Wandelende tak terrarium

Het wandelende tak terrarium, de ideale huisvesting voor deze diertjes. Veel mensen vinden wandelende takken fascinerend. Wanneer je het terrarium op de juiste manier inricht dan heb je hier heel veel plezier van. Hieronder vind je terraria die geschikt zijn voor een of meerdere van deze insecten. Een wandelende tak terrarium hoeft niet duur te zijn.

Terraria voor fascinerende insecten

Een wandelende tak is een fascinerend insect. Ze zijn voorzien van de perfecte camouflage. Je hebt verschillende soorten wandelende takken, sommigen hiervan hebben vleugels. Deze insecten zijn zeer makkelijk als huisdier te houden. Hiervoor heb je wel een wandelende tak terrarium nodig. Deze moet minstens twee keer de lengte hebben als de wandelende tak. Verder moet deze minstens drie keer zo hoog zijn als het dier.

Dit betekent dat een terrarium voor wandelende takken niet zo gek groot hoeft te zijn. Daarom kun je met een klein terrarium al vooruit, dit scheelt natuurlijk ook in de kosten. Zo kan iedereen tegen een laag budget wandelende takken als huisdier houden.

Plastic of glazen terrarium

In principe kun je voor een plastic bak gaan, dit is groot genoeg voor de wandelende tak. Houd je meerdere dieren dan is het aan te raden om voor een grotere plastic bak of glazen terrarium te kiezen. De inrichting is natuurlijk ook belangrijk. Allereerst moet de bak of het terrarium goed ventileren. Afhankelijk van de soort heeft deze een temperatuur van 20 tot 28 graden Celsius nodig. Verder een goede bodembedekking van mos, zand of turf. En natuurlijk schuilmogelijkheden.

De wandelende tak voeding bestaat uit planten. Sommige soorten eten specifieke planten die niet in Nederland groeien, deze zijn dus lastiger te krijgen. Houd hier rekening mee want wanneer het insect niet de juiste voeding krijgt dan zal het ook niet zo oud worden. Bij het hanteren let je ook op de kwetsbaarheid. Sommige wandelende takken kunnen bijten, met hun poten knijpen of gif spuiten. Wandelende takken kunnen ook last krijgen van diarree of ongedierte. Wanneer dit insect een pootje verliest dan zal dit na enkele vervellingen gewoon weer aangroeien.

Wandelende tak terrarium kopen

De Indische wandelende tak is zeer makkelijk te houden en geschikt voor beginners. Een wandelende tak terrarium kopen hoeft niet heel veel te kosten. Een plastic faunabox kost tussen de € 15 en € 25. Voor een glazen terrarium betaal je tussen de € 50 en € 200. Met een complete inrichting of een nog grotere bak inclusief verwarming en verlichting ben je tussen de € 300 en € 700 kwijt.

Voordeel van een wandelende tak terrarium is dat je deze later ook voor andere reptielen, amfibieën of insecten kunt gebruiken. De aanschaf van het terrarium is dus nooit weggegooid geld. Gelukkig maar want niemand wil teveel uitgeven.

Schuiven naar boven