Parkieten douche

Wat is er leuker dan een parkietendouche? Deze vogels gaan regelmatig in bad of onder de douche. Natuurlijk doe je dat met een speciale parkieten douche. Je kunt een complete vogeldouche kopen maar hem ook zelf maken. Bespaar je een hoop tijd en ergernis en ga voor de leukste parkieten douche. Ook nog eens hartstikke betaalbaar.

Vogelbad of vogeldouche

Moet je nu voor een vogelbad of een vogeldouche gaan? Voor in/aan de kooi is een vogelbad praktisch. Het dier kan zelf bepalen wanneer het een bad gaat. Dit is vooral aan te raden wanneer je soms hele dagen van huis bent. Let dan wel op dat het vogelbad veilig in gebruik is. Een niet te diepe laag water, zo kan de vogel ook niet verdrinken.

Een vogeldouche is juist geschikt wanneer de parkiet uit de kooi is. Voordeel van een parkieten douche is dat het water niet zo snel vies wordt. De vogel wast zich onder de douche, het vieze water wordt direct weggespoeld en gefilterd. Hierdoor kan de vogel de parkieten douche ook gebruiken om een slok water te nemen.

Waterfontein als parkieten douche

Er is geen specifieke parkieten douche verkrijgbaar, maar de water fontein (drinkfontein) is de perfecte oplossing. Deze wordt namelijk door veel vogel eigenaren als parkieten douche gebruikt. Er zit een filter bij, iets dat erg belangrijk is. Maak het filter regelmatig schoon of vervang deze. Doe je dit niet dan gaat het water vroeg of laat stinken. De dure filters kun je eventueel ook vervangen voor aquarium filterwatten. Bedenk echter dat de echte filters gevuld zijn met geactiveerd koolstof en kokossnippers, dit voorkomt vieze luchtjes.

De fontein met een inhoud van 1 tot 3 liter is perfect als vogel douche. Je zult merken dat de parkiet in het begin zijn kopje onder het water steekt. Al snel volgt het hele lichaam. Parkieten douchen niet elke dag, toch is het praktisch om de parkieten douche dagelijks aan te zetten. Het verbruikt nauwelijks stroom, dus dat is het probleem niet. Ververs het water dagelijks of om de twee dagen, dan blijft de douche altijd fris.

Parkieten douche kopen

Je wil een parkieten douche kopen, wat betaal je hiervoor? De gemiddelde aanschafprijs ligt tussen de € 25 en € 40. Je hebt ook veel duurdere modellen maar die zijn niet echt nodig om als vogel douche te gebruiken. Wil je af en toe met de parkiet onder de mensendouche? Ook dan een douche zitstok. Deze maak je aan de tegeltjes of de douchewand vast. Zo kan de vogel samen met jou douchen, maar voorkom dat je shampoo, douchegel of zeep gebruikt wanneer de vogel bij je is.

Wil je een creatieve oplossing voor de parkieten douche en iets bijzonders in je interieur? Denk dan eens aan een vogel waterschaal. Hier kun je eventueel een fonteintje in plaatsen. Je hebt ze die op zonne-energie werken, praktisch wanneer er geen stroomvoorziening aanwezig is.

Schuiven naar boven