Ratten accessoires

Alle benodigdheden voor je rat, je vindt hier de leukste ratten accessoires. Bijvoorbeeld een rattenkooi, nestmateriaal, speeltjes en natuurlijk rattenvoer. Wist je dat deze dieren zeer intelligent zijn? Leer ze een trucje, ook hier zijn ratten accessoires voor verkrijgbaar. Alles om je huisdier een leuk en gelukkig leven te geven.

Ratten hangmat, speeltjes en huisjes

Ratten spelen graag en zijn erg sociaal. Allereerst is het aan te raden ratten samen te houden. Dit kunnen twee vrouwtjes zijn, wanneer je een koppeltje neemt dan komen er zeker nestjes. Heb je een enkele rat als huisdier dan zul je hem veel aandacht moeten geven. Daarom zijn er ratten speeltjes, dit is leuk speelgoed waardoor het dier zich niet gaat vervelen.

Rattenhuisjes zijn juist weer bedoeld om zich in te verschuilen of in te slapen. Daarnaast vinden ratten het leuk om alles in hun omgeving te verkennen. Verstop wat lekkers in het ratten huisje, je zult merken dat hij dan op onderzoek uitgaat. Heb je ook wel eens aan een ratten hangmat gedacht? Veel ratten vinden het fijn om in een hangmat te slapen.

Ratten kooi inrichten

Een van de belangrijkste ratten accessoires is de kooi. Kies een ruime kooi, deze dieren zijn wat groter dan hamsters of muizen. Omdat ratten ook graag klimmen moet de kooi horizontale tralies hebben. Je kunt ook voor een kooi met verdiepingen gaan. De ratten kooi inrichten doe je met de leukste accessoires en speeltjes. Denk hierbij aan een hoekje om te slapen, bijvoorbeeld in de vorm van een hangmat, huisje of ander onderkomen.

Houd er rekening mee dat ratten zich snel gaan vervelen. Je zult dus voor voldoende uitdaging moeten zorgen. Wissel ratten speeltjes regelmatig af. Geef ook eens materiaal dat ze kapot kunnen maken zoals karton, papier of hout. Ze moeten immers wat te knagen hebben.

Rattenaccessoires kopen

Wat heb je allemaal aan ratten accessoires nodig? Natuurlijk een kooi, speeltjes, snoepjes (om te belonen), knaagmateriaal en een huisje of hangmat. Daarnaast rattenvoer. Je kunt voor speciaal rattenvoer gaan, dit is specifiek op deze knagers afgestemd. Het is ook helemaal niet verkeerd om voor gemengd knaagdierenvoer te kiezen. Je mag dit voer aanvullen met af en toe een hard stukje brood, groente, fruit en probeer ook eens wat (gedroogde) meelwormen.

Op zoek naar een ratten verrijking? Een echte verrijking voor je rat is wanneer je hem voldoende aandacht en uitdaging biedt. Het is ook heel leuk om deze diertjes wat trucjes of kunstjes te leren. Ze kunnen het echt, je moet er alleen voldoende aandacht aan besteden. Deze vriendelijke dieren worden tussen de twee en drie jaar oud.

Schuiven naar boven