Schattigste dieren ter wereld

Een pluizige kitten of een koddige puppy. Jonge dieren zijn altijd schattig. Toch zijn er ook wat volwassen dieren die vanwege hun uiterlijk veel aandacht trekken. Je zou er helemaal bij wegsmelten. Kijk maar eens naar de meest schattigste dieren ter wereld.

Wat er zo schattig aan is

Ik geef het toe, het woord schattig klinkt misschien een beetje vreemd. Of op zijn allerminst suikerzoet. Met schattig bedoel ik gewoon heel aandoenlijk. Het liefst zou je een schattig dier in je armen willen nemen, flink knuffelen en nooit meer loslaten.

[do_widget id=custom_html-65]

Dat je niet met een kakkerlak gaat knuffelen lijkt me wel duidelijk. Het zijn juist onze behaarde vrienden die we zo cute vinden. Waarom is dat eigenlijk? Wanneer we met iemand (of iets) knuffelen dan komt er een gelukshormoon vrij. Logisch dat we zo knuffelen houden, maar dat doe je alleen met iets dat ook aantrekkingskracht heeft.

Oké genoeg gepraat, hier komen de meest schattigste dieren ter wereld.

Chinchilla – knaagdier

De chinchilla is een knaagdier met een zijdezachte pels. Hij werd vroeger redelijk veel als huisdier gehouden, tegenwoordig is hij niet meer zo populair. Dit komt omdat deze diertjes toch wel een aparte verzorging nodig hebben. Zo hebben ze een grote kooi met plateaus en een dagelijks zandbad nodig. Dat zandbad is juist bedoeld om die pels zo zacht te houden.

De chinchilla wordt 22-23 cm lang en bereikt een leeftijd van 10-15 jaar. Met zijn zachte vacht en pluizige staart is het een echt knuffeldier. Vanwege zijn kleine afmeting is het helaas geen diertje dat in je beide armen past.

Koala – buideldier

Het is lief wanneer je met een koala kunt knuffelen maar wanneer je naar zijn uiterlijk kijkt behoort hij echt tot de schattigste dieren ter wereld. Hij lijkt namelijk op een zachte teddybeer. Juist om die reden denken veel mensen dat hij tot de beren behoort maar het gaat hier echter om een buideldier. Dit dier komt alleen in Australië voor, dat ligt natuurlijk niet naast de deur.

Een koala als huisdier? Dit is absoluut verboden. Niet alleen in Nederland maar nergens ter wereld mag je een koala als huisdier houden. Op zich wel logisch want er niet meer zoveel koala’s, dit dier moet dan ook zeker beschermd worden.

Rode panda – katbeer

De rode panda wordt ook wel eens beer genoemd. Toch is het geen beer maar behoort hij tot de kleine panda’s. Eigenlijk is hij verwant aan de wasberen. Wat maakt de rode panda zo schattig? Allereerst zijn mooie rode of kastanjebruine vacht, maar ook zijn kop is opvallend. Wanneer je naar hem kijkt dan schiet er van alles door je heen: wat een schattig puppygezichtje! Het leuke is dat dit dier zijn hele leven zijn schattig uiterlijk blijft houden.

Bezoek dieren webshop

Woestijnvos – hondachtige

Je zou het niet direct zeggen maar de woestijnvos behoort toch echt tot de hondachtigen. Uiterlijk lijkt hij op een te grote chihuahua, gemixt met een gremlin. Voor wie het nog niet weet, de Gremlins waren pluizige wezentjes uit een horror-komediefilm uit 1984.

De woestijnvos wordt vaak ook fennek genoemd. Dit dier leeft in de Afrikaanse woestijn maar ook op het Arabisch schiereiland. Met zijn oren van mijn liefste 15 cm lang heeft hij de grootste oren van alle vossen die op aarde rondlopen.  Dit dier heeft een schofthoogte van 25-50 cm. Mocht je een keer in dierentuin Artis zijn: daar is de woestijnvos aanwezig. Je moet zeker eens gaan kijken om zelf te beoordelen hoe schattig hij is.

Zeeotter – marter

De zeeotter zwemt voor de noordelijke kusten van Amerika en Azië. Hij behoort tot de marterachtigen. Het is niet zijn uiterlijk dat hem tot de meest schattigste dieren ter wereld maakt. Nee, het zit hem in de manier waarop hij eet. De zeeotter jaagt op kreeften, zee-egels en schelpdieren. Om schelpdieren en oesters open te maken zwemt de zeeotter op zijn rug. Vervolgens legt hij een steen op zijn buik en slaat hier de schelp op stuk.

Wanneer dit dier zijn voedsel niet in één keer op krijgt dan bewaart hij het in een zakje onder zijn oksel. Hoe schattig is dat? De zeeotter gebruikt dus gereedschap en een boodschappentas!

Quokka – wallaby

Hoe, wat, quokka? Het gaat hier om een Walibi oftewel een kleine kangoeroe. De quokka komt alleen in het zuidwesten van Australië voor. Zijn kleine lichaamsbouw maakt hem zo schattig, hij wordt namelijk maximaal 55 cm lang. Verder heeft hij een kort snuitje en schattige ronde oortjes. Wanneer je goed naar zijn gezichtje kijkt lijkt het wel een lachend mini beertje, maar dan toch weer met het lichaam van een kangoeroe.

De quokka is een buideldier, dit betekent dat ze hun jongen in een buidel met zich meedragen. In Nederland mag je bepaalde kangaroos als huisdier houden, maar de quokka staat helaas niet op de positieflijst. Overigens verschijnt er sinds 2018 een waarschuwing op Instagram wanneer je naar ##quokkaselfie zoekt.

Keeshond – hond

Je hebt van die hondenrassen die uiterlijk helemaal niet op een hond lijken. Dit is bij de keeshond het geval. Dit ras heeft een dikke en wollige vacht waarbij het gezicht helemaal in de vacht verdwijnt. Zijn rug is vrij kort waarbij de hoofd wigvormig is. Door die hele bouw en de vacht lijkt het dier uiterlijk meer op een beer dan op een hond.

Het gaat hier om een ras dat van oorsprong uit Duitsland komt. Hij wordt veel als huisdier gehouden, mede dankzij zijn speels en opgewekt karakter. De keeshond is goed op te voeden en zal ook gehoorzaam zijn. Daarnaast zijn deze honden zeer trouw, loyaal en intelligent. Een volwassen keeshond ziet er uit om te knuffelen maar bij een puppy is dat gevoel extra aanwezig.

Schuiven naar boven