Valentijnsdag kat: verrassende ideeën voor katten

14 februari is het zover: Valentijnsdag. Hoe ziet Valentijnsdag voor je kat er uit? Je geliefde huisdier mag deze dag best eens even verwend worden. Deze dag staat namelijk in het teken van de liefde. Omdat je zoveel van je kat houdt vieren jullie samen Valentijnsdag. Maar ja, wat moet je precies kopen? Ik ben in de leukste ideeën en cadeautjes gedoken. Speciaal voor Valentijnsdag & je kat.

Dit doe je op Valentijnsdag

Waarschijnlijk vier je jaarlijks Valentijnsdag met je partner, familie of vrienden. Iedereen waar je van houdt mag je speciale aandacht schenken. Jammer dat velen op Valentijnsdag hun kat vergeten. Terwijl dit wel je geliefde huisdier is die er elke dag voor je is. Je kat geef je namelijk veel liefde en aandacht, en natuurlijk geef je datzelfde terug.

Waarom vieren we eigenlijk Valentijnsdag? De heilige Valentijn was een van de martelaren. Dit is een persoon die we vereren maar die eigenlijk heel wat op zijn kerfstok heeft. In het jaar 476 werd 14 februari uitgeroepen tot de dag van de heilige Valentijn. Inmiddels is Valentijnsdag een commerciële dag geworden. Dit maakt niets uit, het is en blijft hartstikke leuk om iemand op Valentijnsdag te verrassen.

Valentijnsdag kat: de leukste cadeautjes

Wat koop je op Valentijnsdag voor je kat? Een goede vraag, want inmiddels heb je allerlei ideeën al de revue zien passeren. Ga je weer voor wat kattensnacks of dit keer een kattenmandje? Ik heb wat leuke cadeautjes voor je kat verzameld. Kijk maar of hier iets leuks voor Valentijnsdag bij zit.

Een mini of maxi krabpaal

Ik moet eerlijk toegeven dat ik geen krabpaal voor mijn kat heb. Dit komt omdat het dier elke dag urenlang buiten rondloopt. Aan meubels zitten doet hij niet, maar misschien is jouw kat anders. Een krabpaal voorkomt dat je kat alle meubels kapot krabt. Vooral het bankstel en de stoelen moeten het vaak ontgelden.

Een krabpaal nodigt ook nog eens uit tot spelen. De meest populaire krabpaal is die van Adori, en die heb je in verschillende modellen. Bijvoorbeeld de mini krabpaal waar je dier in kan slapen en zijn nagels aan kan scherpen. Maar je hebt ook de hogere krabpaal het vijf verdiepingen, meerdere slaapplaatsen en uitdagende speeltjes.

Een krabpaal kost tussen de € 15 en € 100. Je kunt het Valentijnsdagcadeau voor je kat dus zo duur maken als je zelf wil. Kies ook een model dat bij je interieur past. Dan weet je zeker dat dit een mooie aanwinst is.

Bekijk de beste krabpalen

Pluche kattenmand

Misschien heb je nog geen pluche kattenmand en dat is hartstikke zonde. Verwen op Valentijnsdag je kat met een lekkere warme en zachte mand. Je zult merken dat katten hier heerlijk in wegdromen. Wist je overigens dat een kat gemiddeld 18 uur per dag slaapt? Alweer een goede reden om een comfortabele slaapplek voor je huisdier aan te schaffen. Je wil immers ook niet dagelijks op de vloer of de bank moeten slapen.

Een pluche kat de man is uitwasbaar. Bij sommige kun je de hoes er afhalen, andere modellen kunnen in zijn geheel in de wasmachine. Soms moet je de mand met de hand wassen. Op de wasvoorschriften lees je wat de beste methode is.

Je hebt keuze uit verschillende modellen, denk maar aan rond, ovaalvormig of rechthoekig. Heb je een senior kat, kies dan een model met een lagere instap. Voor volwassen katten is een mandje met hoog opstaande randen ideaal. Je betaalt tussen de € 13 en € 50, dat valt echt wel mee.

Naar pluche kattenmanden

De lekkerste kattensnacks

Het is een feit: de liefde gaat door de maag. Niet alleen bij mannen maar ook bij katten. Vier Valentijnsdag met de kat door hem of haar iets lekkers te geven. Katten zijn fijnproevers en zullen niet alles lusten. Daarom is het belangrijk om iets te kiezen waar je huisdier ook echt van houdt.

De meest populaire kattensnacks: Felix Party Mix, kattenkruidstokjes en kattengras. Daarnaast doen de kattensnoepjes het ook goed. Het is soms even uittesten waar je kat van houdt, maar uiteindelijk weet je wat je moet kopen. Het voordeel van kattensnacks is dat je niet zoveel geld hoeven uit te geven aan een leuk Valentijnsdagcadeau.

Bekijk populaire kattensnacks

GPS tracker: volg je kat

Het komt regelmatig voor dat katten weglopen of hun weg naar huis niet meer terugvinden. Doe jezelf en je kat een plezier met een gps tracker. Voordeel hiervan is dat je realtime bekijkt waar je huisdier zich bevindt. Dit scheelt je een hoop stress.

Een gps-tracker bevestig je met een speciale halsband, maar er zijn ook modelletjes die je aan de bestaande halsband vastmaakt. Je hebt keuze uit verschillende modellen. Sommige gps-trackers werken met een abonnement, andere weer met een prepaid simkaart. Bedenk dat je wel altijd iets van een abonnement of simkaart nodig hebt om de gps-locaties op te vragen.

Een goede gps-tracker speciaal voor de kat kost tussen de € 35 en € 120. Die prijzen variëren dus enorm. Je hebt ook kleinere modelletjes van ongeveer € 15, maar die werken minder effectief. Het is daarom beter om gelijk voor een goede gps-tracker te gaan, daar heb je het meest plezier van. Bovendien weet je dan zeker dat je volgend jaar ook weer Valentijnsdag met je kat viert.

Naar gps trackers kat

Een veilig kattentuigje

Heb je liever niet dat je kat de straat op gaat maar gun je hem wel het buitenleven? Denk dan eens aan een kattentuigje. Een mooi Valentijnsdagcadeau want jullie gaan er samen op uit. Bij aanschaf van een kattentuigje is het belangrijk dat je de juiste maat neemt. Bij elk model zie je de maten, vergelijk dit met de maten van je kat.

Kies wel voor een comfortabel tuigje, al helemaal wanneer je dagelijks met je kat naar buiten gaat. Het liefst eentje met brede banden, dit zit het een stuk prettiger. Een kattentuigje kost tussen de € 10 en € 25. De betere modellen zijn verkrijgbaar vanaf € 15.

Bekijk de beste kattentuigjes

Nog meer ideeën voor Valentijnsdag kat

Heb je hierboven niet kunnen vinden wat je zocht? Andere leuke ideeën zijn:

En nog veel meer leuk en verrassend kattenspeelgoed. Je kunt vast zelf wel iets bedenken.

Schuiven naar boven