Beste vlooienband kat (2022): vlooienbanden katten getest

Vooral in het voorjaar en zomer zijn ze actief: vlooien. De beste vlooienband kat beschermt het huisdier tegen vlooien. Er zijn heel wat verschillende vlooienbanden verkrijgbaar. De een is de ander niet, zeker op het gebied van effectiviteit.

Het gebruik van een vlooienband

De vlo is een klein insect dat zich voedt met het bloed van kat of hond. De vrouwtjes leggen na de maaltijd ongeveer 200 eitjes in huis. De vlooienlarven verpoppen zich na 10 dagen. De totale levenscyclus van een vlo duurt 3 weken. Ondanks deze korte levenscyclus kan er al snel een vlooienplaag in huis ontstaan. Naast een vlooienplaag brengen vlooien lintwormen over. Sommige katten krijgen te maken met een vlooienallergie.

Een vlooienband bevat een gifstof die dodelijk is voor vlooien. Via de vlooienband komt deze stof langzaam vrij en verspreidt zich over de huid van het huisdier. Wanneer de vlo de kat bijt, komt deze direct in aanraking met de gifstof. Binnen 24 uur sterft de vlo en valt van het huisdier. Dit voorkomt verdere voortplanting van het lastige insect.

Beste vlooienband kat 2022

Bekende merken als Beaphar en Exil doen het altijd goed. Daarnaast zijn er ook goedkopere merken verkrijgbaar. Het is belangrijk om een goed werkende vlooienband uit te kiezen. We hebben enkele vlooienbanden goed met elkaar vergeleken en beoordeeld. Hieronder de beste vlooienband kat met een uitgebreide omschrijving en natuurlijk de voor- en nadelen van het product.

1. Beaphar Vlooienband Kat (zwart)

Een van de best verkochte bestrijdingsmiddelen tegen vlooien. Deze band is geschikt voor katten vanaf 6 maanden oud. Het veiligheidssysteem zorgt ervoor dat de band in noodsituaties meerekt: hierdoor blijft de kat nergens achter haken. Werkt in droge en natte toestand dus ook bij regen. Na maximaal 4 dagen werkt de band optimaal. Het dier is gedurende 6 maanden beschermd tegen vlooien.

Beaphar is een bekend merk met een groot assortiment bestrijdingsmiddelen en geneesmiddelen. De band heeft een lengte van 35 centimeter en moet dus wel op de hals van het dier passen.

Bekijk de Beaphar Vlooienband Kat

2. Beaphar Vlooienband (wit)

Dezelfde vlooienband als hierboven, maar dan in het wit. Wordt dan ook voornamelijk voor lichtgekleurde dieren verkocht. Ook deze band heeft een lengte van 35 centimeter. Van dezelfde kwaliteit als het voorgaande model. Wordt door gebruikers zeer goed beoordeeld, vooral omdat dit product echt goed werkt.

3. Seresto Teken- En Vlooienband

Een beste vlooienband kat met een werking van 8 maanden. Overtreft hiermee de Beaphar vlooienbanden. De werkzame stoffen zijn imidacloprid en flumethrine vrij en hierdoor veilig in gebruik. Deze band werkt tegen vlooien én teken, waarbij het afweert en doodt (dubbele werking).

De Seresto vlooienband is ook nog eens voorzien van veiligheidsgesp. Bij verwurging schiet de gesp los en komt de kat vrij. Dit product van de fabrikant Bayer Petcare ontvangt goede beoordelingen, vooral met betrekking tot de snelle en lange werking.

Bekijk de Seresto Teken- en Vlooienband

4. Epin – Vlooienband Rood

Een stijlvolle design vlooienband in de kleur rood, voorzien van reliëf pootafdrukken. Dit staat de werking niet in de weg: de halsband werkt 3 maanden tegen vlooien. Heeft een minder lange werking dan voorgaande vlooienbanden. Dit product wordt dan ook voornamelijk vanwege zijn opvallend en modern design verkocht. Mag juist hierdoor niet ontbreken in het overzicht beste vlooienband kat.

Naar de Epin – Vlooienband Rood

5. Exil vlooienband + flea free omgevingspray pakket

Een compleet pakket bij een vlooienplaag in huis en hiermee een echte aanrader. Bestaat uit een Beaphar vlooienband en Exil omgevingsspray. Hiermee worden alle vlooieneitjes en vlooienlarven in huis gedood. Het huis blijft tot 6 weken vlovrij, terwijl de vlooienband 6 maanden lang blijft werken. Voor een snelle bestrijding van vlooien. De vlooienspray werkt overigens ook tegen andere insecten in huis.

Bekijk het vlooienpakket

Hopelijk is je kat (en huis) snel weer vlovrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven