Anti schurft shampoo

Dieren kunnen besmet raken met schurft. Vooral konijnen en knaagdieren zijn hier gevoelig voor. Met anti schurft shampoo zorg je voor een effectieve behandeling. Zo komen de dieren snel van deze infectie af. De anti schurft shampoo is vrij verkrijgbaar. Koop hem online, hiermee bespaar je een hoop kosten.

Schurft bij dieren

Je hebt schurft bij honden of katten, paarden, cavia’s en konijnen. Daarnaast heb je ook schurft bij geiten. Je ziet, veel dieren kunnen hiermee besmet raken. Let op want schurft is ook besmettelijk voor de mens. Je moet schurft zo vroeg mogelijk behandelen. Hiervoor is er de antischurftshampoo. Naast de shampoo kun je ook gebruik maken van een anti schurft spray.

Hoe werkt de anti schurft shampoo? Maak de vacht van het dier goed nat. Verdeel wat anti schurft shampoo over de handen en wrijf hier de huid van het dier goed mee in. Laat dit enkele minuten intrekken. Hierna de shampoo goed uitspoelen en het dier droogmaken. Meestal is één wasbeurt voldoende, maar bij een ernstig je infectie moet je het dier tweemaal wassen. Houd er rekening mee dat andere huisdieren mogelijk ook besmet zijn.

Schurft behandeling: de methoden

Met anti schurft shampoo pak je deze infectie effectief aan. Schurft herkennen is niet zo moeilijk. De schurftmijt graaft gangetjes in de huid, vaak zichtbaar als roodgekleurde strepen op de huid. Let op want je hebt ook schilfermijt, hierbij krijgt het dier last van schilfers en haaruitval. Schurft kan jeuken maar dit gebeurt niet altijd. Een en ander hangt af van de soort mijten waarmee het dier besmet is.

Wil je het dier niet met anti schurft shampoo wassen? Gebruik dan een anti schurft spray. Dit is een flesje waarmee je het werkzame middel op de huid van het dier spuit. Het is belangrijk dat je alle aangedane plekken aanpakt. Omdat dit met een spray soms lastiger is kun je beter voor een shampoo kiezen. De anti schurft shampoo is online verkrijgbaar maar je kunt hem ook bij de dierenarts kopen. In dit laatste geval ben je vaak wel wat duurder uit.

Anti schurft shampoo kopen

Direct antischurft shampoo kopen? Bekijk op deze pagina de beschikbare producten. Zit hier niet tussen wat je zoekt, klik dan gewoon op een van de artikelen. Je wordt automatisch doorgeleid naar nog veel meer producten tegen schurft of schimmelinfecties. Behandel je huisdier tijdig, hiermee voorkom je ernstige problemen. Schurft is namelijk zeer besmettelijk en kan zich snel over meerdere huisdieren verspreiden.

Wat helpt tegen jeuk bij schurft? Meestal is een behandeling met antischurft ook voldoende. Is de jeuk ernstig, gebruik dan een jeukstillend middel. Doet schurft pijn? Nee, een besmetting met schurftmijt doet geen pijn. De jeuk en het heftige krabben kan uiteindelijk wel tot pijnklachten leiden. Hierdoor gaat het dier minder goed eten en drinken. Alweer een goede reden om de behandeling zo snel mogelijk te starten.

Schuiven naar boven