Kanarie badje

Een kanarie badje waarin de vogel zich dagelijks kan wassen. Dit is belangrijk want zo worden de veren niet vies. De meeste kanaries gaan graag in bad. Wel is het belangrijk dat het kanariebadje groot genoeg is en natuurlijk veilig in gebruik. Je hangt hem in of aan de kooi, maar je hebt ook het kanarie bad dat je gewoon op tafel neerzet.

Badhuisje vogels

Een kanarie badje wordt ook wel verkocht als badhuisje voor vogels. Er kunnen dus verschillende soorten vogels in. Je hebt verschillende afmetingen met betrekking tot kanariebadjes. Bijvoorbeeld voor kleine vogels zoals vinken en kanaries, maar ook voor grotere vogels zoals parkieten, kaketoes of papegaaien.

De kanarie verzorging is belangrijk. Natuurlijk zorg je voor een goede huisvesting, een schone kooi en goed kanarievoer. Maar bij de kanarie verzorging komt ook het regelmatige bad kijken. Hang een kanarie badje op een plek waar de vogel erg goed bij kan. Je zult merken dat hij dagelijks tot wekelijks een bad neemt. Ontzettend belangrijk voor de verzorging van de veren en de huid van de kanarie.

Badhuis vogel binnenkant kooi (of juist aan de buitenkant)

Wat is nu beter, een badhuis vogel aan de binnenkant kooi hangen, of juist een die je aan de buitenkant hangt? Voordeel van een badhuis aan de buitenkant is dat er meer ruimte in de kooi zelf overblijft. Aan de andere kant kan de kanarie dit badje wat eng vinden, vooral in het begin. Bovendien kun je niet in elke kooi een badhuis aan de buitenkant hangen. Soms is er dus geen andere keuze dan hem in de kooi te plaatsen.

Een kanarie badje heeft aan de voorkant een ingang, de overige drie wanden zijn gesloten. Dit voorkomt dat de kanarie tijdens zijn bad het water alle kanten op spettert. Wil je kanarie niet in bad? Je kunt dan ook een plantenspuit met lauwwarm water gebruiken. Spuit hier de vogel een beetje mee nat. Veel vogels gaan mettertijd zelf in bad, heb dus wat geduld.

Kanarie badje kopen

Je wil een kanariebadje kopen, met welke prijs moet je rekening houden? Een badhuisje vogels is gelukkig niet zo duur. De meeste modellen kosten tussen de € 10 en € 15. Dit kanarie bad is groot genoeg voor een enkele vogel. Omdat een kanarie geen lange staart heeft past hij hier probleemloos in. Wil je een groter kanarie badje kopen, dan kom je bij de modellen voor grote parkieten of papegaaien uit.

Let op want een kanarie badje moet je schoonhouden. Ververs het water dagelijks en maak het badhuis minimaal eenmaal per week grondig schoon. Vind je het vervelend om het kanarie badje continu in de gaten te houden, dan kun je ook enkele malen per week het badje in of aan de kooi hangen.

Schuiven naar boven