Vinkenkooi

Een mooie vinkenkooi voor een of meerdere vogels. Je hebt vinken kooien voor binnen, maar ook die je buiten (aan de gevel) hangt. Een kooi voor een vink ziet er anders uit dan wanneer je een voor ‘n parkiet of papegaai koopt. Hieronder vind je de mooiste vinkenkooien voor binnen of buiten.

Nieuwe vinkenkooien te koop

Natuurlijk ga je voor een mooie vinken kooi. Waar vind je nieuwe vinkenkooien te koop? Gewoon online, want er is best veel verkrijgbaar. Bovendien niet eens duur en het staat prachtig in je interieur of in de tuin. Vinken zijn leuke huisdieren. Ze zijn klein, vriendelijk, levendig en vreedzaam. Ze zijn een beetje voorzichtig maar absoluut niet schuw.

Vinken kun je makkelijk met zijn tweetjes of meerderen houden. Hier pas je de vinkenkooi op aan. De kooi moet voldoende ruimte bieden maar ook zeker een nestje hebben. Je zult zien dat vinken veel aandacht besteden aan dit nest.

Vogelkooi vink: hangend of staand

Je hebt de vogelkooi vink hangend, die bevestig je aan de wand. Vaak gaat het om een buitenkooi, maar je hebt ze natuurlijk ook voor binnen. Houd je een of meerdere vinken binnenshuis, dan ga je voor de normale vogelkooi. Dit is een staand model die je op een kast, tafel of dressoir plaatst. Je kunt ook voor een vogelkooi op standaard gaan. Handig wanneer je nergens de normale vogelkooi kwijt kunt.

Hoe ziet een goede vinkenkooi eruit? Het is niet noodzakelijk dat deze horizontale tralies heeft, vinken kunnen niet zo klimmen als parkieten of papegaaien. De vinkenkooi heeft verschillende zitstokjes, voerbakjes, misschien wat speeltjes en zeker een badhuisje. Hoe groot moet de kooi van een vink er uitzien? Houd je twee tot drie paartjes zebravinken, dan is de kooi 50 x 50 cm met een hoogte van 150 cm. Voor een koppeltje zebravinken is er de kooi 40 x 40 cm en 60 cm hoog. Bedenk dat dit minimale afmetingen zijn.

Vinkenkooi kopen

Een vinkenkooi kopen doe je gewoon online, wel zo makkelijk. De prijs van een vinken kooi varieert van € 25 tot € 100, dan is die wel compleet. Je hebt ook de kamervolière of de grote vinken kooi op standaard. Hiervoor betaal je tussen de € 100 en € 290, afhankelijk van wat je zoekt. Je hebt tegenwoordig veel moderne designs, deze passen perfect binnen je interieur.

Zoek je een nieuwe vinkenkooi voor buiten die je aan de gevel hangt? Deze zijn voorzien van dakleer en hiermee redelijk weerbestendig. Bedenk dat dit soort vinken kooien veel te klein is. Ze hebben vaak een afmeting van 40 X 25 cm en een beperkte hoogte. Goed als tijdelijk verblijf of als kweekkooi maar echt niet om de vogel hier zijn hele leven in te laten zitten.

Schuiven naar boven