Terrarium lamp

Een terrarium lamp is een van de belangrijkste onderdelen van de terrariuminrichting. Deze lamp geeft extra warmte aan het reptiel. Sommige lampen geven UVB én UVA-straling af. Dit is hard nodig want het zorgt ervoor dat het dier calcium in de botten opneemt. Je kunt je voorstellen dat een terrariumlamp ook nog eens voor extra sfeer zorgt. Ontdek het assortiment terrarium lampen.

Energiezuinige warmtelamp terrarium

De ouderwetse terrariumlamp verbruikt veel energie, iets dat natuurlijk hartstikke zonde is. Ben je op zoek naar een energiezuinige warmtelamp terrarium? Die zijn gelukkig voldoende verkrijgbaar. Let wel op wat je koopt. Een ledlamp is zeer energiezuinig maar geeft nauwelijks warmte af. Deze lamp gebruik je als verlichting, niet als warmtelamp voor het reptiel.

Kies altijd voor een echte terrarium lamp die dient als warmtelamp. Dan pas weet je zeker dat het reptiel voldoende warmte krijgt. Dit is belangrijk want de meeste reptielen die als huisdier worden gehouden komen uit exotische gebieden. Het Nederlandse klimaat is veel te koud, zelfs de centrale verwarming kan niet aan de behoefte aan warmte voldoen.

Terrarium lamp met klem

Ben je op zoek naar een terrarium lamp met klem? Dit is ideaal voor het verlichten en verwarmen van het terrarium. Dankzij de klem maak je deze op een veilige manier vast. Zo kunnen er geen ongelukken ontstaan, iets dat natuurlijk belangrijk is. De terrarium lamp met klem is beveiligd, hierdoor kunnen dieren niet te dicht bij de lamp komen en zo brandwonden oplopen. Daarnaast heeft deze terrarium lamp in veel gevallen een veiligheidsfunctie waarbij een reflector de straling verder weet te richten. Dit voorkomt dat het dier te dicht bij de lamp moet komen.

Let op want een terrarium lamp met klem wordt niet altijd met gloeilamp geleverd. De gloeilamp geeft veel warmte af maar die moet je in sommige gevallen nog los erbij bestellen. Bij aanschaf van een terrariumlamp moet je erop letten welke straling deze afgeeft. De terrarium lamp met klem hang je in het terrarium of als hanglamp boven het dierenverblijf.

Terrariumlamp kopen

Een terrariumlamp kopen, dat regel je gewoon online. Je vindt een ruime keuze aan terraria lampen, elk met hun eigen specificaties. Zo vind je altijd iets dat bij je situatie maar ook bij je budget past. Een terrarium lamp kopen betekent vaak ook andere reptiel benodigdheden aanschaffen. Doordat je alles in één keer bestelt bespaar je ook op de verzendkosten. Overigens betaal je in sommige tot veel gevallen helemaal geen verzendkosten, dat scheelt ook weer.

Weet je niet hoe je een terrarium lamp moet bevestigen? Geen probleem, in de meeste gevallen zitten er montage-instructies bij. Is dit niet het geval dan vind je handleiding online. Het is helemaal niet moeilijk om een terrariumlamp te bevestigen, maak je hier geen zorgen om.

Schuiven naar boven