Aquarium bak

Een aquarium bak met deksel of gewoon open, het kan allebei. Je hebt de keuze uit verschillende maten. Bijvoorbeeld de bak 100 cm, 80 cm of nog kleiner. Maar ze zijn er natuurlijk ook groter, zoals de aquariumbak 150 cm. Alles is van een goede kwaliteit en geschikt voor het houden van vissen, reptielen of amfibieën.

Aquarium bak met deksel

Het vaakst wordt de aquarium bak met deksel verkocht. Op zich logisch, een deksel ziet er mooier uit. Bovendien kun je het aquarium op deze manier verlichten. Ook voorkom je dat warmte weglekt. Als laatste is een bak met deksel aan te raden omdat er geen viezigheid in het water terechtkomt. Je hebt verschillende keuzes, zoals een aquarium met een breedte van 60-100 cm. Ze zijn er ook groter, maar je moet hier de ruimte voor hebben.

Liever een aquarium bak zonder deksel of kap? Dat kan natuurlijk ook, alleen heb je dan minder mogelijkheden. Aan de andere kant is een bak zonder deksel veel goedkoper. Dit is prima geschikt voor het houden van een aantal koudwatervissen, maar ook bijvoorbeeld voor reptielen of amfibieën (die niet kunnen ontsnappen).

De afmetingen (lengte, breedte en hoogte)

Voor welke aquarium bak moet je kiezen? De best verkochte modellen hebben een breedte van 100 cm, gevolgd door die van 80 cm. Als derde populaire aquariumbak is die met een breedte van 120 cm, daarna volgt die van 60 cm. Je weet nu waar anderen voor kiezen, maar wat is jouw keuze? Dat hangt van verschillende zaken af. Bijvoorbeeld de beschikbare ruimte. Een aquarium moet natuurlijk wel in je woonkamer, hobbyruimte of waar dan ook passen.

Een groot aquarium ziet er mooi uit en brengt niet direct meer werk met zich mee. Wel kan deze voor de ondergrond soms te zwaar zijn. Aan de andere kant ben je meer kosten met een grote aquarium bak kwijt. Denk maar aan verwarming en de krachtige filterpomp. Bovendien heb je meer aan decoratie en inrichting nodig, ook dat kost geld. Heb je een beperkt budget, kies dan liever voor een klein aquarium.

Aquarium bak op maat

Het is ook mogelijk om een aquarium bak op maat te laten maken. Voordeel hiervan is dat het perfect bij je interieur past. Bijvoorbeeld wanneer je een aparte vorm wil. Toch is er tegenwoordig heel veel verkrijgbaar, ook met betrekking tot designs en afmetingen. Zo vind je altijd een aquariumbak die bij je past.

Een aquariumbak op maat laten maken kost een hoop geld, houd hier rekening mee. Met alleen het aquarium ben je er nog niet want je hebt nog veel meer nodig. Tel daarom vooraf alle kosten bij elkaar op, dan kun je ook een goede keuze maken.

Schuiven naar boven