Dwerghamster kooi

Een dwerghamster kooi kopen? Zeer geschikt voor het houden van een of meerdere dwerghamsters. Deze kooi heeft de tralies niet te ver uit elkaar staan. Belangrijk want deze diertjes zijn klein en kunnen makkelijk ontsnappen. De dwerghamster kooi biedt ook voldoende uitdaging voor het diertje. Plaats de kooi in je woonkamer of ergens anders, het is een echte blikvanger.

Hamsterkooi op poten of met glas

Op het gebied van de dwerghamster kooi heb je heel veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld de dwerghamster kooi met glas. Dit is een kooi met een onderbak van glas en een bovenzijde van traliewerk. Eigenlijk twee kooien in één. Voordeel van de dwerghamster kooi met glas is dat je het gedrag van het dier goed in de gaten kunt houden. Hij graaft graag dus je kunt in het glazen gedeelte een dikke laag zaagsel doen. Terwijl de bovenkant met traliewerk leuk is om te klimmen.

Je hebt ook de hamsterkooi op poten. Voordeel hiervan is dat je hem wat hoger kunt plaatsen. Praktisch wanneer je de kooi niet op een kast neer kunt zetten maar wanneer hij op de grond moet staan. De hamsterkooi op poten is ook nog eens praktisch want je kunt geknoeid zaagsel of voer direct weghalen.

Russische dwerghamster kooi

Er zijn verschillende soorten dwerghamster. Ben je op zoek naar een Russische dwerghamster kooi? Dit is een van de meest gehouden soorten kleine hamsters. Kijk eens voor de hamsterkooi met verschillende buizen, een looprad en speelattributen. Een absolute aanrader wanneer je een of meerdere Russische dwerghamsters hebt. De kooi inrichten? Bedenk dat deze diertjes veel energie hebben. Ze vinden klimmen leuk maar nog liever houden ze zich met een graven bezig.

Bij de Russische dwerghamster kooi inrichten zorg je er dan ook voor dat ze goed kunnen graven. Een dikke laag zaagsel, zeker 7 cm hoog, is echt wel aan te raden. Daarom moet je dus voor een kooi gaan met een diepe of een glazen onderbak. Denk bij de inrichting ook aan een looprad, dat hebben die actievelingen echt wel nodig. Hoeveel ruimte heeft een dwerghamster nodig? Koop een kooi die minimaal 60 x 30 centimeter groot is. Hoe groter de kooi hoe beter, al helemaal wanneer je meerdere hamsters houdt.

De prijs van een dwerghamster kooi

Hoe duur is een hamster kooi? Op zich hoeft dit niet zo duur te zijn. Een dwerghamster kooi kost tussen de € 40 en € 60. Je hebt ook duurdere modellen die variëren van € 65-€ 100. Heb je ook wel eens aan de hamsterkooi met vier verdiepingen gedacht? Een waar paleis voor het houden van meerdere dwerghamster. Hiervoor betaal je tussen de € 125 en € 150.

Wat heb je allemaal nodig voor een Russische dwerghamster? Ten eerste heb je een kooi nodig maar ook een hamsterhuisje, speelgoed, nestmateriaal en knaagmateriaal. Verder bodembedekking, een voerbakje, waterfles en een zandbakje. Vergeet ook niet de knaagsteen, dit heeft de Russische oftewel de Dzjoengaarse dwerghamster ook nodig.

Russische dwerghamsters kunnen bij elkaar, maar liever geen twee mannetjes in een kleine kooi. De Chinese dwerghamster leeft solitair, hiervan kun je er geen meerdere bij elkaar zetten. Allemaal dingen om rekening mee te houden wanneer je een dwerghamster kooi koopt.

Schuiven naar boven