Salamander terrarium

Houd je landsalamanders? Koop een salamander terrarium, de beste huisvesting. Geschikt voor twee of meerdere salamander. Het salamanderterrarium is van een goede kwaliteit, heeft de juiste afmeting en is niet te duur. Je hebt keuze uit verschillende salamander terraria, elk met specifieke eigenschappen. Zo geef je de salamander het beste onderkomen.

Salamander huisdier kopen

Het is leuk om een salamander als huisdier kopen. Hierbij is er keuze tussen watersalamanders en landsalamanders. De waterdieren leven grotendeels in het water, hier heb je echt een aquarium voor nodig. Ga je voor een landsalamander, dan kom je bij het salamander terrarium uit. Toch hebben ook deze diertjes water nodig, bijvoorbeeld om een bad te nemen. Daarnaast heb je semi watersalamanders, hierbij heeft het diertje helft water en helft land nodig.

Het salamander terrarium moet ruim genoeg zijn. Voor een tot twee dieren houd je een minimale afmeting van 20 x 40 cm aan. De hoogte is minder belangrijk, maar zorg dat deze zeker 30 cm bedraagt. 4 tot 6 salamanders vragen om een terrarium met een afmeting van 40 x 100 cm. Bekijk de verschillende terraria en maak een keuze.

Salamander terrarium inrichten

Een salamander terrarium koop je gewoon online. Je hebt keuze uit verschillende modellen. Bijvoorbeeld het complete terrarium met verwarming en verlichting. Of een terrarium met alleen een achterwand. Je kunt ook voor het kale salamanderterrarium gaan, hiermee ben je goedkoper uit. Wel moet je deze zelf nog helemaal inrichten. Het salamander terrarium inrichten? Hieronder enkele tips.

Zorg allereerst voor een bodembedekking. Bij landsalamanders is het niet nodig en een watergedeelte te maken. Bodembedekking bestaat uit materiaal dat makkelijk te verwijderen is. Zorg voor voldoende schuilplaatsen in de vorm van een stuk schors, stenen of andere materialen. Maak beplanting. Je kunt kiezen voor echte planten, maar ook voor kunststof planten gaan. Daarnaast maak je nog een achterwand.

Verschillen biotopen

Een salamander terrarium kopen betekent dat je rekening houdt met de biotoop. Dit is de (natuurlijke) leefomgeving van het dier. Zo heb je bijvoorbeeld de oeverbiotoop met een laag watergedeelte en een landgedeelte van turfmolm. Je hebt de grotbiotoop die uit stenen bestaat. Of de subtropische omgeving met turf en veel planten.

Bij een salamander terrarium kopen kijk je natuurlijk ook naar de prijs. Je hebt al een terrarium vanaf €50, maar hier komt nog inrichting bij. Een compleet en ruim terrarium kost tussen de 250 euro en 600 euro. Maar dan heb je ook echt iets moois. Laat het terrarium thuis bezorgen, wel zo makkelijk. Bovendien zit er garantie op het terrarium en alle overige salamander accessoires die je aanschaft. Bewaar hiervoor de aankoopbon goed, bij online bestellingen krijg je deze factuur in je mailbox of in je account.

Schuiven naar boven