dan voorgaande twee. Helaas betaal je ook wel wat meer. Deze rijbroeken vallen in een prijsklasse variërend van € 69-€ 120. Overigens krijg je voor een bedrag van € 69 tot € 79 al een prima rijbroek van dit merk.

Je hebt keuze uit een klassieke en populaire rijbroek of een opvallend model met bijvoorbeeld glinsterende foliedruk details. Met het laatste val je echt op. Imperial Riding rijbroeken zitten als gegoten, daar hoef jij je niet druk over te maken. Je hebt keuze uit verschillende modellen, kleuren en maten. Het materiaal is veelal van polyester, ideaal tijdens het rijden. Daarnaast zijn deze broeken ook nog eens goed uitwasbaar.

Bekijk Imperial Riding rijbroek

Nog eens de beste rijbroek

Dit waren drie merken waar iedereen enthousiast over is. Ik moet eerlijk bekennen, vroeger kocht ik altijd goedkope merken. Daar ben ik later op terug gekomen want deze slijten ontzettend snel. Na enkele weken kon ik alweer een nieuwe rijbroek kopen. Op de eindstreep ben je met een goed merk ook nog eens goedkoper uit.

Hieronder vind je nog een overzicht van de beste rijbroeken, geselecteerd naar best verkochte modellen. Bekijk het overzicht en ontdek of er iets voor jou bij zit.

Naar overzicht beste rijbroeken

Rijbroek zonder siliconen

Veel rijbroeken zijn voorzien van siliconen, bijvoorbeeld een siliconen kniestuk of zitvlak. Daarnaast kan er ook gebruik zijn gemaakt van leder of kunstleder. Voordeel van dit soort materialen is dat het goede grip geeft waardoor je niet makkelijk uit het zadel glijdt.

Liever een rijbroek zonder siliconen? Houd er rekening mee dat de grip in het zadel dan een stuk minder is. Aan de andere kant kan dit prettiger aanvoelen, juist omdat je geen wrijving wil. Een rijbroek zonder siliconen is vaak als goedkoop model verkrijgbaar. Wanneer je bij de goedkopere rijbroeken kijkt dan vind je daar voldoende modellen zonder siliconen.

Rijbroek met hoge taille

Helemaal de trend: een rijbroek met hoge taille. Dit zit ook nog eens een stuk prettiger, vooral wanneer je toch al een buikje hebt. Door de hoge taille werk je dat buikje een beetje weg. Met rijden merk je hier niets van, dat is wel fijn. Zoek je een rijbroek met een extra hoge taille, kijk dan eens bij het merk DQL. Maar ook bovengenoemde merken hebben een aantal modellen met hoge taille in het assortiment. Succes met het uitzoeken van de beste rijbroek.

Schuiven naar boven