Schoonste dieren ter wereld

Een varken rolt door de modder dus die moet wel vies zijn. Terwijl een kat zich dagelijks wast dus die zal wel tot het schoonste dier behoren. Fout want het is net andersom: het varken is een stuk schoner dan de kat. Schijn bedriegt, dat heb je inmiddels ook wel in de gaten. Ontdek de schoonste dieren ter wereld.

Zichzelf wassen of schoonhouden

De schoonste dieren ter wereld zijn een ster in zichzelf wassen of schoonhouden. Sommige dieren wassen zich meer dan 20 keer per dag. Dit is vaak nodig om parasieten, stof en zand op afstand te houden. Niet elk dier kan zichzelf wassen middels de pootjes of de tong. Daarom wordt er soms gebruik gemaakt van andere middelen.

[do_widget id=custom_html-56]

Top 7 schoonste dieren ter wereld

Ook zo benieuwd wat echt de schoonste dieren ter wereld zijn? Hieronder vind je de top 7. Het zal je niet verbazen dat hier ook het varken en de kat tussen staan.

1. Varken

Het varken staat absoluut op nummer één van de meest schone dieren wereldwijd. Niet dat ze zichzelf kunnen wassen, hier hebben ze een modderbad voor nodig. Zo op het eerste oog lijkt dit modderbad heel vies maar dat is het niet. De modder zorgt er namelijk voor dat parasieten verdwijnen. Bovendien valt stof en viezigheid dankzij de modder makkelijk van de huid af.

Hoe werkt dit precies? Door in de vochtige modder te rollen blijft dit aan de huid van het varken kleven. Vervolgens gaat het dier in de zon liggen. De modder wordt hard en vormt korsten. Die korsten vallen ervan af, desnoods met wat hulp door rollen of het struikgewas. De korsten trekken gelijk parasieten, stof en viezigheid mee. Door deze techniek is het varken het schoonste dier ter wereld.

2. Vlieg

Natuurlijk is een vlieg onhygiënisch. Het ene moment zit hij op een kadaver of mest, het andere moment op je boterham of stukje vlees. Hierdoor kan de vlieg micro-organismen verspreiden. Toch is de vlieg zelf heel hygiënisch. Een vlieg wrijft wel 200 keer per dag zijn pootjes tegen elkaar. Dat is belangrijk want er mag geen viezigheid op de pootjes zitten. De pootjes beschikken namelijk over kleine haartjes waarmee de vlieg kan proeven en ruiken.

Helaas voor jou poetst een vlieg zijn pootjes op het moment dat hij op je voedsel zit. Hiermee laat hij bacteriën en rotzooi op je bordje vallen dat afkomstig is van die hondendrol. Niet echt een fris idee.

3. Das

De das weet echt wel wat hygiëne is. Zoals je weet bouwt de das een burcht, dit is een uitgebreid gangenstelsel. De burcht bestaat uit verschillende kamers. Geloof het of niet maar de das zorgt voor een apart toilet. Dit toilet ligt niet in de burcht zelf maar in aparte toiletputjes iets verderop van de woning.

Om te voorkomen dat de das last krijgt van parasieten ververst hij regelmatig zijn beddengoed. Dit beddengoed bestaat uit te bladeren, takjes en ander materiaal. Zoals je ziet kan de das je alles over het huishouden vertellen. Daarom behoort hij zeker dat het schoonste dier dat je wensen kunt.

 4. Kat

Ook een kat wast zich meerdere malen per dag. Dit doet hij middels zijn ruwe tong. Juist door dat ruwe oppervlak kan de kat loszittend haar maar ook viezigheid verwijderen. Opvallend is dat de kat niet alleen zichzelf wast maar ook zijn kattenmaatje. Dit laatste is bedoeld om affectie te tonen.

Helaas kleven er ook wat nadelen aan dat vele wassen. De tong zit namelijk vol bacteriën en parasieten, afkomstig van het gebied onder de staart. Vervolgens zit hij met diezelfde tong aan zijn pootjes, likt jouw huid of ligt op je bed. Katten zorgen dus wel goed voor zichzelf maar kunnen evengoed nog parasieten of micro-organismen verspreiden. Daarom staat de kat op nummer 4 van de schoonste dieren ter wereld.

Bezoek de katten webshop

5. Hamster

Je staat er eigenlijk niet bij stil maar hamsters zijn best wel proper. Ze bevuilen hun nest nooit of te nimmer. Een plasje wordt netjes buiten de deur gedaan en ontlasting wordt uit het nest gekieperd.

Het enige dat de hamster in zijn nest verzamelt is voedsel. Van nature neemt de hamster net zoveel mee als hij in één tot enkele dagen op kan eten. Heb je een hamster als huisdier dan merk je dat hij altijd teveel voedsel in zijn nest verstopt. Hierdoor kan het voedsel gaan schimmelen. Haal het voedsel er regelmatig uit of bied gewoon wat minder voer aan.

6. Vogel

Vogels staan erom bekend om hun nest altijd op te ruimen. De oudere vogels poepen nooit in het nest. De jonkies doen dit wel maar dit ruimen de ouders direct. De uitwerpselen worden uit het nest gegooid of ergens aan geplakt. Dit gedrag zie je bij de lijster, die maakt van de uitwerpselen een slinger en plakt dit aan palen of elektriciteitsnetten. Weet je gelijk waar die gekke slingers vandaan komen.

Sommige vogels eten de uitwerpselen van hun jongen op. Misschien geen smakelijke maaltijd maar het zorgt ervoor dat roofdieren het nest niet zo snel vinden.

[do_widget id=custom_html-14]

7. Mieren

Hoe klein ze ook zijn, mieren behoren zeker tot de schoonste dieren ter wereld. Wanneer er mieren in het nest overleden zijn dan worden ze naar buiten gedragen. Dit voorkomt dat de dode mieren ziekten verspreiden of liggen te rotten.

Sommige mierensoorten bouwen een aparte afvalkamer. Hier liggen afgekeurde voedselresten en dode mieren in opgeslagen. In deze afvalkamer zijn maden aanwezig die maar al te graag het afval verwerken.

Schuiven naar boven