Stalinrichting schapen

Een goede stalinrichting voor schapen. Dit is onmisbaar bij het houden van enkele tot een grote groep. Je hebt hiervoor verschillende dingen nodig. Bijvoorbeeld een voerhek of voerbak, kraamhok voor schapen, bodembedekking en natuurlijk het juiste voer. Denk ook aan vachtverzorging en de algemene gezondheid, dit kan ook bij de stalinrichting schapen horen. Hieronder vind je alles voor de inrichting van de schapenstal.

Schapenstal kopen of bouwen

Voordat je denkt aan de stalinrichting, moet er natuurlijk wel een stal staan. Een schapenstal kopen of bouwen? Zelfredzame schapen hebben voldoende aan een schutstal, sleepstal of een windscherm. Een schapenstal kopen? Houd rekening met een ruimte van 1,5 m² per dier. Dit geldt ook bij een schapenstal bouwen (zelf doen).

De stalinrichting schapen is eenvoudig maar praktisch. Kies voor een bodembedekking van stro, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van stalmatten. Natuurlijk behoort bij de stalinrichting ook het voerhek. Je hebt het houten voerhek voor schapen maar ook metalen voerhekken. Dit is een onmisbaar onderdeel van de stalinrichting. Is de aanschaf hiervan te duur, denk dan eens aan tweedehands voederhekken voor schapen.

Schapen stalinrichting te koop

Niet vergeten om ook voor een drinkbak te zorgen. Schapen drinken het liefst schoon en vers water. Je kunt voor een speciale schapen drinkbak gaan, maar elke andere drinkbak is ook goed. Zolang de schapen drinkbak maar niet om kan vallen. Natuurlijk is het ook belangrijk dat er geen stro of mest in terechtkomt, daarom moet de drinkbak op een goede plaats staan of hangen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van de drinkbak met lokwaterdrempel of vlotter. Hierbij is het wel nodig dat de drinkbak op een waterleiding wordt aangesloten.

In de weide volstaat het om een grotere schapen drinkbak, stevige emmer of een lage badkuip neer te zetten. Houd er rekening mee dat schapen er goed bij moeten kunnen. Lammetjes mogen niet in de drinkbak verdrinken! Schapen stalinrichting te koop gezocht? Op deze pagina vind je alles voor de schapenstal inrichting. Wanneer je op een van de producten klikt vind je nog veel meer accessoires voor de schapenstal.

Kraamhok schapen

Op zoek naar een kraamhok voor schapen? Zowel ooi als lam moeten veilig kunnen staan. Ideaal is een kraamhok schapen waarbij de dieren hun eigen watervoorziening, voer en hooi dat de beschikking hebben. Je kunt in een grote stal een aparte kraamstalafdeling maken. Dit doe je met het speciale schapen kraamhok dat uit vier panelen bestaat. Dit is een stabiele box met een afmeting die voldoende is voor een ooi en één of twee lammeren.

Houd je schapen als hobby, dan kan het dat je over een niet zo grote schapenstal beschikt. Je kunt dan het bestaande stalletje als kraamhok voor schapen inrichten. De kraamstal is voorzien van schoon en droog strooisel, een veilige voerbak en natuurlijk drinkwatervoorziening. Bij een schapenweide kun je kiezen voor aflammerhekjes. Deze aflammerhekjes maak je zo groot als je wil. Het is mogelijk om met de aflammerhekjes meerdere kraamhokken voor schapen te maken.

Schuiven naar boven