Beste hondenvoer test aankoop/ consumentenbond

Je wil het beste voor je trouwe viervoeter. Kwalitatieve voeding is onmisbaar, het houdt je hond gezond en sterk. Wat is het beste hondenvoer voor puppy of volwassen hond? Ten eerste is het belangrijk dat je met het ras rekening houdt. Zo heb je voer voor de teckel, border collie, labrador en nog veel meer rassen. Ook de leeftijd en het activiteitsniveau spelen een rol.

Dit moet je over hondenvoer weten

Voordat je op zoek gaan naar het beste hondenvoer moet je eerst weten wat dit precies is. Hondenvoer wordt onderverdeeld in de volgende categorieën:

  • Hondenbrokken (droogvoer)
  • Blikvoer (natvoer)
  • Vers vlees

Alles heeft zo zijn voor- en nadelen. Hondenbrokken zijn lang houdbaar en je hond heeft er niet veel van nodig om aan zijn benodigde energie te komen. Bovendien zitten de brokken vol met de benodigde voedingsstoffen. Helaas sluiten hondenbrokken niet goed aan op de natuurlijke behoefte.

Blikvoer bevat veel vocht maar is beperkt houdbaar. Je hond heeft, wanneer het alleen blikvoer krijgt, hier toch meer van nodig. Ditzelfde geldt voor vers vlees. Van vers vlees is bekend dat het zeer dicht op de natuurlijke voedingsbehoefte aansluit. Het is echter nog beperkter houdbaar dan blikvoer.

Beste hondenvoer, de test aankoop

Het is niet zo eenvoudig om het beste hondenvoer te vinden. Wordt er eigenlijk wel een test aankoop uitgevoerd? Laat ik daar eerlijk in zijn: nee. Er bestaat geen beste hondenvoer test aankoop en ook geen beste hondenvoer Consumentenbond. Wanneer je dit ergens op een website tegenkomt dan is dit gewoon uit de lucht gegrepen. Alles om jou te verleiden tot aankoop van een product.

Hoe weet je dan wat het beste hondenvoer is? Gelukkig zijn er een aantal punten waar je op kunt letten. Zo weet je precies welke merken goed zijn en wat je beter links kan laten liggen.

Dit is het beste hondenvoer

Verschillende websites die beweren dat ze het ‘beste hondenvoer test aankoop’ (of een test van de consumentenbond) hebben prijzen merken als Royal Canin, Eukanuba of Pedigree aan. Het probleem met deze hondenbrokken is dat ze een laag vleespercentage bevatten. Ook zitten er ontzettend veel granen in. Je kunt je voorstellen dat dit helemaal niet aansluit op de voedingsbehoefte van de gemiddelde hond.

In een aantal producten zitten ook schadelijke stoffen. Toch denken veel mensen dat deze merken goed zijn omdat ze ook duur zijn. Dierenartsen bevelen dit hondenvoer ook aan maar dat is puur om de verkoopcijfers op te jagen.

Ga dus niet zomaar voor het eerste het beste hondenvoer. Lees snel verder en ontdek welk hondenvoer wél goed is.

Acana hondenbrokken

Ja, het merk Acana is duur. Want voor een zak hondenbrokken van 17 kg betaal je tussen de € 69 en € 75. Dat is natuurlijk helemaal niet goedkoop. Maar het is wel een van de weinige merken dat geen granen bevat.

Van dit merk vind je verschillende soorten hondenbrokken. Bijvoorbeeld het hondenvoer voor puppy’s en junior honden. Classic Red bestaat uit lam, varkensvlees en angus beef. Het bestaat voor 23% uit gesneden haver, dit neemt de hond veel beter op dan de standaard goedkope granen die je in veel hondenbrokken tegenkomt. Je hebt ook de gele variant met weer andere ingrediënten.

Een kwaliteitsbrok waar de hond het prima op doet. Dit merk je ook aan de ontlasting die mooi stevig is. Gebruikers geven dit product een hoge beoordeling, hiermee behoort het tot het beste hondenvoer test aankoop.

Orijen hondenvoer

Niet het beste hondenvoer volgens een test van de Consumentenbond (die er niet is haha) maar wel volgens hondenfokkers. Dit is ook het beste hondenvoer wanneer je naar de ingrediënten kijkt. Het is volledig graanvrij en hierdoor perfect voor elke soort hond.

Orijen hondenvoer is in verschillende smaken verkrijgbaar. Ook zeker geen goedkoop merk. Een zak van 11,4 kg kost al snel tussen de € 83 en € 95. Voor de junior of adult versie betaal je wat minder, maar er zit dan ook minder in een zak.

Eens even kijken wat de ingrediënten van het beste hondenvoer zijn. Hierbij nemen we de kip & kalkoen. Dit product bestaat voor 85% uit vlees. Dit is aangevuld met linzen, erwten, zonnebloemolie en een aantal groentesoorten waaronder pompoen, courgette en pastinaak.

Een prima samenstelling dat voldoet aan de natuurlijke voedingsbehoefte van elke hond. Het Orijen hondenvoer ontvangt dan ook ontzettend goede beoordelingen van hondenfokkers en hondenbezitters.

Taste of the Wild

Hondenliefhebbers zijn enthousiast over dit mijn rijk. Dit hondenvoer wordt veel gebruikt bij huidaandoeningen en vachtproblemen. Het is volledig graanvrij. Qua prijs is het vergelijkbaar met de eerdergenoemde merken.

Barf vers vlees voor honden

Veel mensen geven hun hond vers vlees. Dit is een prima keuze want het bevat redelijk veel vlees en vocht. Maar let op, want niet al het vers vlees is hetzelfde. Zo heb je blikvlees dat veel granen bevat. Het Barf hondenvoer bestaat voor 68% uit vlees. Hiermee een prima keuze maar toch niet te duur.

Dit voer is verkrijgbaar in gespecialiseerde webshops en in dierenspeciaalzaken. In de supermarkt zal je het niet tegenkomen.

Beste hondenvoer: de goedkopere alternatieven

Wanneer je bovenstaande leest denk je dat het beste hondenvoer ook duur moet zijn. Maar eigenlijk is het beste hondenvoer datgeen waar jouw hond het goed op doet. De meeste honden kunnen namelijk prima tegen het goedkopere hondenvoer. Alleen wanneer je hond overgevoelig reageert, vachtproblemen heeft of er sprake is geen ziekte dan is het beter om voor een goed merk te gaan.

Je zult zien dat het vooral de bekende merken zoals Royal Canin en Farmfood zijn die goed scoren. Koop in ieder geval geen hondenvoer uit de supermarkt of Wellkoop /Boerenbond waarbij je voor een huismerk gaat. Dit zit vol met granen en bevat weinig vlees en belangrijke voedingsstoffen.

Dit was het overzicht beste hondenvoer waarbij ik zelf een test aankoop heb uitgevoerd. Vaak is het in het begin even bekijken of een hond het goed doet op een nieuw merk voer. Wanneer er geen problemen ontstaan hoef je niet over te stappen op een ander merk. Merk je dat de ontlasting van je hond anders wordt, dat er kale plekken in de vacht ontstaan of dat er andere problemen optreden? Dit kan mogelijk aan het voer liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven