Spinnen terrarium

Spinnen als huisdier houden? Ga dan voor een mooi spinnen terrarium. Je vindt verschillende soorten terrariums, geschikt voor grote tot kleine spinnen. Bijvoorbeeld de bekende vogelspin, de zwarte weduwe of een klein spinnetje. Afhankelijk van de soort koop je een klein tot groot spinnen terrarium. Ontdek de mogelijkheden, schaf een terrarium aan en richt dit op de perfecte manier in.

Terrarium voor spinnen

Wat heb je allemaal nodig voor het houden van een of meerdere spinnen? Houd er rekening mee dat je niet alle soorten samen kunt houden. Sommige spinnen soorten leven alleen, in andere gevallen kun je (kleine) soorten samen in een grote bak houden. Allereerst heb je een terrarium voor spinnen nodig. Deze moet goed afsluitbaar zijn, zo kan de spin niet ontsnappen. Een aantal soorten heeft ook warmte nodig. Dit creëer je met een warmtelamp, warmtemat of speciale terrarium verlichting.

Het spinnen terrarium voorzie je ook van een mooie achterwand. Daarnaast natuurlijk decoratie, waarbij het belangrijk is dat de spin zich kan verstoppen. Vergeet de bodembedekking voor spinnen niet, ook niet onbelangrijk. Je moet de bodembedekking makkelijk kunnen vervangen. Als laatste heb je voer nodig, dit zal uit levend voer bestaan. Alles koop je gewoon online.

Spinnen terrarium inrichten

Let eerst op de temperatuur in het spinnen terrarium. Overdag moet de temperatuur tussen de 22 en 27 °C liggen. ‘s Nachts mag je de temperatuur laten dalen naar 18 °C. Dit is normaal, ook in de natuur daalt ‘s nachts de temperatuur. Wanneer je de temperaturen ‘s nachts en overdag lager houdt, dan is de spin minder actief. Voorzie het terrarium voor spinnen van een warmtemat of een warmtelamp (gloeilamp). De lamp moet wel zo veilig zijn dat de spin zich hier niet aan kan verbranden.

Het spinnen terrarium inrichten, waar moet je nog meer rekening mee houden? Je hebt echt een dikke laag grond nodig. Dit is belangrijk want veel spinnen graven zich in. Planten zijn niet direct nodig maar geven het spinnen terrarium een mooier uiterlijk. Verschillende soorten decoratie kan als schuilplaats dienen. Wees creatief want dit maakt het terrarium voor spinnen er een stuk mooier op.

Spinnen terrarium kopen

Wat moet een spinnen terrarium kosten? Ga je voor een kleine faunbox dan ben je tussen de € 15 en € 25 kwijt. Houd er dan wel rekening mee dat een faunabox wat lastiger te verwarmen is. Je kunt dit oplossen door een warmtelamp boven de faunabox te hangen. Alleen bij spinnen die uit koudere gebieden komen heb je niet direct verwarming nodig.

Je kunt ook een spinnen terrarium kopen die speciaal bedoeld is voor insecten. Het insecten terrarium kost tussen de € 40 en € 65, exclusief verwarming en verlichting. Als laatste kun je voor een echt terrarium gaan, dit is het mooiste wanneer je grote spinnensoorten houdt. Voorzie deze van de perfecte terrarium inrichting, dan heb je iets heel moois in huis. Prijzen variëren van € 200 tot meer dan € 500.

Schuiven naar boven