Beste slakkenkorrels tegen (tuin)slakken

Last van naaktslakken of huisjesslakken die de planten in de (moes)tuin aanvreten? Maak dan gebruik van slakkenkorrels. De werkzame stof ijzerfosfaat zorgt ervoor dat deze dieren geen schade meer aanrichten. Uiteraard zijn er ook diervriendelijke korrels verkrijgbaar. Hieronder een overzicht van de beste slakkenkorrels. Lees ook hoe dit product exact werkt en wat het met slakken doet.

ECOstyle Escar-Go

  • Natuurlijk bestrijdingsmiddel
  • Prijs: € 8 – € 16

ECOstyle Escar-Go is een natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen slakken. Het bestaat uit regenvaste slakkenkorrels, alle jaargetijden in te zetten. In tegenstelling tot andere producten bevat ECOstyle Escar-Go geen ijzerfosfaat, en is hiermee diervriendelijk. Niet giftig voor vogels en egels! Wanneer de slak met dit product in aanraking komt trekt hij zich terug, en laat hiermee de tuinplanten met rust.

ECOstyle Escar-Go is zeer geschikt voor de biologische land- en tuinbouw. Het beschermt jonge planten zeer goed tegen slakkenvraat. Strooi de korrels rond de plantvoet en herhaal de behandeling wanneer de korrels zijn verdwenen.

Bekijk ECOstyle Escar-Go

Luxan slakkenkorrels

  • Werkzaam tegen naaktslakken en huisjesslakken
  • Prijs: € 14 – € 30

Luxan behoort dankzij zijn krachtige werking tot de beste slakkenkorrels. Het werkt tegen verschillende soorten slakken in de sier- en moestuin. Dit product bevat de werkzame stof ijzerfosfaat, waardoor slakken doodgaan. Om die reden moeten huisdieren en andere dieren uit de buurt van de behandelde plekken blijven.

Strooi de vochtbestendige korrels rond de plantvoet. Houd er rekening mee dat er na een tot twee weken nieuwe slakken uitkomen, daarom de behandeling na deze periode herhalen. Niet gebruiken bij biologische land- en tuinbouw.

Naar Luxan

Kopertape ter bestrijding tegen slakken

Niet iedereen wil gebruik maken van slakkenkorrels. Daarom is er een goed alternatief, namelijk de kopertape. Dit is een diervriendelijke methode waarmee je slakken op afstand houdt. Er wordt geen gebruik gemaakt van gif, de slakken blijven in leven en het is ook niet van invloed op andere levende organismen.

Wanneer de slakken in aanraking komen met kopertape, krijgen ze een lichte schok. Hierdoor draaien ze zich om en verdwijnen. Een uitstekende manier om jonge planten of gewassen optimaal te beschermen.

Tip: kopertape werkt ook (redelijk) effectief tegen mieren. De tape goed rondom planten of boompjes bevestigen.

Bekijk kopertape

Wat doen slakkenkorrels met slakken?

De werking van slakkenkorrels is afhankelijk van het product. Luxan bevat de werkzame stof ijzerfosfaat. Deze stof is giftig voor slakken, waardoor ze gedood worden. Helaas is deze stof ook gevaarlijk voor egels, padden, honden, katten en andere dieren. Slakkenkorrels met ijzerfosfaat moet dan ook altijd uit de buurt van (huis)dieren blijven.

ECOstyle Escar-Go is een natuurlijk bestrijdingsmiddel en bevat geen giftige stoffen. Slakken die met deze korrels in aanraking komen schrikken van de hinderlijke geur en smaak, waardoor ze hun voedsel liever ergens anders zoeken.

Zo slecht zijn slakkenkorrels

Het is niet zo dat alles korrels tegen slakken slecht zijn. Wanneer je voor het natuurlijk bestrijdingsmiddel gaat, doe je in principe niks verkeerds voor dier en natuur. Het kopertape is ook een diervriendelijk alternatief.

Slakkenkorrels met de stof metaldehyde zijn erg giftig en dus ook erg slecht. Om kinderen en huisdieren te beschermen tegen het (per ongeluk) opeten is aan deze korrels een bittere stof toegevoegd.

Wat kun je doen tegen slakken in de tuin?

Naast het gebruik van slakken korrels zijn er nog meer dingen om deze weekdieren te weren. Bekijk hieronder wat je kunt doen tegen slakken in de tuin.

Plant tussen de gewassen door wat plantjes waar slakken niet blij van worden. Dit zijn onder andere salie, knoflook, tijm, lavendel, viooltjes en geranium. Maar ook goudsbloem, anjer en de Oost-Indische kers wordt door de slak liever ontweken.

Let ook goed op de plaatsing van jonge plantjes. Vermijd vochtige plekken of composthopen, want daar komen slakken veel. Sproei de planten bij voorkeur in de ochtend, dan zijn slakken nog niet zo actief.

Kijk ook goed naar de aanwezigheid van dichte beplanting, bloempotten en rottende bladeren. Dat zijn goede schuilplekken voor slakken en moet je zo ver mogelijk van de planten houden.

Waar zijn de naaktslakken overdag?

Slakken zonder huisje zoeken bescherming onder een steen of bloempot. Ook afgevallen bladeren bieden overdag bescherming. Bij het strooien van slakkenkorrels kun je rekening houden met deze schuilplaatsen en hier ook wat korrels neerleggen. Het beste blijft nog altijd om schuilplekken zo ver mogelijk van kwetsbare planten te houden.

Schuiven naar boven