Beste vlooienband hond (2022): vlooienbanden voor honden

Bescherm je huisdier tegen vlooien met de beste vlooienband hond. Je hebt de keuze uit verschillende merken waaronder Beaphar en Seresto. Ontdek welk merk het best verkoopt of de juiste werking heeft.

De werking van een vlooienband

Hoe werkt een vlooienband? Deze band is van plastic en bevat een stof waar vlooien niet tegen kunnen. De werkzame stof komt langzaam uit de vlooienband vrij. Deze stof verspreidt zich over de huid van de hond. De vlo komt in aanraking met deze stof en sterft.

Vlooienbanden doden vlooien, maar werken niet tegen aanwezige vlooienlarven en vlooieneitjes in huis. Bij een vlooienplaag is het dan ook belangrijk om ook de omgeving te behandelen.

Beste vlooienband hond 2022

Er zijn zoveel merken verkrijgbaar, maar welke is nu de beste? Hier is geen eenduidig antwoord op. Wel is het belangrijk om regelmatig van merk te wisselen, vooral wanneer je merkt dat een vlooienband zijn werk niet meer goed doet.

Door af en toe te wisselen voorkom je dat aanwezige vlooien resistent worden voor de werkzame stof. Hieronder een overzicht beste vlooienbanden voor honden. Dit overzicht is samengesteld aan de hand van de best verkochte producten van dit jaar.

1. Beaphar Vlooienband

Van het bekende merk Beaphar deze beste vlooienband hond (kleur zwart). De band werkt al na twee tot vier dagen. Gedurende 6 maanden blijft de hond goed beschermd tegen vlooien. Ook in regen blijft deze band werken: je hoeft hem dus niet te verwijderen wanneer hij nat wordt.

Deze zwarte vlooienband is geschikt voor honden met een leeftijd vanaf 6 maanden. Hij werkt alleen tegen vlooien en niet tegen teken, houd hier rekening mee. Je ontvangt van Beaphar een (gratis) herinnering wanneer je een nieuwe vlooienband moet aanschaffen. Zo blijft je hond het gehele jaar goed beschermd tegen deze parasieten.

Naar de Beaphar Vlooienband

2. Seresto teken- en vlooienband

Ook Seresto is een bekend merk en behoort dan ook zeker tot de beste vlooienband hond. Deze waterbestendige vlooienband is geurloos en beschermt de hond gedurende 7 tot 8 maanden tegen vlooien en teken.

De werkzame stoffen komen in kleine hoeveelheden vrij. Hierdoor verspreiden de stoffen zich gelijkmatig over de huid van de hond. De band is veilig in gebruik en komt los wanneer de hond ergens achter vastzit. Het breekpunt in de vlooienband is dan ook speciaal bedoeld voor extra veiligheid.

Seresto is een merk van Bayer Petcare. Deze vlooien- en tekenband is meer dan 80 keer beoordeeld en ontvangt 4,7 van de 5 sterren.

Naar de Seresto teken- en vlooienband

3. Vlo. Teken en vlooienband

De laatste in het overzicht beste vlooienbanden hond. Dit keer is gekozen voor het merk Vlo. Deze teken- en vlooienband biedt gedurende 8 maanden lang bescherming tegen vlooien, teken, luizen en mijten. Bovendien werkt dit ook tegen de larven van deze insecten. De band is waterbestendig en werkt dus ook bij nat weer.

Deze vlooienband is geschikt voor honden met een nekomtrek tot maximaal 60 cm. Hierdoor is deze toepasbaar op kleine en grote honden. Zet de band goed vast, sommige huisdiereigenaren ervaren dat deze wat gemakkelijker loslaat.

Bekijk de Vlo. Teken en vlooienband

4. Vlooienband Hond 

Een nieuwe generatie op het gebied van vlooienbanden. Dit model biedt gedurende 8 maanden bescherming tegen vlooien en teken. Werkt ook tegen luizen, muggen en mijten. De werking begint direct na het aanbrengen van de halsband. De band is 100% natuurlijk en hiermee veilig voor grote en kleine honden. Een band bestaat uit natuurlijke essentiële oliën en is vrij van chemicaliën en gifstoffen, dus ook allergievrij.

Of deze vlooienband ook bij jouw huisdier werkt, is verschillend. Het is in ieder geval het proberen waard. Niet leverbaar.

5. MoziWozi vlooienband – tekenband

Dit is een iet meer verkrijgbaar merk op het gebied van vlooienbanden. Deze halsband werkt tegen vlooien en teken en biedt 8 maanden lang bescherming. De werkzame stoffen zijn 100% natuurlijk en hierdoor geschikt voor honden met een allergie. Dit betekent dat de band vrij is van chemicaliën en gifstoffen is, voor veel huisdiereigenaren een vereiste.

Deze vlooien- en tekenband is waterbestendig en werkt hierdoor ook in de regen. De band verspreidt geen onaangename geuren en is gemakkelijk aan te brengen. Het gaat hier om een one-size-fits-all, geschikt voor kleine en grote honden. Ook toe te passen op puppy’s. Bestel meerdere van deze vlooienbanden en ontvang een korting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven