Stalinrichting geiten

Zoek je een goede stalinrichting voor geiten, dan moet je hier zeker een kijkje nemen. Je vindt diverse accessoires voor de juiste geiten stalinrichting. Denk hierbij aan een hooiruif, voederbak, drinkbak, stalmatten en andere benodigdheden. Er kan ook behoefte zijn aan een vastzathek voor geiten. Shop alles online voor de geiten, er is voldoende keuze.

Het geitenverblijf

Een geitenhok bouwen? Sommige mensen gaan voor het geitenstal bouwpakket of kopen de geitenstal compleet. Het geiten verblijf moet natuurlijk voorzien zijn van de juiste stalinrichting. Allereerst mag de stal of het hok niet te donker zijn. Per geit hanteer je een afmeting van 4 tot 6 m². De vloer van het geiten verblijf moet regelmatig ververst worden. Dit kan met stro, maar sommige geitenhouders gebruiken nog extra stalmatten.

Het is handig om aan de voorkant van het geitenverblijf een voerhek of een voederbak te plaatsen. Daarnaast de drinkvoorziening. Een vlotterbak is aan te raden, hiermee hebben geiten altijd de beschikking tot vers en schoon drinkwater. Een vlotter bak moet wel aangesloten worden op de waterleiding. Is dit niet aanwezig, dan volstaat een veilige geiten drinkbak natuurlijk ook. Denk ook aan een hooiruif, wanneer je hooi op de grond legt dan wordt het snel vies.

Kunnen geiten tegen kou?

Een goede geiten stalinrichting is onmisbaarder voor je gezondheid van het dier. Kunnen geiten tegen kou? Matig, veel geiten zoeken tijdens koude periodes de beschutting op. Ze kunnen niet heel goed tegen kou en al helemaal niet tegen vocht. De geitenvacht is namelijk niet waterdicht. Dit verklaart waarom je bij het houden van geiten altijd een geitenstal nodig hebt. Kies dus voor een tochtvrije en vochtvrije stalinrichting.

Hoe zit het met geiten houden en de wetgeving? Volgens de wetgeving mag iedereen geiten houden, dus ook in de tuin. Wel moeten de dieren voorzien worden van een goede verzorging en de juiste leefomstandigheden. Kijk je naar geiten houden & wetgeving, dan komt toch weer de stal inrichten voor geiten om de hoek kijken. Je bent immers verplicht om de beste verzorging en huisvesting te bieden.

Stalinrichting geiten kopen

Op het gebied van stalinrichting geiten is er meer dan voldoende verkrijgbaar. Van voederhek, voederbakken en drinkbanken tot bodembedekking, voer, hooi  en nog veel meer. Denk ook aan de materialen die je nodig hebt bij het schoonmaken van de stal. Geiten brengen veel tijd rondom en voor de stal door. Bij meerdere geiten is het praktisch om dagelijks de keuteltjes op te vegen. Denk bij geitenbenodigdheden ook aan een halsband, praktisch wanneer je de geit mee op wandeling neemt.

Koop de stalinrichting voor geiten online. Laat alles thuisbezorgen, wel zo makkelijk. Een vastzethek voor geiten nodig? Het juiste geiten vastzethek is veilig, de dieren kunnen niet met hun poten in of tussen de hekken terecht komen. Ook een vastzethek voor geiten bestel je online, maar je kunt ook voor een tweedehands hek gaan.

Schuiven naar boven