Padden terrarium

Een padden terrarium, ook wel paludarium genoemd. Hier vind je een ruime keuze aan terraria. Deze zijn geschikt voor verschillende padden waaronder de Koreaanse vuurbuikpad en de lijstenpad. Natuurlijk is een padden terrarium ook geschikt voor het houden van kikkers, salamanders of andere land/waterdieren. Bekijk het aanbod, er zit altijd wel iets bij dat binnen het budget past.

Padden als huisdier houden

Wil je padden als huisdier houden, dan is het belangrijk om te weten dat je deze niet in het wild mag vangen. Je mag wel kikkervisjes ter educatie houden, deze moeten later in de natuur worden losgelaten. Een pad als huisdier vraagt om een goede voorbereiding. Gelukkig zijn ze eenvoudig te verzorgen, maar het is wel belangrijk dat je het paddenterrarium op de juiste manier inricht.

Allereerst heb je een padden terrarium of een padden paludarium nodig. Een afmeting van 40 x 100 cm is ideaal, maar kleiner is ook prima. Vooral wanneer het om één tot twee padden gaat, dan kun je best met een kleiner terrarium doen. Zorg dat de inrichting zowel uit een land als water bestaat. Bij de meeste paddensoorten moeten terraria warm en vochtig zijn. De temperatuur ligt tussen de 24 en 27°. Onder de warmtelampen is het iets warmer, maar niet meer dan 32 °C.

Onderhoud van het terrarium

Zorg dat een padden terrarium schoon blijft. In het watergedeelte is het aan te raden om voor stroming en filtering te zorgen. Veel padden vinden dit prettig, maar het zorgt er ook voor dat het water schoon blijft. Kijk even naar de paddensoort, dan weet je of er wel of geen stroming in het water aanwezig moet zijn. De bodembedekking moet je regelmatig vervangen. Kies daarom voor een bodembedekking die viezigheid opneemt maar zich ook makkelijk laat vervangen.

Houd rekening met een daglengte van ongeveer 12 uur. Zet een tijdschakelaar tussen de (warmte)lampen. Sommige padden moeten dagelijks of om de dag besproeid worden. Daarnaast moet je padden voederen. Voedsel bestaat uit kleine sprinkhanen, vliegen, krekels of andere insecten. Het voederen doe je dagelijks tot drie keer per week, afhankelijk van de soort.

Padden terrarium kopen

Een betaalbaar padden terrarium kopen? Je vindt ze van heel goedkoop tot van een zeer hoge kwaliteit, maar dan wel iets duurder. Prijzen voor een kaal terrarium beginnen vanaf € 50. Een mooi ingericht padden paludarium van een aardige afmeting kost tussen de € 500 en € 800. Dan heb je wel iets heel moois waar padden erg blij mee zijn. Wat je precies koopt hangt dus van je budget af.

Het padden paludarium laat je gewoon thuisbezorgen. Bestel gelijk de paludarium accessoires erbij, dan weet je zeker dat je alles in huis hebt. Natuurlijk is het altijd mogelijk om op een later moment producten bij te bestellen.

Schuiven naar boven