Beste vogelverschrikker tegen vogels en andere wild

Overlast van vogels kost veel tijd en geld. Bescherm het balkon of terras, de (tuin)planten en gewassen met de juiste middelen. Door het inzetten van de beste vogelverschrikker houd je vogels en wild op afstand. Een vogelverschrikker kopen? Bekijk de mogelijkheden.

Holografisch lint

  • Voor balkon, tuin, moestuin en tuinbouw
  • Effectief bij zonlicht

Een holografisch lint is licht van gewicht en zal hierdoor altijd iets in de wind bewegen. De metalen kleurschakeringen weerkaatsen het zonlicht. Hierdoor worden niet alleen vogels maar ook vossen, konijnen en andere wild afgeschrikt. Ideaal om zaden en jonge plantjes te beschermen. Maar ook om met name duiven bij het balkon weg te houden.

Het lint produceert in de wind een rinkelend geluid. Vaak is dit voldoende om ongewenste dieren af te schrikken. Weerkaatsing van zonlicht werkt uiteraard alleen wanneer de zon schijnt. Maar omdat het ook bij wind werkt, zelfs bij lage windkracht, is het holografisch lint redelijk effectief.

Advies: verjaagt vogels van het balkon, pergola of uit de tuin. Niet langs het raam hangen, omdat het bij regen dan vast kan gaan plakken.

Bekijk holografisch lint

Nepkraai – effectief tegen duiven en meeuwen

  • Voor balkon, plat dak en tuin
  • Weert duiven, meeuwen en andere vogels

Vooral in steden is er veel overlast van duiven, met name op balkons en schuttingen. Terwijl meeuwen de kuststreken terroriseren. De nepkraai schrikt verschillende soorten vogels af. Met name duiven en meeuwen zijn niet goed bevriend met kraaien. De nepkraai lijkt levensecht, waardoor de vogel liever een andere rustplek uitzoekt.

Er is keuze uit een zittende of vliegende kraai. Die laatste is vooral geschikt voor platte daken of wanneer er geen schutting of tuinmuur aanwezig is. Plaats de vliegende verjager op een plek waar hij vrij rondwaait, dit is het meest effectief.

Advies: het gehele jaar door te gebruiken. Zittende kraai voor op het balkon, tuinmuur of schutting en de vliegende kraai voor het platte dak of open veld.

Naar nepkraaien

Scatterbird

  • Werkzaam tegen merels, meeuwen, eksters, kraaien, konijnen
  • Produceert luide knallen

De Scatterbird is een professioneel apparaat voor het effectief verjagen van vogels, vossen, wilde zwanen, konijnen en reeën. Het wordt veel gebruikt binnen de agrarische sector en de glasbouw, maar ook op sportvelden, scholen en vliegvelden.

Koppel de Scatterbird aan de smartphone en bedien hem vanuit de app. Stel hierbij verschillende intervallen in. Bijvoorbeeld de start-en stoptijd maar ook hoe actief het apparaat moet zijn. Daarnaast zijn de instellingen per seizoen of locatie op te slaan.

Het apparaat is met een aanschafprijs van ongeveer € 700 niet de goedkoopste. Hierdoor alleen geschikt voor professioneel gebruik.

Advies: in te zetten bij verschillende soorten vogels, roofvogels en zoogdieren. Werkt niet tegen insecten.

Bekijk Scatterbird

Watersproeier met bewegingsmelder

  • Schrikt alle dieren af
  • Voorzien van zonnepaneel

Misschien wel de beste vogelverschrikker omdat hij niet alleen tegen vogels en zoogdieren werkt maar ook tegen reptielen en amfibieën. Hierdoor blijven planten en gewassen langdurig beschermd. De watersproeier is voorzien van bewegingsmelder. Zodra er beweging gedetecteerd wordt, sproeit het apparaat gedurende 4 seconden water. Ook is er tegelijkertijd een geluid hoorbaar.

De gevoeligheid is instelbaar tot 10 meter. Dit maakt hem geschikt om dieren op een veilige afstand te houden. Deze sproeier werkt in een hoek tot 90°, hij is dus zeer gevoelig. Een batterij is niet nodig want dit vernuftig apparaat is voorzien van een zonnepaneel. Eventueel werkt hij ook op normale AA- batterijen.

Advies: inzetbaar voor (moes)tuin, landbouw en tuinbouw. Niet geschikt voor op het balkon of dakterras.

Naar waterspoeier tegen dieren

Zelf een vogelverschrikker maken

Je komt ze nog maar weinig tegen: de zelfgemaakte vogelverschrikkers. Dit komt omdat ze lang niet zo effectief zijn als het geluidskanon, holografisch lint of andere uitvindingen. Zelf een vogelverschrikker maken is mogelijk met behulp van hooi en jute zakken. Vul meerdere jute zakken met hooi en vorm hiermee het hoofd, de romp en ledematen.

Plaats de vogelverschrikker midden op een akker of in de moestuin. Vogels zullen in eerste instantie angstig zijn. Helaas hebben veel vogels al snel in de gaten dat het hier niet om een mens maar om een voorwerp gaat. Er zijn zelfs vogels die het lef hebben om op de vogelverschrikker te zitten.

Wist je dat je ook een effectief afschrikmiddel maakt met behulp van oude cd’s? Hang verschillende cd’s buiten aan een touwtje. De cd’s schommelen in de wind en reflecteren het zonlicht. Ook dit schrikt vogels af, vergelijkbaar met het holografisch lint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven