Caviahok buiten

Je zoekt een mooi caviahok buiten. Voor cavia’s is het ontzettend belangrijk dat het hok tocht- en vochtvrij is. Deze diertjes zijn namelijk erg gevoelig voor ziekten. Het caviahok buiten moet dan ook zeker over een nachthok beschikken. Op deze pagina vind je de beste caviahokken voor buiten. Deze beschermen het dier tegen vocht en tocht zodat het lang gezond blijft.

Caviahok buiten kunststof of hout

Moet je voor een caviahok buiten voor kunststof of hout kiezen? Kunststof heeft als voordeel dat het een lange levensduur heeft. Ook dringt hier niet zo makkelijk vocht doorheen. Daarnaast is het eenvoudig schoon te maken, ook wel belangrijk. Een caviahok buiten van kunststof is daarom een goed idee. Let wel op in de zomermaanden, want kunststof kan dan warmte vasthouden. Hierdoor kan het in het hok te warm worden. Daarom moet je een kunststofhok is in de zomer zeker niet de hele dag in de zon laten staan.

Een houten caviahok heeft een natuurlijke uitstraling. Bovendien kan het geen kwaad wanneer cavia’s hieraan knagen. Gelukkig zijn cavia’s geen hele grote knagers en blijven ze over het algemeen van de materialen af. Een caviahok van hout isoleert goed, zowel in de zomer als in de winter.

Cavia buitenverblijf: de afmetingen

Je gaat voor een cavia buitenverblijf, waar moet je rekening mee houden? Ten eerste de afmetingen. Voor een enkele cavia moet het hok toch zeker 100 x 80 cm groot zijn. Cavia’s zijn groepsdieren, je kunt ze beter met minimaal twee houden. Het cavia buitenverblijf voor twee dieren heeft een minimale afmeting van 120 x 90 cm. Het liefst ga je voor een groter buitenverblijf.

Je hebt ook het caviahok met 2 verdiepingen. Voordeel hiervan is dat je het cavia buitenverblijf veel groter kunt maken zonder dat je ruimte inlevert. De cavia’s betreden de verdiepingen middels een loopplank. Dit caviabuitenverblijf is ontzettend leuk voor de dieren. Denk ook eens aan een caviahok met ren. Hierbij is er een groot nachthok aanwezig en natuurlijk een buiteren. Zo hebben diertjes alle vrijheid.

Caviahok buiten kopen

Een caviahok voor buiten kopen? Deze zijn in verschillende modellen en prijzen verkrijgbaar. Het caviahok hout kost tussen de € 60 en € 110. Wil je een caviahok met 2 verdiepingen, dan betaal je tussen de € 125 en € 200. Dan heb je ook nog het caviahok met ren, deze kost tussen de € 100 en € 300. Je kunt het dus zo duur maken als je zelf wil.

Bestel het caviahok voor buiten via de webshop. Wanneer je op een van de producten klikt zie je nog veel meer artikelen. Je krijgt alles thuisgestuurd, wel zo handig. Bestel niet alleen het cavia buitenhok maar ook andere benodigdheden. Zo heb je alles voor je cavia in huis.

Schuiven naar boven