Slangen terrarium

Een slangenterrarium voor je huisdier nodig? Van klein tot groot terrarium, alles is mogelijk. Welk slangen terrarium je nodig hebt hangt af van de soort die je gaat houden. In veel gevallen heb je ook verwarming nodig. Het slangen terrarium inrichten doe je met de meest praktische accessoires. Hier vind je een terrarium voor de slang als huisdier.

Een mooi en praktisch slangenterrarium

Het is belangrijk om voor het juiste slangenterrarium te gaan. Deze moet voldoende ruimte aan de slang bieden. Daarnaast moet hij makkelijk schoon te maken zijn en natuurlijk voorzien zijn van de nodige inrichting en verwarming. Hoe groot moet het terrarium voor een slang zijn? Hoe groter hoe beter, dit geldt voor ieder dier. Een volwassen rattenslang heeft een terrarium van 75 tot 120 cm lengte nodig. Terwijl voor een python een minimale lengte van 120 cm geldt.

Ondanks dat veel slangen op de bodem leven moet het slangen terrarium wel klimmogelijkheden bieden. Daarnaast natuurlijk voldoende lage schuilplekken. Zo voelt de slang zich al snel thuis. Denk bij een slangen terrarium inrichten ook aan terrariumplanten, bodembedekking, verwarming en, indien gewenst, een waterval pomp.

Benodigdheden slangen terrarium

Het is belangrijk dat het terrarium goed is ingericht. Daarom koop je de juiste benodigdheden. Het slangen terrarium vraagt om een achterwand, bodembedekking en decoratie. Overige benodigdheden zijn het terrariumvoer. Slangen zijn vleeseters en leven van muizen, ratten, kikkers, vogels of slakken. Je kunt kiezen voor levend voer of dood (ingevroren) voer.

Hoe oud kan een slang worden? Dit hangt een beetje van de soort af, maar de wrattenslang kan 9 jaar oud worden. Rode rattenslangen kunnen tot wel 25 jaar oud worden. Terwijl een cobra in gevangenschap 15-20 jaar oud wordt. Omdat een slang zijn hele leven in het terrarium doorbrengt, moet deze natuurlijk goed ingericht zijn.

Slangenterrarium kopen

Een slangen terrarium kopen, je hebt verschillende keuzes. Zoek je een goedkoop terrarium voor slangen, dan moet je rekening houden met een aanschafprijs vanaf € 200. Je hebt ze ook goedkoper maar dit zijn kleine terraria, niet geschikt voor slangen. Deze kleinere terraria zijn juist bedoeld voor kleinere reptielen en amfibieën zoals hagedissen of kikkers. Een goed slangenterrarium kost tussen de € 400 en € 600.

Zoek je een terrarium compleet met alles erop en eraan? Die zijn er ook, maar dan ben je wel wat duurder uit. De prijs ligt dan tussen de € 450 en € 800. Je krijgt hier onder andere een substraatverwarmer bij, maar ook een natuurlijke achtergrond. Ideaal om een goede start te maken met het huisvesten van slangen. Kunnen er 2 slangen in 1 terrarium? In veel gevallen is het beter om 1 dier per terrarium te houden. Heb je meerdere slangen, dan heb je dus ook verschillende terraria nodig.

Schuiven naar boven