Papegaaien gaas

Met papegaaien gaas creëer je een mooie volière of een degelijk verblijf voor grote vogels. Het papegaaiengaas heeft de juiste sterkte en maaswijdte. Hoe groter de papegaaien, hoe steviger het gaas moet zijn. Kies daarom altijd voor het papegaaien gaas dat je op deze pagina vindt. Onderaan de producten vind je meer uitleg over de maaswijdte die je nodig hebt.

Volièregaas voor papegaaien en grote parkieten

Het papegaaiengaas is geschikt voor kromsnavels van verschillende afmetingen. Je vindt hier zowel ara gaas als volièregaas voor grasparkieten. Al het gaas is van een stevige kwaliteit, waardoor de papegaaien of parkieten het niet kapot krijgen. Wel is het belangrijk om naar de maaswijdte te kijken. Daarom vind je hieronder wat algemene informatie over zowel de maaswijdte als de draaddikte.

Voor grote papegaaien zoals de kaketoe, ara, amazone en grijze roodstaart heb je het volgende papegaaien gaas nodig: maaswijdte 25 tot 50 x 25 tot 50 mm en draaddikte van 1,75 tot 2,05 mm. Overige grote parkieten en papegaaien: maaswijdte 19 x 19 mm en draaddikte 1,45 tot 1,75 mm. Grasparkieten aan andere parkieten: maaswijdte 16 tot 19 x 16 tot 19 mm en draaddikte 1,05 tot 1,20 mm.

Zwart of groen gecoat óf zonder coating

Je hebt papegaaien gaas in verschillende uitvoeringen. Bijvoorbeeld zwart of groen gecoat, dit wordt veel als volièregaas verkocht. Is het beter om voor een coating te gaan? Voor parkieten en papegaaien kun je beter gegalvaniseerd gaas kopen. Dit komt omdat deze vogels graag aan het gaas knabbelen. De coatinglaag komt dan los, dit kunnen ze zelfs opeten. Wanneer de coating eraf is dan gaat het gaas snel roesten. Ook daarom kies je voor gegalvaniseerd papegaaiengaas.

Controleer het papegaaien gaas regelmatig op beschadigingen. Merk je dat er iets los is, repareer dit dan direct. Dit kan je doen met behulp van solderen, maar je kunt er ook een tweede stukje gaas tegenaan maken. Bedenk dat zwakke punten in het gaas ervoor zorgen dat de vogels uiteindelijk kunnen ontsnappen. Je voorkomt dit door het gaas in goede conditie te houden, maar ook door voor echt papegaaien gaas te kiezen en niet voor dun kippengaas of standaard volièregaas.

Papegaaiengaas kopen

Je wil papegaaien gaas kopen. Het vaakst wordt gekozen voor volièregaas 19×19, dit is een prima keuze voor grote parkieten en niet al te grote papegaaien. Heb je grotere papegaaien dan heb je echt een maaswijdte van 25-50 mm nodig. Een kleinere maaswijdte mag wel maar vaak is het gaas dan minder dik. Daar zit hem het probleem. Kijk hierboven naar het beschikbare volièredraad voor papegaaien.

Zoek je ander volièredraad voor papegaaien? Wanneer je op een van de producten klikt word je doorgeleid naar nog veel meer papegaaien gaas. Zo vind je altijd iets wat je nodig hebt. Vergelijk de producten en prijzen met elkaar. Plaats je bestelling in het winkelmandje, reken af en krijg alles netjes thuisbezorgd.

Schuiven naar boven