Valentijnsdag hond: de leukste en liefste cadeautjes

Vier je Valentijnsdag met je hond? Goed om te horen, want deze dag staat in het teken van de liefde. Omdat je zoveel van je hond houdt wil je hem of haar natuurlijk extra verwennen. Voor je partner koop je een bos bloemen of een parfum, maar wat koop je voor je Valentijnsdag hond? Ik ben op zoek gegaan naar de leukste en liefste cadeautjes voor honden. Speciaal voor deze bijzondere dag.

Valentijnsdag is 14 februari

Misschien wist je het nog niet maar Valentijnsdag valt elk jaar 14 februari. Dit wisselt dus niet. De geschiedenis van Valentijnsdag gaat terug tot het jaar 496. Op 14 februari stierf de heilige Valentijn, een van de martelaren. Een martelaar is iemand die door mensen wordt vereerd maar eigenlijk slechte daden heeft begaan. Deze daden zijn alleen bij God bekend.

Inmiddels is Valentijnsdag ontzettend commercieel geworden. Amerika is hier als eerste mee begonnen, maar halverwege de jaren ‘90 deden Nederland en België mee. Ondanks dat commerciële tintje is het gewoon hartstikke leuk om iemand op Valentijnsdag te verrassen. In dit geval je geliefde hond!

Valentijnsdag hond, kan dat eigenlijk wel?

Misschien lijkt het wel vreemd om Valentijnsdag met je hond te vieren. Aan de andere kant: waarom niet? Je bepaalt nog altijd zelf wie je op deze dag in het zonnetje zet. Het hoeft ook geen geheim te zijn dat je ontzettend veel van je huisdier houdt. Dit siert je alleen maar, hier zouden meer mensen een voorbeeld aan moeten nemen.

Vier dus gerust Valentijnsdag met je hond. Of je nu een Sint Bernard of een chihuahua hebt, honden zijn altijd trouw aan hun baas. Hier mag je best wel eens bij stilstaan.

De leukste cadeautjes voor je hond

Je kunt natuurlijk een kluif of een tennisbal voor je hond kopen, maar dit is ook weer zo standaard. Ben je op zoek naar leuke Valentijnsdagcadeautjes voor de hond? Ik ben er helemaal ingedoken, alleen al omdat ik zelf iets leuks voor mijn border collie zocht. Daarom vind je hieronder verrassend leuke ideeën.

Led halsband

Dit is een leuk cadeautje voor zowel je hond als je zelf. In februari zijn de dagen nog kort. Waarschijnlijk maak je in de avonduren en wandeling met de hond, dan is het belangrijk dat jullie veilig over straat kunnen. Met een led halsband valt je huisdier altijd op. Niet alleen prettig voor andere weggebruikers maar ook voor jezelf. Je ziet namelijk direct waar je hond zich bevindt.

Je hebt verschillende soorten led halsbanden. De meeste zijn oplaadbaar, dit is echt wel aan te raden. Er zijn ook wat modellen waarbij je de batterij moet verwisselen. In dit laatste geval is het belangrijk dat je dit tijdig doet, anders sta je halverwege de wandeling in het donker.

Dan heb je ook nog losse ledlampjes die je aan de halsband van het dier hangt. Hoe dan ook, dankzij dit Valentijnsdagcadeau voor je hond maak je weer leuke en lange wandelingen. Hier doe je het dier zeker een plezier mee.

Bekijk led halsbanden

Adori speeltje Skinny

Is jouw hond erg speels? Verras op Valentijnsdag de hond met een Adori speeltje Skinny. Dit is pluche speelgoed dat het jachtinstinct van je dier stimuleert. De vulling kan je hond er niet uittrekken. Mocht je hond een echte sloper zijn en er toch een gaatje in krijgen, dan is dit helemaal geen probleem. Dit speelgoed is dus goed bestand tegen sterke hondenkaken.

Als extraatje zitten er ook nog piepertjes in dit speelgoed. Je hond knijpt erin en het hoort een vrolijk gepiep. Adori speelgoed is van een hoge kwaliteit. Je hebt de keuze uit verschillende modellen. De best verkochte speeltjes zijn de bever en luipaard, gevolgd door de das en de flamingo. Voor dit speeltje betaal je tussen de € 16 en € 20.

Naar Adori speeltjes voor de hond

Pluche hondenmand

In februari kan het buiten best koud zijn. Waarschijnlijk heb je de verwarming lekker hoog staan. Wist je dat honden het heerlijk vinden om in een zachte en warme mand te liggen? Zelf lig je ook heerlijk in je warme bed. Kijk, heb je gelijk een leuk cadeau voor Valentijnsdag met je hond: een pluche hondenmand. Je hebt hier verschillende modellen in, dus ook voor grote rassen.

Een pluche hondenmand is gewoon wasbaar. Afhankelijk van het model kun je de hoes eraf halen of gaat de mand in zijn geheel de wasmachine in. Op de hand wassen kan natuurlijk ook, bekijk vooraf de wasvoorschriften.

Met een pluche hondenmand is je dier verzekerd van extra ligcomfort en de juiste ondersteuning. Bovendien voelt het ook nog eens warm aan. Je hoeft de verwarming dus niet meer speciaal voor je hond zo hoog te laten staan. Gemiddeld betaal je voor een mooie pluche hondenmand tussen de € 30 en € 70. De prijs is afhankelijk van de grootte, vorm en kleur.

Bekijk pluche hondenmanden

Moderne en warme hondenjas

Steeds meer baasjes kopen een mooie en warme hondenjas voor hun trouwe viervoeter. Voor een aantal rassen is dit zeker aan te raden. Denk hierbij aan kleine hondjes die sneller last van de kou hebben maar ook senior honden. Daarnaast kan een hondenjas prettig zijn voor een dier met een lange vacht. Die lange vacht wordt namelijk snel nat en gaat dan klitten. Daarnaast is een jas aan te raden voor rassen die weinig haar hebben of onderwol missen.

Als laatste is een hondenjas ook hartstikke leuk om te zien. Het is tegenwoordig een mode item onder hondenliefhebbers. Je hebt heel wat verschillende modellen hondenjassen. Sommige kun je omkeren waardoor je twee motieven/kleuren hebt. Andere jassen zijn bedoeld als regenjas, zijn voorzien van een extra warme voering of geschikt voor lange wandelingen. Valentijnsdag met je hond wordt hartstikke leuk én warm.

Neem altijd de juiste maat hondenjas. Bij elk product zie je voor welke ruglengte deze geschikt is. De ruglengte meet je vanaf de nek tot aan de staartaanzet. Qua prijs verschillen deze jassen wel. Je hebt ze vanaf € 20, de luxere jassen kosten vanaf € 50.

Naar hondenjassen

De lekkerste hondensnacks

De liefde gaat door de maag, ook op Valentijnsdag. Honden zijn nu eenmaal dol op alles wat lekker is. Natuurlijk geef je geen mensenvoedsel aan je hond, wel speciale en verantwoorde hondensnacks. De best verkochte hondensnacks zijn de Pedigree kauwstaven, de Mix bones en de gedraaide sticks met kip. Jij kent je hond als beste dus je weet ook wel waar hij of zij van houdt. Hondensnacks van altijd goed in de smaak en zijn ook nog eens een budget Valentijnsdagcadeau.

Bekijk de beste hondensnacks

Je hond weet niet wat Valentijnsdag is

Voor jou is het spannend om iets voor Valentijnsdag voor je hond te kopen. Het dier zelf begrijpt er niks van, want waarom is deze dag zo speciaal? Op zich geeft dat niet, je hond heeft plezier aan zijn cadeau. Dat zie je en dat voel je, en daar gaat het om. Jullie band is ook deze Valentijnsdag weer sterker geworden.

Schuiven naar boven