Papegaaien douche

Wat is er leuker dan de papegaaien douche? Deze vogels wassen zich graag, het liefst onder opspattend water. Bedenk dat deze vogels een tot drie keer per week douchen. Dankzij de papegaaien douche voorkom je plukgedrag, maar voelt de vogel zich ook veel prettiger. Er zijn verschillende manieren om voor een papegaaiendouche te zorgen.

Douchestok papegaai

De makkelijkste manier om een papegaaien douche te creëren is door de vogel mee te nemen naar je eigen douchecabine. Koop een douchestok papegaai en maak deze aan de douchewand vast. Dit gaat heel makkelijk middels de zuignap of zuignappen. Je hebt verschillende soorten douche stokken. Je hebt de rechte modellen maar ook die wat je in een hoek kunt plaatsen.

Kies wel de juiste maat douchestok voor de papegaai. Je hebt ze in maatje small, dit is geschikt voor parkieten, valkparkieten en dwergpapegaaien. Dan is er maatje Medium, geschikt voor de wat grotere papegaaien. Je hebt ook maatje Large, bedoeld voor de grijze roodstaart, Amazone of AH. Maar ook voor grote kaketoes.

Alles voor de papegaai

Een papegaaiendouche is zeker aan te raden, minimaal twee keer per week. Wanneer het echt niet anders kan dan is eenmaal per week ook nog te doen, maar niet ideaal. Alles voor de papegaai vind je online waaronder ook de douche stokken papegaai of het papegaaien bad. Een papegaaienbad moet groot genoeg zijn. Je hebt de keuze uit open of gesloten modellen. Kies bij voorkeur voor een open bad dat niet alleen geschikt is voor papegaai of kaketoe maar mogelijk ook voor kat of puppy. Dan weet je zeker dat deze groot genoeg is.

Bedenk dat papegaaien de voorkeur geven aan een douche, beter nog dan een bad. Dit komt omdat de meeste papegaaiensoorten oorspronkelijk uit regenachtige gebieden komen (tropisch regenwoud). Ze zijn dus gewend om met regelmaat flink nat te worden. Maar dan wel door een regenbui (douche), en niet door in het water te duiken (bad).

Papegaaien douche kopen

Je wil een papegaaien douche kopen, aan welk bedrag moet je denken? Heb je een dwergpapegaai, dan zou je een drinkfontein voor katten kunnen nemen. Dan kan de papegaai zichzelf douchen. Grotere vogels neem je mee naar de badkamer, maar je kunt ze ook onder de keukenkraan laten douchen. Een drinkfontein die je als douche voor kleine vogels kunt gebruiken kost tussen de € 15 en € 45. Voor een douchestok papegaai betaal je tussen de € 20 en € 35. Je hebt ook duurdere modellen, dat hangt een beetje van je budget af.

Kijk ook eens naar de vogel douche spray. Dit is een flacon met hierin speciaal water met een geurtje. Sommige merken bevatten ook aloë vera en pepermuntolie, dit is een natuurlijk afweermiddel tegen insecten. De ideale papegaaien douche, afgewisseld met een echte douche of bad.

Schuiven naar boven