Schildpad aquarium

Een schildpadaquarium kopen? Zorg voor een goede huisvesting en inrichting. Het schildpad aquarium is ideaal voor het houden van een of meerdere waterschildpadden. Voor landschildpadden heb je juist een terrarium nodig. Op deze pagina vind je het juiste schildpad aquarium en een hoop handige tips. Zo start je direct met een goede huisvesting.

Aquarium voor schildpadden

Je zoekt een aquarium voor schildpadden, waar moet je allemaal rekening mee houden? Vaak wordt het schildpad aquarium 100 cm goed verkocht, dit is een mooie afmeting. Je hebt ook het schildpad aquarium eiland, dit is een huisvesting inclusief eilanden en plateaus. Deze benodigdheden kun je natuurlijk ook los kopen. Bedenk dat het regelmatig opdrogen van de waterschildpad echt belangrijk is, hiermee voorkomt het dier dat het een schimmelinfectie krijgt.

Naast een normaal aquarium kun je ook voor het speciale schildpaddenaquarium gaan. Deze is gemaakt van glas en is voorzien van beschermende kap             . Bovendien zit er ook een plateau bij waardoor de schildpad zich kan drogen. Er zijn dus verschillende mogelijkheden, het belangrijkste is dat je voor de juiste inrichting gaat.

Schildpad aquarium inrichten

Na aanschaf van de huisvesting komt de volgende stap: het schildpad aquarium inrichten. Het heeft weinig zin om voor waterplanten te gaan, die trekken schildpadden al snel los. Bovendien worden deze opgegeten. Natuurlijk is het nooit verkeerd om af en toe een waterplantje te geven, maar houd er rekening mee dat deze verloren gaat. Bij een schildpadaquarium inrichten moet je ook aan een lamp denken. Deze lamp moet voorzien zijn van UVA en UVB-stralen. Dit is belangrijk voor een goede gezondheid van het dier.

In veel gevallen is het beter om een verwarmingselement te gebruiken. Hierdoor blijft het water het gehele jaar door op de juiste temperatuur. Het verwarmingselement verstop je achter een wand of een stuk gaas zodat de schildpad er niet aan kan komen. Verder moet je bij het schildpad aquarium inrichten ook denken aan een goede filter. Schildpadden maken een hoop rommel en het water raakt snel vervuild.

Schildpadaquarium kopen

Je wil een schildpad aquarium kopen, met welke kosten moet je rekening houden? Een aquarium voor schildpadden kost tussen de € 60 en € 100. Ga je voor een groot en compleet aquarium dan ben je wat duurder uit. Hier zit dan wel een verlichtingskap en vaak ook een filterpomp bij. Het is heel belangrijk dat je het plateau en de lamp niet vergeet, dit is echt onmisbaar voor de gezondheid van deze dieren.

Denk je ook aan andere benodigdheden zoals bodembedekking, stenen of rotsen, schildpaddenvoer en vitaminen? Alles voor een goede gezondheid. Vroeger werd de geelwangschildpad veel als huisdier gehouden, tegenwoordig is dit de roodwangschildpad. Daarnaast zijn er nog veel andere soorten waterschildpadden die prima als huisdier te houden zijn.

Schuiven naar boven