Kat traceren – beste gps tracker voor katten

Je kat laten chippen is aan te raden, maar niet altijd wordt de chip uitgelezen. Wil je zelf de kat traceren? De beste gps tracker kat toont realtime de locatie. Ook de afgelegde route is terug te zien. Ontdek wat je kat allemaal doet of waar hij zich bevindt. Voor veel katteneigenaren een hele geruststelling.

Beste gps tracker kat: het overzicht

Een gps tracker maakt gebruik van het gps/gsm- of GPRS-netwerk. Dit is een goede manier om dieren zoals katten of honden te lokaliseren. Maar ook voorwerpen of mensen. De beste gps tracker kat is voorzien van een halsband. Deze klik of gesp je vast waardoor de kat hem altijd bij zich draagt.

Je hebt modellen met of zonder abonnement. Hieronder een overzicht van de beste gps trackers voor katten. Veel modellen zijn ook geschikt voor (kleine) honden.

Weenect CATS²

 • Geen afstandslimiet
 • Waarschuwing wanneer de kat te ver weg is
 • Met abonnement
 • Prijsindicatie: € 49 – € 55

De beste GPS-tracker kat is de Weenect CATS². Dit model is volledig waterdicht en geschikt voor alle katten en kleine hondenrassen. Met een batterijduur van 72 uur is er voldoende tijd om de weggelopen kat te traceren. Bij weglopen waarschuwt het systeem ook, ideaal om de kat 24/7 in de gaten te houden. Stel vooraf een veilige zone in zodat je zelf bepaalt hoe ver het dier mag komen.

Via de app voor Android of iOS zie je op elk moment waar het dier zich bevindt. De kat trainen? Dit gaat middels de ingebouwde functie. Laat de tracker vanaf de smartphone bellen of trillen op het moment dat je het dier te eten geeft. Uiteindelijk gaat de kat deze twee zaken aan elkaar linken. Zo kun je op afstand de kat terug naar huis roepen.

Een zeer goede tracker die werkt middels een abonnement. Hierbij is er keuze uit een voordelig driejarig abonnement, voor 1 jaar of een maandabonnement, dat ook maandelijks opzegbaar is.

Bekijk Weenect CATS²

Nuvance – GPS Tracker voor Hond en Kat

 • Verstelbaar van 25-50 cm
 • Tot 5 m nauwkeurig
 • Met abonnement
 • Prijsindicatie: € 79 – € 85

Een uitstekende gps tracker voor de kat is de Nuvance. Deze heeft een hoge nauwkeurigheid van 5 meter. Dit komt erop neer dat je bijna exact ziet waar het dier zich bevindt. Hij is natuurlijk waterdicht en hierdoor geschikt voor alle weersomstandigheden. De kat kan dus ook met slecht weer naar buiten.

De halsband heeft een minimale lengte van 25 cm. Hierdoor is hij niet geschikt voor kittens of hele smalle poezen. Katers zijn over het algemeen breder en passen deze halsband prima.

Naast de ingebouwde gps tracker hangt er ook een belletje aan. Dit waarschuwt prooidieren dat de kat eraan komt. Wel zo diervriendelijk voor vogeltjes. Uiteraard is het belletje eraf te halen. De ingebouwde accu is oplaadbaar middelste bijgeleverde oplader.

Dit model beschikt daarnaast over een ingebouwde SOS-functie. Hiermee is de tracker dus ook geschikt voor kinderen of senioren. Maar ook de vinder van de kat kan de SOS-functie activeren, zodat je weet dat de kat in nood is.

Naar Nuvance tracker voor kat en hond

Gps tracker kat zonder abonnement

 • Waterdicht
 • Wereldwijd gebruik
 • Zonder abonnement
 • Prijsindicatie: € 49 – € 79

Zit je liever niet aan een abonnement vast? Dan is de gps tracker kat zonder abonnement een aanrader. Het enige dat je nodig hebt is een prepaid simkaart die op het 2G of 3G netwerk werkzaam is. Voor het traceren van de kat ben je dus ‘beltegoed’ kwijt, maar de prepaid is uiteraard oplaadbaar.

Een model zonder abonnement is praktisch wanneer je de tracker niet dagelijks of intensief gebruikt. Bijvoorbeeld alleen tijdens de vakantieperiode.

De ingebouwde batterij heeft een stand-by levensduur die tussen de 100 en 200 uur ligt, afhankelijk van het model. Natuurlijk zijn al deze modellen waterdicht en geschikt voor wereldwijd gebruik.

Bekijk beschikbare modellen

Zo werkt een gps-tracker voor katten

Eigenlijk werkt een gps-tracker voor de kat vrij eenvoudig. De zender die zich in de halsband bevindt maakt verbinding met de satellieten boven de aarde. De locatie wordt aan de satelliet doorgegeven, die vervolgens de informatie overbrengt naar de ontvanger. Vaak heb je een ontvanger in de vorm van een smartphone app. Soms is het ook mogelijk om de locatie via de PC of laptop te bekijken (webbrowser).

Om locatiedata te versturen is wel altijd de beschikking tot het internet nodig. Daarom zijn er zoveel gps trackers met abonnement. Maar een prepaid simkaart werkt ook.

Het is aan te raden om de batterij elke 2-3 dagen op te laden. Zo weet je zeker dat de tracker voor de kat altijd goed blijft werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven