Vogel boom

Koop een vogelboom voor je gevederde huisdieren. Dankzij de vogel boom heeft het dier goed zicht op de ruimte, kan tot rust komen, spelen of iets lekkers eten. Deze vogelboom zet je gewoon in je woonkamer, vogelkamer maar ook in de volière of in een andere ruimte waar je de vogels houdt. Hartstikke leuk en je hebt de keuze uit verschillende bomen. Van tafelmodellen tot grote staande bomen, kies maar uit.

Vogelboom kopen

Je kunt natuurlijk een vogelboom maken, maar dan moet je wel het juiste materiaal scoren. Een vogel boom maken betekent namelijk dat je over een veilige houtsoort moet beschikken. Daarnaast moet de boom ook nog eens hartstikke stabiel staan. Je kunt ook een vogelboom kopen. Voordeel hiervan is dat hij veilig in gebruik is. Bovendien staat het ook nog eens mooi in je interieur.

Vogelbomen koop je online. Bedenk dat een grote vogel boom kopen wel met de nodige kosten gepaard gaat. Soms betaal je meer dan € 400, dat is natuurlijk een flinke duit geld. Op zoek naar een goedkope vogelboom? Dan kun je voor een kleiner en goedkoper model gaan. Je hebt bijvoorbeeld vogel boompjes voor in de kooi. Of leuke tafelmodellen. Maar je hebt ook de vogel speeltuin, dit komt ook ontzettend dicht bij de vogelboom.

Klimboom voor vogels

Vooral papegaaien, kaketoes en parkieten zijn dol op klimmen en klauteren. Je zou dan aan een klimboom voor vogels kunnen denken. Koop je een Javaboom, dan is deze van een harde houtsoort die moeilijk door papegaaien kapot te krijgen is. Helaas wel ontzettend duur. De vogel klimboom is een stuk goedkoper. Je hebt ook kleinere klimbomen met een haakje aan de bovenkant, die hang je aan de bovenkant van de tralies. Of aan een haakje in het plafond.

Een goed alternatief voor de vogel klimboom is de klimboom voor katten. Sommigen noemen dit een krabpaal, maar eigenlijk gaat het om een speelgelegenheid voor katten. Veel vogeleigenaren kiezen dit omdat het verschillende plateaus biedt, speelmogelijkheden en hij is lekker hoog. Ideaal voor verschillende soorten vogels. Je kunt het echt als goedkoop alternatief voor de duurdere vogel boom gebruiken.

Eetbare planten voor vogels

Plaats je een vogel boom in huis, kijk dan ook eens kritisch naar je kamerplanten. Je hebt eetbare planten voor vogels nodig. Wanneer vogels hieraan knabbelen is dit niet gevaarlijk voor hun gezondheid. Voor vogels zijn de graslelie, koffieplant, bromelia, krulvaren, areca palm of bananenplant veilig. Maar ook de calathea of orchidee. Zorg dus dat je ‘eetbare’ planten voor vogels in huis hebt.

Wil je een vogelboom kopen? Bedenk dat dit een dure aanschaf is. Een goed alternatief zijn de katten klimpaal of de vogelspeeltuin. Hier kan je vogels zich uren in vermaken.

Schuiven naar boven